SM-liiga

Jokerit antoi Lämsälle potkut - Valtosesta päävalmentaja!

Julkaistu: , Päivitetty:

SM-liiga
Jokerit on vapauttanut päävalmentaja Tomi Lämsän tehtävästään.
Helsinkiläisseura tiedotti maanantai-iltana, että päävalmentaja Tomi Lämsä on vapautettu tehtävästään ja tilalle on nimitetty Lämsän kakkosmies Tomek Valtonen.

- Joukkue ei ole pelannut kykyjensä edellyttämällä tavalla syksyn aikana. Tällä ratkaisulla pyrimme herättämään ryhmää, jossa riittää potentiaalia taistelemaan keväällä mestaruudesta, Jokerien general manager Jari Kurri perusteli seuran tiedotteessa, joka päättyi parhaan mahdollisen jatko-onnen toivottamiseen Lämsälle.

Lämsä aloitti Jokerien päävalmentajana viime kaudella. Avauskausi toi runkosarjan voiton, mutta myös karsiutumisen pudotuspelien avauskierroksella. Tällä kaudella joukkue on pelannut ailahtelevaisesti, voittanut puolet peleistään ja majailee sarjassa seitsemäntenä.

Jokerien päävalmentajuus on ollut vuosien saatossa varsin tuulinen paikka, ja potkut ovat kohdistuneet muun muassa Waltteri Immoseen, Hannu Aravirtaan ja ennen Lämsää viimeisimpänä Hannu Jortikkaan marraskuussa 2010.
 

Nurminen uutena mukaan


Ex-pelaaja Valtonen, 33, liittyi Jokerien edustusjoukkueen valmennustiimiin viime kaudeksi. Aiemmin hän valmensi seuran A-junioreita kahden kauden ajan.

Valtonen saa avukseen Pasi Nurmisen, joka torjui Jokereissa vuosituhannen vaihteessa. Maalivahtiuransa jälkeen Nurminen on valmentanut muun muassa Suomen maajoukkueessa, jossa hän voitti MM-kultaa keväällä 2011. Viimeksi Nurminen, 37, on valmentanut KHL-liigan Omskissa.

Puolassa syntyneen Valtosen uran ensimmäinen aikuisten päävalmentajapesti kestää loppukauden. Hänet esiteltiin viime torstaina Vaasassa Mestis-seura Sportin ensi kauden päävalmentajana. Valtonen kertoi olevansa tyytyväinen ratkaisuun ja odottavansa innolla Sport-aikaa.

- Haluan kuitenkin painottaa sitä, että fokus on tällä hetkellä täysin Jokereissa ja tässä kaudessa, mies muistutti ilmeisen tietämättömänä siitä, että fokus laajenisi vain muutama päivä myöhemmin.

KHL-liigaan siirtyvää Jokereita valmentaa ensi kaudella Erkka Westerlund.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt