SM-liiga

Tappara loistaa kotimaisin voimin

Julkaistu:

SM-liiga
Kärppien kärkipaikkaa hätyyttelevän Tapparan tarina on mielenkiintoinen.
Viime kevään hopeajoukkue on pelannut hienon syksyn pitkälti kotimaisin voimin.

Vaikka tamperelaisten riveissä on nähty peräti kahdeksan ulkomaalaispelaajaa (eikä luvussa ole mukana juniorivahti Dominik Hrachovinaa), menestys on tullut pitkälti kotimaisin voimin.

Amerikkalaissentteri Philip McRae sai jo potkut. Unkarilaiselle maalivahdille Zoltan Hetenyille etsitään uutta seuraa. Amerikkalaislaituri Chris Connolly ei mahdu tällä hetkellä pelaavaan kokoonpanoon.

Tilanne on Connollylle tuttu viime syksyltä. Silloin hänen lähtönsä oli niin lähellä kuin se voi ikinä olla. Lopulta jenkki sai pitää paikkansa ja teki keväällä hyvää jälkeä.

Nyt näyttää siltä, ettei käyttöä löydy enää.

Ykkösvahti Juha Metsolan aisapariksi hankittu Andy Chiodo todisti lauantaina, että torjuntavire on kohdallaan. Hän vartioi hyvällä menestyksellä Tapparan farmijoukkueen Lempäälän Kisan maalia.

Nelosketjuun vajonnut tshekkisentteri Tomas Plihal uurasti loistavasti alivoimalla. Samalla hän halusi todistaa ansaitsevansa pelipaikan. Uskoisin, että uhrautuvaisuus oli Tappara-luotsin Jukka Rautakorven mieleen.

Amerikkalaispuolustaja Nick Bailenista odotettiin jäätävää viivamiestä ylivoimapeliin, mutta toivottua tulosta ei ole syntynyt. Kun jenkki on vaikeuksissa omassa päässä, hyötysuhde on niin ja näin.

Slovakialaispuolustaja Jan Tabacek hoitaa puolustuspään ok, mutta ylöspäin hänestä ei ole mitään apua. Luulisi, että tämäntyyppisiä kavereita löytyisi myös Suomesta.

NHL:ssä kouliintunut Josh Green on noussut nopeasti Tapparan arvokkaimmaksi ulkomaalaisvahvistukseksi. Green pystyy sopeutumaan rooliin kuin rooliin vankan kokemuksensa ansioista.

Hänestä on apua ylivoimalla, alivoimalla ja tasakentällisin.

Monet merkit viittaavat siihen, että Greenin arvo korostuu entisestään kauden mittaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt