TPS:n uusi vahvistus Jeff Halpern: ”Minulla on edelleen kunnianhimoa NHL:ään”

Julkaistu:

SM-liiga
Turun Palloseuran rutinoitunut yhdysvaltalaisvahvistus on kiinnostunut uransa jälkeen valmennushommista.
TPS:n tiedotustilaisuudessa esiteltiin maanantaina odotettu nimi, kun kokenut yhdysvaltalaishyökkääjä Jeff Halpern, 37, veti mustavalkoisen paidan päälleen.

Mutta miksi yli 900 NHL-ottelun veteraani päätti saapua juuri Suomeen?

- Itselleni isoin juttu oli löytää pelipaikka jostain hyvästä liigasta, hyväntuulinen Halpern perusteli.

- Juttelin Brian Willsien kanssa. Tämä oli minulle hyvä tilaisuus korvata häntä ja pelata merkityksellisiä otteluita.

Alkukauden KHL:ssä kiekkoileva Willsie palaa Turkuun lokakuun puolivälissä. Samoille hujakoille on voimassa myös Halpernin sopimus, mutta hänet saatetaan nähdä Palloseurassa pidempäänkin.

Ensisijaisesti Halpernin tavoitteena on kuitenkin palata maailman kovimpaan kiekkoliigaan, jossa sentteri pelasi vielä viime kaudella 46 ottelua.

- En voinut sitoutua pitkäksi aikaa, minulla on edelleen kunnianhimoa NHL:ään. Tämä oli helppo keino jatkaa hyvien pelien pelaamista ja pitää vauhtia yllä.

Niin, vauhtia. Halpern on kuulemma hikoillut kesän aikana yhtä paljon kuin kaikkina muinakin kesinä. Toivoa sopii, sillä sentterin on syytäkin olla kunnossa. Kotimaan isoissa kaukaloissa luistimien on liikuttava kokeneella NHL-jyrälläkin.

Tiedätkö, mitä luisteluvoimaisessa SM-liigassa pelaaminen vaatii?

- En oikeastaan. En ole koskaan pelannut täällä peliäkään, Halpern myönsi.

- Mutta tiedän, että liiga on fyysinen. Tästä tulee oppimisprosessi.

Vaikkei Halpern sitä suoraan sanokaan, Suomeen saapumiseen saattaa liittyä myös pelaajauran jälkeisiä intressejä. Uransa ehtoopuolella oleva Halpern on aiemmin kertonut olevansa kiinnostunut valmennushommista.

- Valmentaminen on osa peliä, josta olen aina nauttinut. Olen aina tykännyt nähdä erilaisia valmennuskulttuureita ja kokea, millä tavalla missäkin pelistä ajatellaan. Jokaiselta valmentajalta voi aina oppia jotain uutta, hän nyökkäsi.

- Joten se on ehdottomasti ammatti, jota aion miettiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt