Tämä lienee SM-liiga-osakkeen hinta

SM-liiga Oy luopunee Jokerien liigaosakkeesta sopuhintaan kuluvan kauden päätteeksi.

SM-liiga

4.9.2013 20:35 | Päivitetty 4.9.2013 21:59

IS Urheilun tietojen mukaan osakkeen hinta on todennäköisesti noin 300 000 euroa – eli sama, jonka Kalevan Pallo maksoi keväällä 2005 noustessaan Mestiksestä pääsarjaan. Tarkan summan määrittelevät liigahallitus ja huippukiekon neuvottelukunta päättäessään tulevan SM-liigalisenssin ehdoista.

300 000 euroa on erittäin huokea lukema, sillä ennen Jokerien yllättäviä KHL-suunnitelmia liigaosakkeen hinnaksi oli julkisestikin ilmoitettu lähes 1 600 000 euroa. Helsinkiläisjätin ensi syksyn KHL-muutto ei ole vielä varma, mutta todennäköinen.

SM-liigaa ei haluta pyörittää Jokerien lähdön jälkeenkään 13 joukkueella. Siksi SM-liiga Oy tulee osakkeensa hinnassa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavia ja pääsarjaorganisaatioita selvästi vaatimattomammilla rahavaroilla toimivia seuroja roimasti vastaan.

On myös mahdollista, ettei mestismestarin tarvitse maksaa liigaosakkeestaan. Se saatetaan vain luovuttaa sille, jos se täyttää sarjan lisenssin ehdot.

Mestiksen tulevan kauden mestarilla on mahdollisuus nousta ylemmälle portaalle, jos se kykenee lunastamaan 14. liigaosakkeen itselleen ja täyttää SM-liigalisenssin pykälät.

Edit. Lisätty toiseksi viimeinen kappale.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?