SM-liiga

SM-liigan ulkomaalaisrajoitukset poistuvat

Julkaistu:

SM-LIIGA
Jääkiekon SM-liigan kiintiöt ulkomaalaispelaajille poistuvat keskiviikkona, kun liigan hallitus antaa kokouksessaan muodollisen hyväksyntänsä päätökselle.
Seurojen tiedossa rajoituksen poistuminen on ollut jo pitkään, eikä suurta muutosta ole odotettavissa.

- Ihmettelen, jos tapahtuu, sanoo SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen.

Viime kausina joukkueet ovat saaneet nimetä ottelukokoonpanoon korkeintaan kolme ei-EU-kansalaista. Lähes poikkeuksetta se on tarkoittanut pohjoisamerikkalaisia.

- En usko monenkaan seuran ylittävän kolmea. Sääntö antaa mahdollisuuden täydentää joukkuetta, mutta ulkomaalaisten määrä ei ole kilpailuetu, näkee Pelicansin toimitusjohtaja Ilkka Kaarna.

Muutoksen taustalla merkittävä vaikutus on ollut Itä-Euroopan KHL-liigalla, joka imee suomalaispelaajia kausi toisensa jälkeen enemmän.

- Pelaajavirta Suomesta ulospäin on käynyt voimakkaaksi. Kun tiedossa oli, että Ruotsissa ollaan tekemässä sama päätös, oli loogista tehdä se täälläkin, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas.

Maailman rajat avautuvat nykyaikana monin muinkin tavoin, Jukka-Pekka Vuorinen tähdentää.

- Tämä on viimeisiä rajoituksia, joita SM-liigassa on vuosien saatossa ollut, ja nyt sekin on poistumassa.
 
TPS katsoo Amerikkaan

HIFK on yksi seuroista, jotka todennäköisesti hyödyntävät sääntömuutosta, sillä joukkue ei saanut kevätmarkkinoilla runkoaan läheskään valmiiksi. Nybondas tyytyy toteamaan, että HIFK:n ensi kauden ulkomaalaismäärä "jää nähtäväksi". Myös TPS:ssä on tarvetta muutamalle profiilipelaajalle. Ennestään joukkueessa on kaksi kanadalaista.

- Kärkipelaajia ei Suomessa tällä hetkellä ole, joten katsomme ulkomaille, ja Pohjois-Amerikka on se suunta, myöntää pelaajakoordinaattori Ari Vuori.

- Kilpailu on kyllä kova, kun ruotsalaisseuroillakin on kova halu saada pohjoisamerikkalaispelaajia.

Pohjois-Amerikkaa tuntevien pelaajakoordinaattorien rooli liigaseuroissa on kasvanut viime vuosina, mutta onnistumisia se ei takaa.

- Ainahan tulee hutihankintoja. Varsinkaan pohjoisamerikkalaiset eivät syystä tai toisesta aina onnistu täällä. Ei voi ajatella, että jätetään hankinta tekemättä, koska pelätään hutia, Nybondas sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt