SM-liigan kova päätös: Jonne Virtanen on IFK:n pelaaja

Jääkiekon SM-liiga on saanut valmiiksi selvitystyönsä hyökkääjä Jonne Virtasen sopimustilanteesta.

Jonne Virtanen edusti JYPiä päättyneellä kaudella.

23.5.2013 14:25

Sekä HIFK:hon että JYPiin sitoutunut Virtanen on SM-liigan näkemyksen mukaan yksiselitteisesti HIFK:n pelaaja. SM-liiga katsoo siis, että Virtanen ja HIFK tekivät suullisen ja sitovan pelaajasopimuksen ennen kuin Virtanen yllättäen allekirjoitti jatkosopimuksen JYPin kanssa.

Pallo jää tämän jälkeen seuroille. SM-liiga on tässä asiassa selvitystyönsä tehnyt, kertoi SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä torstaina.

Virtasen nimi on edelleen seuran sopimuspelaajien listalla.

SM-liigan selvitykseen johtanut sekaannus syntyi vapun jälkeen 2. toukokuuta, kun HIFK ilmoitti Virtasen pelaaja-agentille julkistavansa voimahyökkääjän kiekkopiireissä pitkään tiedetyn sopimuksen, jonka alkamispäiväksi oli merkitty 1. toukokuuta. Pian tämän jälkeen JYP tiedotti tehneensä Virtasen kanssa jatkosopimuksen.

HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas kommentoi tuolloin Virtasen mielen jostain syystä vappuna muuttuneen aiemmin sovitusta, ilmeisimmin perhesyistä. HIFK ei kuitenkaan luopunut näkemyksestään, jonka mukaan Virtanen oli jo sitoutunut siirtymään Nordenskiöldinkadulle. Todisteeksi tästä seura toimitti SM-liigan selvitystyön avuksi suuren määrän erilaisia dokumentteja, kuten sähköpostikirjeenvaihtoa HIFK:n, pelaaja-agentin ja Virtasen välillä.

SM-liigan päätöksen jälkeen on epävarmaa, suostuuko kattojärjestö rekisteröimään Virtasen pelioikeutta SM-liigassa, jos asioista ei ensin ole JYPin ja HIFK:n kesken sovittu. Käytännössä tilanne voi ratketa kahdella tavalla: joko Virtanen pelaa jatkossa HIFK:ssa tai JYP maksaa HIFK:lle korvauksen pelaajasta.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?