Antti Raannalta häikäisevä MM-debyytti - nollasi Slovakian

Julkaistu:

Suomi otti toisen voittonsa jääkiekon MM-kotikisoissa lauantaina. Slovakia kaatui kiitos Petri Kontiolan kentän, mutta ennen kaikkea huikean Antti Raannan.
Päivämäärä Kotijoukkue Vierasjoukkue Tulos Viihdearvo 1-5
 4.5.2013  Suomi  Slovakia  2-0  2

Asetelma
Selvästi kovempi mittari Suomelle kuin Saksa. Takana kuitenkin voitto ja alkujännitykset on tapettu trilleriksi muuttuneessa pelissä. Slovakian vastaiskupeli asettaa haasteen Suomen viisikkopelaamiselle ja oman alueen puolustamiselle. Keskialueen ylittäminen avainasemassa: juututaanko ansaan vai saadaanko kiekko pelattua syvälle?

Peli-ilme/tunnetila
Suomi oli telineissä pelin alussa. Slovakian ylivoimat veivät momentumin vahvasti vastustajalle, mutta Suomi oli se, joka sai maalin. Slovakia oli valmiimpi tähän matsiin. Ottelun edetessä voimasuhteet tasaantuivat eikä peli ollut varsinaista tunteen roihua. Suomi sai kunnon pelifiilistä irti vasta toisen maalin jälkeen. Ykkösketjulla oli hyvä meininki, muilla valitettavan hiljaista.

Kiekollinen peli
Alun heikkojen jaksojen jälkeen Suomi pääsi peliin paremmin mukaan. Kontiolan ketju pystyi hyökkäämään erittäin vahvasti, mutta muut eivät tarpeeksi hyvin. Slovakia hallitsi kaksi erää keskialuetta ja aiheutti Suomelle siten isoja vaikeuksia. Maalit tehtiin niistä harvoista paikoista, jotka siunaantuivat. Harvinaista, mutta tervetullutta Suomi-kiekossa.

Kiekoton peli
Omassa päässä tuli kahdessa ensimmäisessä erässä liian usein kiire ja miehet olivat hukassa. Slovakia painoi päälle yllättävän ärhäkästi, ja se oli ongelma Suomelle. Leijonat selvästi odotti passiivisempaa vastustajaa. Keskialueen pelaaminen nousi riittävälle tasolle vasta kolmannessa erässä.

YV-peli
Suomen ykkös-yv on hyvä, erittäin hyvä. Tulosta ei syntynyt, mutta aihiot ovat kohdallaan. Nyt nähtiin enemmän vetoja kuin Saksa-pelissä.

AV-peli
Slovakialla kolme yv-saumaa avauserään. Paljon yllättävän hyviä paikkoja, mutta Raanta oli aivan loistava. Nolla maalia omiin, ei voi moittia.

MV-peli
Antti Raanta jatkoi siitä, mihin jäi SM-liigan finaalien jälkeen. Jäätävää, sensaatiomaisen hyvää työskentelyä, haamuseivejä toisen perään. Suomen selkeä ykkösvahti jatkossa.

Ydinpelaajat
Kontiola on erinomaisessa iskussa, samoin taiteilija Aaltonen ja Pesonen. Muiden suhteen on liian hiljaista. Lauri Korpikosken jalat lentokoneessa kaksi erää, kolmannessa alkoi kroppa jo herätä.

Ratkaisu
Suomella oli yksi paikka heikossa avauserässä, mutta maali.

Oho!
Suomi sai vähän paikkoja, murra rankaisi heti kun pystyi. Tätä ei usein nähdä, opportunistista ja toimivaa Suomi-hokia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt