SM-liiga

Seeprat ulostavat jatkoajalla

Julkaistu:

Erotuomarit ovat toki kestoaihe valitukselle, mutta tällä SM-liigakaudella koko sarjan kurinpitojärjestelmä on saanut siksi paljon rapaa niskaansa, että tekee melkein pahaa lyödä lyötyä, kirjoittaa Urheilusanomien toimittaja Antti Pärnänen.
Mutta asiahan on niin, että kovimmat pelaajat ja valmentajat erottuvat jääkiekossa pudotuspeleissä jatkoajalla. Yhtälailla silloin erottuvat myös kovimmat erotuomarit.

Eilisen Tappara-Ässät maratonottelun pääoikeudenjakajat Aleksi Rantala ja Petri Lindqvist kakkivat jatkoajalla housuihinsa. On täydellisen käsittämätöntä, miten varsin olennaista osaa koko näytelmässä näyttelevillä raitapaidoilla oli pokkaa liputtaa itsensä pelkiksi katsojiksi jatkoajan alettua. Saattoi olla, että laiminlyönnit menivät joukkueiden kesken tasan, mutta en ole varma, koska sekosin laskuissa. Niin monta kampitusta, kiinnipitämistä ja koukkaamista jäi viheltämättä. Ja mikä tahansa ansaittu ylivoima olisi voinut ratkaista kamppailun.

Pudotuspelien ja eritoten finaalien tuomaritoiminta on ollut hyvää, mutta Rantalan ja Lindqvistin eilinen oli taas muistutus tason ailahtelusta. Ei voi olla noin vaikeaa noudattaa sääntökirjaa tai edes aiemmin illalla valittua linjaa myös ottelun herkimmillä hetkillä. Sääntötulkinnat tietysti aina hieman höllentyvät pudotuspeleissä – ja niin niiden pitääkin – mutta sääntöjen laiminlyöminen on erotuomareilta silkkaa pelkuruutta.

Ei Tappara tosin eilenkään kaatunut erotuomarien päätöksiin. Tamperelaisilla oli ennen finaalisarjaa yleisen mielipiteen mukaan joukkueista tasaisempi materiaali, ja Ässillä paremmat tähtiyksilöt. Nyt voin kertoa, että porilaiset voittavat Suomen mestaruuden parempien tähtiensä lisäksi sen vuoksi, että Tapparalla on ottelusarjan huonoimmat pelaajat. Laitahyökkääjä Olli Palola, keskushyökkääjä Jarkko Malinen ja puolustaja Pekka Saravo eivät pääse edes lähelle SM-finaalien edellyttämää tasoa. Ei esimerkiksi Kirvesrintojen tehottomuudessa ole mitään ihmettelemistä, kun hyökkäyksiä ovat päättämässä Palolan ja Malisen kaltaiset sählääjät.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt