Tappara iski voittomaalin viimeisellä sekunnilla!

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Tapparan Niclas Lucenius teki SM-liigan kolmannen finaalin 3-2-voittomaalin kolmannen erän viimeisellä sekunnilla.
Tapparalla on vielä matkaa jääkiekon Suomen mestaruuteen, mutta ajoituksen mestari toisen finaalivoittonsa perjantaina ottanut tamperelaisjoukkue on jo nyt.

Tappara siirtyi finaaleissa 2-1-johtoon, kun se kukisti kotihallissaan Ässät 3-2 (1-1, 0-1, 2-0). Voittomaali syntyi viimeisellä sekunnilla.

Loppuunmyydyssä (7 600 katsojaa) hallissa moni suuntasi jo baarin puolelle odottelemaan aikalisää, kun Hakametsä räjähti riemuun.

Maanantaina Tapparan voittomaali syntyi ajassa 59.55. Keskiviikon kotipelinsä näytöstyyliin voittanut Ässät on pudonnut kahdesti polvilleen täysin tekemättömässä paikassa.

- Kaikki konstit pitää käyttää, että saa joukkueen lauantaiksi täyteen virtaa, Ässien päävalmentaja Karri Kivi myönsi.
 

Tappara horjui tappion partaalla


Tappara horjui kolmannessa erässä tappion partaalla kuin turhan monesta iskusta humaltunut nyrkkeilijä ikään.

Ottelu alkoi uudelleen ajassa 52.34, kun puolustaja Teemu Aalto saatteli ruudikkaalla siniviivalaukauksella kiekon maaliin ja tilanteeksi 2-2.

Kiekko kimposi verkkoon Ässien puolustajan Jyri Marttisen mailasta. Osuma oli Tapparan ensimmäinen ylivoimamaali finaalisarjassa.

Ässille oli 2-1 tehnyt nelosketjun hyökkääjä Aki Juusela. Ville Niemisen kiekonmenetyksen jälkeen Mika Niemi syötti läpiajoon Juuselan, joka harhautti Tappara-vahti Juha Metsolan rystyltä.

Juusela on yksi raumalaislähtöinen kiekkoilija lisää Ässien ratkaisijoiden joukkoon, Raannan ja Eero Elon rinnalle.

Tappara sai parahiksi pelijuonesta kiinni. Ässille Daniel Brodinin ja Nico Aaltosen päätöserän jäähyt koituivat kohtalokkaiksi.

- Oli ensimmäistä kertaa oikeaa finaalikiekkoa. Vääntöä ja kääntöä, ote jäällä vaihteli joukkueelta toiselle, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

- Molemmat lopun jäähyt (Brodin, Aaltonen) olisi voinut välttää, huokaisi Kivi, jolle ajateltavaa antoi Ässien heikohko ylivoimapeli.
 

Katupojat vastakkain


Tapparan pelin sielu Nieminen oli nostettu hyökkäyksen ykkösketjuun. Muutos merkitsi sitä, että hän raastoi kaukalossa samaan aikaan kuin toinen kultakypärä, Ässien Veli-Matti Savinainen.

- Haimme muutoksella peliin uutta rytmiä, Rautakorpi perusteli.

Kahden katupojan kamppailu kasvatti jännitettä jäällä. Hermopelissä 36-vuotias Nieminen kävi huomattavasti korkeammilla kierroksilla kuin yhdeksän vuotta nuorempi Savinainen.

Tappara hallitsi avauserää selvästi. Se näytti, että tappiollinen vieraspeli oli hautautunut historiaan. Jukka Peltola teki vastakiekkoon 1-0 Dragan Umicevicin maalin takaa antamasta syötöstä.

Tappara menetti otteensa erän viimeisellä minuutilla. Antti Erkinjuntti otti hölmön estämisjäähyn, ja Savinainen palautti Ässät taisteluun mukaan. Kun Tappara-vahti Juha Metsola seikkaili turhan kaukana maaliltaan, Savinainen ampui 1-1-tasoituksen 47 sekuntia ennen erätaukoa.

Ässät hallitsi toista erää vielä selvemmin kuin Tappara ensimmäistä. Vain vierasjoukkueen kehno ylivoimapeli säästi Tapparan takaiskumaaleilta.

Neljäs finaali pelataan lauantaina Porissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt