SM-liiga

Suosikkikoomikolla sykkii patasydän: Pelipaita päälle ja lähteeseen möyryämään

Julkaistu: , Päivitetty:

Koomikko Simo Frangén kertoi IS Urheilulle, mitä SM-liigan tämänvuotinen finaalisarja hänelle merkitsee.
Onko Pata valttia finaaleissa, koomikko ja Ässä-fani Simo Frangén?

- Tiukka vääntö on tulossa. Tampereella juhlitaan jo varmaa mestaruutta, mutta jos jatkamme tuolla lennolla kuin tähänkin asti, yllätämme Tapparan.

Mikä ratkaisee mestaruuden Ässille?

- Vaikea sanoa etukäteen. Ässiltä on löytynyt paljon ratkaisijoita. Kuka tahansa voi ratkaista.

Jos Ässät voittaa, aiotko juhlia mestaruutta Tampereen keskustorilla?

- Kai se olisi mentävä suihkulähteeseen. En normaalisti luovu puvustani, mutta edellisestä mestaruudesta on sen verran aikaa, että voisin vetäistä Ässien pelipaidan päälle ja mennä lähteeseen möyryämään.

Asut Tampereella, joten voidaanko puhua jopa unelmafinaalista?

- Kyllä, oli sitten kyseessä Ilves tai Tappara. Tämä on käytännöllistä ja tässä sarjassa on erityisesti sykettä, koska minulla on paljon tamperelaisia ystäviä.

Miksi rintalastan alla sykkii juuri patasydän?

- Äidinmaidosta se tulee. Olen Ulvilasta kotoisin ja viettänyt uhkeimman nuoruuteni Nakkilassa. Ei ollut muita vaihtoehtoja kuin Ässät. Jos olisin valinnut Lukon, olisin saanut turpaan. Ässiin liittyy myös paljon legendaarisia pelaajia: Ketolaa, Makkosta, Nikanderia, Javanaista, Rautakalliota...

Oliko menestystoiveet heitetty jo romukoppaan tammikuussa, kun Ässät kynti syvällä?

- Vaikealta näytti ja olin jo heittämässä hanskoja tiskiin. Katsoin juuri puhelimestani isoveljelleni tammikuussa lähettämääni tekstiviestiä, jossa luki ”vielä pieni toivonkipinä elää”. Tämä on ollut dramaattinen tarina, jota on mielenkiintoista seurata.

Minkälaisia terveisiä lähetät ystävällesi, Tappara-fani Arto Nybergille?

- Aiomme seurata kolmannen finaalin yhdessä Tampereella. Pystymme edelleen istumaan vierekkäisillä penkeillä ja seuraamaan herrasmiesmäisesti peliä.

SM-liigan ensimmäinen finaali Tappara-Ässät tänään ilmaiseksi Neloselta kello 18.25 alkaen. Ennakkostudio alkaa Nelonen Pro1:llä kello 18.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt