SM-liiga

Kurinpitoryhmä ei olisi antanut Nordlundille pelikieltoa

Julkaistu:

SM-liiga
SM-liigan piti tänään keskiviikkona antaa päätös, jonka taustalla on Markus Nordlundin Ville Peltoseen kohdistunut taklaus viime lauantaina Helsingin jäähallissa. Aamulla liiga kuitenkin tiedotti yllättäen, että päätöksenteko venyy perjantaille. Nyt tapauksen käsitteleekin SM-liigan hallitus, ei kurinpitoryhmä.
Menettely on erittäin poikkeuksellinen, kurinpitoryhmän puheenjohtajan, asianajaja Sami Kyntölän mukaan jopa ainutlaatuinen.

IS:n useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan ryhmä ei olisi antanut Nordlundille pelikieltoa lainkaan. Kyntölä ei halua asiaa kommentoida.

- Me olimme kyllä muodostaneet näkemyksemme, Kyntölä sanoi IS:lle.

Missä vaiheessa sitten selvisi, ettei se tule olemaan päätös?

- Liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen soitti minulle keskiviikkona aamulla hallituksen puheenjohtajan valtuutuksella, että hallitus ottaa nyt tämän.

Minulla on useista lähteistä tieto, että teidän ryhmä ei olisi antanut Nordlundille pelikieltoa lainkaan.

- Me päädyimme näkemykseemme vain ja ainoastaan jääkiekkoilullisin perustein. Mutta koska emme päätöstä tehneet, sen käsittely ei ole oleellista.

Koetko, että liigan hallitus käveli teidän ylitsenne?

- En mä nyt ehkä niinkään näkisi. Hallitus koki tarpeelliseksi ottaa tämän itselleen ja sillä on siihen sääntöjen mukaan mahdollisuus.

Kyntölän mukaan ratkaisun taustalla oli todennäköisesti voimakas julkinen keskustelu, johon ovat ottaneet osaa muun muassa poliisiylijohtaja Mikko Paatero kuin apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskekin.

- Onhan tämä iso asia, joten nyt haetaan linjauksia korkealta taholta, Kyntölä viittaa liigahallituksen ratkaisuun.

SM-liigan kurinpito on ollut tapetilla säännöllisesti läpi kauden. Lokaa on tullut oikealta ja vasemmalta, kiitoksia ja kannustusta ei niinkään.

Kyntölä toivoo, että ensi kaudeksi kurinpitokäytäntö selkeytyy.

- Pyritään kehittämään kurinpitoa siten, että siitä saadaan selkeä ja ymmärrettävä kokonaisuus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt