Jokerikapteenille rangaistus rasismista

Julkaistu:

SM-liigan kurinpitoryhmä jakoi mittavia pelikieltoja Jokereiden ja HIFK:n European Trophyn tappeluista. Ottelussa tapahtui myös muuta.
Jokereiden puolustaja ja kapteeni Ossi Väänänen sai yhden ottelun pelikiellon kutsuttuaan HIFK:n pelaajaa Siim Liivikiä "ryssäksi". Liivik on syntynyt Virossa ja hänellä on sekä Suomen että Viron kansalaisuus.

Muiden rangaistusten perusteet ovat tässä:

Jokerit:
- Semir Ben-Amor 18 ottelua pelikieltoa kyynärpäällä Ville Peltosen päähän osuneesta taklauksesta, jonka jälkeen hän takoi Peltosta paljailla nyrkeillä. Ben-Amor tuli jäälle Peltosen vuoksi ja hänen tekonsa osoittaa täydellistä piittaamattomuutta sääntöjä sekä välinpitämättömyyttä pelaajaa kohtaan. Teko katsottiin perus- ja eettisten sääntöjen vastaiseksi.

- Jarkko Ruutu 4 ottelua ei-spontaanin nyrkkitappelun aloittaminen. Ankaroittavana tekijänä oli se, että tappelu alkoi sen jälkeen, kun joukkueita oli varoitettu lisätappeluista ja vastuuvalmentajat poistettu aitioista toistuvien tappeluiden takia.

- Ossi Väänänen 1 ottelu etnisestä loukkauksesta. Väänänen sai erotuomariraportin mukaan pelirangaistuksen kutsuttuaan HIFK:n Siim Liivikiä "ryssäksi".

- Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen 8 ottelua, koska johtamis- ja valmennusvelvoitteita rikottiin. On selvää, että pelaajia on ohjeistettu toimimaan sääntöjen vastaisesti.

- Jokereille sopimussakko, koska toiminta on aiheuttanut negatiivista julkisuutta SM-liigalle, sen joukkueille ja pelaajille sekä jääkiekon julkisuuskuvalle.
 
HIFK:
- Juuso Salmi 12 ottelua pelikieltoa jäässä olevan ja tappeluhaluttoman Ilari Filppulan lyömisestä. Ankaroittavia seikkoja Filppulan tappeluhaluttomuuden lisäksi olivat sääntöjen kunnioituksen puute ja välinpitämättömyys vastustajan turvallisuudesta. Salmen katsotaan olleen tietoinen siitä, että joukkueita oli varoitettu lisätappeluista.

- Ilari Melart 6 ottelua syyllistymisestä tahalliseen, tarkoituksenhakuiseen ja ei-spontaaniin nyrkkitappeluun. Raskauttavana tekijänä pelitilanteen ulkopuolisuus, vastustajan tappeluhaluttomuus ja se, että Melart on antamassaan lausumassa katsonut oikeudekseen käyttää oman käden oikeutta Jarkko Ruudun aiempien tekojen takia.

- Siim Liivik 6 ottelua kahdesta eri tilanteesta. Ensimmäisessä erässä Liivik meni kolmantena pelaajana mukaan HIFK:n Mikko Kurvisen ja Jokerien Ossi Väänäsen väliseen kiistaan. Toisessa erässä hän tappeli Ruudun kanssa. Ankaroittava seikka kolmantena mukaan meneminen tilanteessa, jossa Väänäsen kädet oli sidottu ja hän oli puolustuskyvytön.

- Pasi Sormunen 8 ottelua, koska HIFK joukkueena ja Sormunen vastuuvalmentajana lähtivät otteluun tarkoituksenaan käyttää myös oman käden oikeutta Ruutua kohtaan.

- Ilman lisärangaistusta selvisivät Jokerien Jani Rita ja HIFK:n Mikko Jokela, jotka saivat ottelussa pelirangaistuksen. HIFK:n toista valmentajaa Antti Pennasta ei rangaistu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt