SM-liiga

Sport-luotsi myönsi: Ilves oli parempi

Julkaistu:

Ilves päätti piinansa jääkiekon SM-liigan karsinnoissa tiistaina.
Liigapaikka varmistui viidennessä karsintapelissä, kun Ilves voitti kotihallissaan Sportin 4-0 (2-0, 0-0, 2-0). Tamperelaisseura säilytti liigapaikkansa otteluvoitoin 4-1.

Ratkaisun tuoneessa ottelussa Ilveksen avainpelaajat löytyivät Henri Tuomisen johtamasta neljännestä hyökkäysketjusta, jossa laidoilla pelasivat Kai Kantola ja Tommi Välimaa.

Viime lauantaina Vaasassa Ilveksen kokoonpanoon takaisin nostettu Tuominen viimeisteli tiistaina kaksi maalia.

- Hienolta tuntuu, kun saatiin säilytettyä liigapaikka. Pelattiin tähän loppuun hyvä peli ja saatiin vielä "Veskulle" (maalivahti Vesa Toskala) nollapeli, Tuominen iloitsi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilveksen nelosketju ratkaisi myös lauantaina neljännen karsintaottelun Vaasassa. Tuolloin jatkoajalla ratkaisun sivalsi Välimaa.

Tiistaina nelosketju hankki ottelun kolmannessa erässä Sportille kaksi peräkkäistä jäähyä, joista jälkimmäisestä Sport-kasvatti, laitahyökkääjä Samuli Kivimäki katkaisi vaasalaisten selkärangan Ilveksen 3-0-ylivoimaosumalla.

Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen tunnusti rehdisti Ilveksen paremmuuden.

- Ilves pelasi tänään parhaan pelinsä tässä karsinnassa. Annoimme kyllä kaikkemme, mutta emme pystyneet pistämään Ilvekselle kampoihin. Se oli parempi.

- Harmittaa, että emme pystyneet ottamaan sitä kotivoittoa viime lauantaina, Räsänen murehti.

Sport joutui lähtemään viidenteen karsintakamppailuun siipirikkona. Vaasalaisten ykköspuolustaja Antti Uitto katseli ottelua käsi kipsissä katsomosta ja myös hyökkääjä Mika Halava oli sivussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt