SM-liiga

Yllätysvalinta: Tomi Lämsä on Jokereiden seuraava päävalmentaja

Julkaistu: , Päivitetty:

Jokereiden päävalmentajan nimellä on spekuloitu siitä saakka, kun Veikkaaja-lehti muutama viikko sitten uutisoi Erkka Westerlundin jättävän seuran. Nyt uuden päävalmentajan nimi on selvillä.
Hän on 32-vuotias Tomi Lämsä, Jokereiden nykyinen apuvalmentaja.

Lämsän johtoryhmään liittyy toinen nuori mies, seuran takavuosien suosikkipelaaja Tomek Valtonen, 31. Tälläkin hetkellä joukkueen kakkosluotsina toimiva Hannu Virta jatkaa tehtävässään.

Jokerit yritti neuvotella jatkosopimuksesta Westerlundin kanssa, mutta vanha velho ei tarttunut mahdollisuuteen. Joukkue oli kiinnostunut myös Risto Dufvan palveluksista, mutta nykyisen Tappara-luotsin taival jatkuu ensi kaudella Rauman Lukon päävalmentajan tehtävissä.

Lämsää voidaan pitää melkoisena yllätysnimenä. Suurelle yleisölle tuntematon lahtelainen liittyi Jokereiden palkkalistoille vasta viime marraskuussa, kun Hannu Jortikan korvannut Westerlund kutsui hänet tiimiinsä Pelicansin A-nuorten päävalmentajan paikalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lämsä ehti valmentaa myös Pelicansin B-nuoria, kaikkiaan neljän kauden ajan.

– Tomi on yksi meidän lahjakkaimmista nuorista valmentajista. Filosofiamme on samanlainen, ja halusin hyvän työparin, kehaisi Westerlund Lämsää viime kaudella Jokerien nettisivujen haastattelussa.

Jokerien apuvalmentajan tehtävien lisäksi Lämsä toimii Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

Ota kantaa

Onko Tomi Lämsä liian kokematon johtamaan Jokereita?

Kyllä 41% Ei 59%
Ääniä yhteensä 3087

Kuka on Tomi Lämsä?

- Tomi Lämsä, 32, on syntynyt Lahdessa.

- Siirtyi Jokerien palkkalistoille viime marraskuussa, kun Erkka Westerlund korvasi Hannu Jortikan ja otti Lämsän mukaansa Pelicansin A-nuorten päävalmentajan paikalta.

- On valmentanut myös Pelicansin B-nuoria neljän kauden ajan.

- Jokerien apuvalmentajan tehtävien lisäksi Lämsä toimii Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

- Tunnetaan lupaavana ja lahjakkaana kiekkomiehenä, jonka erityisvahvuus on pelaajien harjoittelun ohjaamisessa.

- Oma pelaajaura päättyi kaudella 2001–2002 Heinolan Kiekon riveissä. Keskushyökkääjä Lämsä edusti myös Pelicansin edustusjoukkuetta kaudella 1996–1997 silloisessa 1. Divisioonassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt