Muistatko vielä? Näin Olli Jokinen räjäytti HIFK-juhlat 1998! Katso - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Muistatko vielä? Näin Olli Jokinen räjäytti HIFK-juhlat 1998! Katso

HIFK-faneille on lähihistoriassa annosteltu niukasti mestaruusherkkua. Viimeksi sankarina hääri Olli Jokinen, seuraava legenda voi syntyä tänään.

HIFK juhli mestaruutta edellisen kerran keväällä 1998. Nyt se on enää voiton päässä seuraavasta humusta.­

18.4.2011 11:07

Jääkiekon SM-liigan huikea kevät on edennyt siihen pisteeseen, että tänä iltana edessä saattaa olla kauden viimeinen ottelu.

Helsingin IFK:lla on ensimmäinen mahdollisuus murjoa Espoon Bluesista ratkaiseva neljäs finaalivoitto ja napata mestaruuspokaali Nordenskiöldinkadulle - pitkästä aikaa.

Kun HIFK edellisen kerran tuuletteli mestarina, elettiin kevättä 1998 ja SM-liigan kultamitalien kohtalosta kamppailivat petopaidat HIFK ja Ilves. Helsinkiläiset ottivat mestaruuden suoraan kolmessa ottelussa.

IFK:n ykkössankari tuona keväänä oli sittemmin komean uran NHL:ssäkin luonut Olli Jokinen. Jokinen laukoi kolmannessa finaalissa jatkoajalla 2-1-voitto-osuman Ilveksen rysään - ja HIFK:n juhlat räjähtivät käyntiin.

Ja kyllähän IFK pyttyä juhlikin. Kannu koki mestaruushumussa, jossa se toimitti muun muassa nakkikattilan virkaa, melkoisia kolhuja. Juhlien jälkeen helsinkiläisille lätkäistiin tuntuvat sakot kannun kohtelusta.

IFK:n paidassa vuoden 1998 mestaruutta juhlistivat myös puolustaja Jere Karalahti ja Santeri Heiskanen. Tänä keväänä kaksikko on saanut seurata Bluesin takalinjoilta, kun HIFK on paukuttanut kolme voittoa yhtä monesta finaaliottelusta.

Kiekkoillan kuumin kysymys kuuluu: vieläkö Karalahden ja Heiskasen Blues pystyy pistämään kapuloita IFK:n finaalirattaisiin?

Jos vastaus on kielteinen, Olli Jokinen saa tänä iltana seuraajan seuralegendaksi, joka tuo IFK:lle kauan jahdatun Kanada-maljan.

KATSO TÄSTÄ HIFK:N EDELLISET MESTARUUSTUNNELMAT (video MTV3:n lähetyksestä)

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?