Pelicans säilytti odotetusti liigapaikan

Julkaistu: , Päivitetty:

Lahden Pelicans voitti odotetusti SM-liigan karsintasarjassa Vaasan Sportin voitoin 4-0.
Lahden Pelicans kukisti Vaasan Sportin neljännen kerran SM-liigakarsinnoissa ja säilytti odotetusti sarjapaikkansa. Pelicansin sankareiksi lauantai-iltana nousivat maalin mieheen viimeistelleet Dwight Helminen sekä Mike York. Pelicansin maalissa Niko Hovinen torjui kaikki 30 laukausta.

- Tavoitteenamme ennen sarjaa oli pistää pelit poikki suoraan 4-0, ja siinä myös onnistuimme. Pelasimme kaikkiaan hyvin kurinalaisesti ja miehekkäästi. York ja Helminen olivat pudotuspeleissä yhdessä Hovisen kanssa meidän parhaita pelaajiamme, mutta valitettavasti pelasimme vain vääriä pudotuspelejä, Pelicans-valmentaja Pasi Räsänen hymähti.

Sport koki jo ennen ottelua kovia, kun vaasalaisten ykkösmaalivahti Joni Puurula ei aivotärähdyksen jälkioireiden vuoksi pystynyt pelaamaan. Häntä paikkasi kelvollisesti kokematon Aaro Peltonen. Myös puolustuksen tukipilarit Antti Uitto ja Tuomas Immonen olivat sivussa. 

- Emme tänään kaatuneet poissaoloihin, mutta ihan alusta ei saatu jalkaa liikkeelle. Vasta viimeisellä kympillä oli sellainen maalinteon kiima, mitä olisi tarvittu heti startissa, Sport-luotsi Antti Törmänen totesi.

Räsäsen mukaan Pelicansin kausi karsintoineen oli äärimmäisen raskas.

- Takki on täysin tyhjä, sen verran vaikeaa on ollut, Räsänen myönsi.

Sportin kausi päättyi ristiriitaisiin tunnelmiin, sillä Mestis-mestaruuden jälkeen Pelicans palautti vaasalaiset maanpinnalle.

- Tällä hetkellä fiilis on vähän sekava. Mestaruus oli luonnollisesti kova juttu, mutta tässä karsintasarjassa muutamalla pelaajalla oli maha jo täynnä, se on ihan selvä juttu, Törmänen pohti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt