SM-liiga

HIFK taipui Ässille

Julkaistu:

Porin Ässät lisäsi HIFK:n ahdinkoa.

Ässät aiheutti HIFK:lle neljännen perättäisen tappion torstaina Helsingissä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0).

HIFK hallitsi kamppailua hienokseltaan, mutta maalinteko tuotti molemmille vaikeuksia. Avausosumaa saatiin odottaa aina toisen erän loppuhetkille, jolloin Ässien Ryan Caldwell täräytti kiekon Jan Lundellin selän taakse ylivoimalla ajassa 39.38.

Kun kolmannessa erässä Ässät tarjosi isännille kahden miehen ylivoimaa, ei edes varmasti torjunut Ässä-vahti Eero Kilpeläinen pystynyt estämään tasoitusta. Ville Peltonen tarjoili viivaan ja Jeff Hamilton laukoi pelin tasoihin.

Jatkoajalla Ässät pääsi jauhamaan kaksi minuuttia ylivoimalla, mutta tuloksetta. Ratkaisua haettiin voittomaalikilpailussa, jonka ainoa onnistuja oli vieraiden Tomas Zaborsky.

- Maalilla Kilpeläinen todisti jälleen eeromaisuuden ja siihen voidaan olla tyytyväisiä, Ässien valmentaja Pekka Rautakallio kehui ottelun parhaaksi valittua maalivahtiaan.

- Se lämmittää, että nyt on palattu juurille. Taistelu ja ilme oli ihan eri luokkaa kuin Tampereella ja on selvä, että voittokantaan vielä tänä keväänä palataan, HIFK-luotsi Kari Jalonen summasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt