SM-liiga

Pelicans teki seurahistoriansa muhkeimman sopimuksen

Julkaistu:

Pelicansin pelit loppuvat tämän kauden osalta lauantaina runkosarjaan, mutta Lahdessa ei olla suut mutrussa. Seuran toimitusjohtaja Ilkka Kaarna oli keskiviikkona syystäkin iloinen organisaation julkistaessa historiallisen suuren pelaajasopimuksen.

Juhamatti Aaltosen viisivuotista jatkopahvia voi hyvällä syyllä pitää lottovoittona lahtelaiselle jääkiekolle. Sen tietää toimitusjohtajakin, joka saa sopimuksen myötä ison sulan hattuunsa.

- Kun syksyllä huomasimme, minkälainen kultakimpale meillä oli käsissämme, aloimme miettiä miten pystyisimme pitämään hänet täällä, Kaarna sanoi.

- Hän on tällä hetkellä kiistatta yksi kuumimmista pelaajista. Puhutaan aivan huippupelaajasta, ei mistään tulevaisuuden lupauksesta. Aaltonen on huippu jo nyt.

Kallis purkupykälä

Viime kesänä Oulun Kärpistä lähteneen Aaltosen potentiaali on ollut aina tiedossa, mutta vasta nyt on paljastunut, kuinka laadukkaasta paketista onkaan kyse. Haukiputaan Ahmojen kasvatti on loistanut koko kauden Pelicansin ylivoimaisesti parhaana pelaajana ja taistelee parhaillaan liigan maalipörssin voitosta. Aaltosen vihainen kuti on tehnyt tällä kaudella tuhojaan jo 26 kertaa.

Uusi sopimus korvaa nykyisen 1+1 -mallisen paperin ja pitää Aaltosen Lahdessa kevääseen 2015 - tai ainakin vielä ensi kauden. Vuoden päästä sopimuksessa on nimittäin purkupykälä, johon Kaarnan mukaan lienee varaa "ainoastaan liigoilla kuten KHL tai NHL".

- Ei se ole purettavissa millään pikkusummilla. On tämä varmasti Pelicansin historian kokonaisvaltaisesti merkittävin sopimus, ihan kaikilta osin.

"Kunhan pääsee pellaamaan"

Vaikka uusi sopimus tuo Aaltoselle tuntuvan palkankorotuksen, enemmänkin olisi ollut saatavilla. IS Urheilun tietojen mukaan moni seura aina ulkomaita myöten oli lopullisen läpimurtonsa tehneen pelimiehen perässä.

- En minä niistä rahoista niin. Kunhan pääsee vaan pellaamaan. Se on ollut aina kaikkein tärkeintä, ja sitä olen saanut täällä tehdä, Aaltonen sanoi.

- Eikä tässä vielä niin vanhoja olla etteikö sitä voisi joskus lähteä juoksemaan rahojenkin perässä. Jos pittää niiden perässä juosta niin juostaan sitten vaikka kolmekymppisenä!

Aaltonen korosti kuitenkin olevansa enemmän kuin tyytyväinen saadessaan pelata juuri Lahdessa. Jotain virtuoosin ajatusmaailmasta kertoi miehen päällä ollut t-paita, jonka printissä luki isolla "I (sydän) Pelicans".

- Juu, ei kyllä tarvinnut miettiä yhtään kun sain sen paperin eteen. Olen tykännyt olla täällä joten miksipä sitä ei jatkaisi pidempäänkin.

- Kahtoo sitten myöhemmin, josko sitä vaikka olisi kysyntää NHL:n suuntaan. Niitä pelejä on kuitenkin tullut katseltua telkkarista ihan pikkupojasta.