Jääkiekko: Jan Caloun lopettaa kiekkouransa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigassa yksi kestohuhu vähemmän: ex-tähti lopetti uransa

Jääkiekon SM-liigassa on yksi kestohuhu vähemmän, kun takavuosina liigassa kivikovia tehoja takonut tshekkitähti Jan Caloun on päättänyt lopettaa peliuransa.

Jan Caloun edusti Suomessa sekä HIFK:ta että Bluesia.

30.8.2010 13:49

Caloun saapui SM-liigaan ensimmäisen kerran vuonna 1997, kun helsinkiläinen IFK nappasi hyökkääjän palkkalistoilleen. Helsingissä Caloun ehti tehoilla kolmen täyden kauden ajan, ennen kuin NHL kutsui jälleen.

Visiitti rapakon taakse kesti kuitenkin vain hetken ja Caloun palasi Helsinkiin kesken kauden 2000-2001. Seuraavaksi kaudeksi IFK-yleisön suosikkipelaaja siirtyi Espoon Bluesin vahvuuteen. Bluesin sotisovassa taituri vietti kolme kautta ennen siirtymistään ruplien perässä Venäjälle.

SM-liigavuosinaan Caloun ehti tehdä suomalaiseen kiekkoväkeen niin suuren vaikutuksen, että miehen paluu SM-liigaan on ollut käytännössä jokavuotinen kestopuheenaihe.

Mutta enää tshekkitaikurin paluulla ei kannata spekuloida: Caloun paketoi uransa 37-vuotiaana.

- Minä lopetan. Tein päätöksen jo parisen viikkoa sitten ja se on lopullinen, Caloun vahvisti tshekkiläiselle lidovky.cz-sivustolle.

Calounin viimeiseksi seuraksi jäi kotimaan kakkossarjassa pelaava HC Vrchlabi.

Suomessa Caloun takoi parhaalla kaudellaan 1998-1999 HIFK:n paidassa 51 runkosarjaottelussa hurjat 81 pistettä. Kaikkiaan hän merkkautti nimiinsä 299 runkosarjaottelussa maukkaat 375 tehopistettä.

Naganon olympialaisissa Tshekin kanssa kultaa juhlinut Caloun valittiin SM-liigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 1998-1999.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?