SM-liiga

Aivotärähdys päättämässä Rami Alangon uran?

Julkaistu:

Tasan viikko sitten loukkaantuneen Rami Alangon jääkiekkotulevaisuus ei näytä kovin ruusuiselta. Vuoden sisään jo kolmas aivotärähdys uhkaa koko uran jatkumista.

Espoon Bluesin konkaripuolustaja sai viikko sitten lauantaina Oulun Kärppiä vastaan pelatussa ottelussa kovan taklauksen kärppähyökkääjä Mikko Alikoskelta. Taklaus oli täysin sääntöjenmukainen, mutta tilanteessa hieman kyyristynyt Alanko löi päänsä pleksiin ja sai aivotärähdyksen.

Kuluneen viikon aikana Alanko on vain levännyt, eikä ole nostanut pulssiaan. Blues-käskijä Petri Matikaisen mukaan edessä on kuukausien pakkolepo.

- Menee ainakin marraskuun maajoukkuetaukoon asti, ennen kuin hän voi edes yrittää paluuta, Matikainen kertoi lauantaina.

Todennäköisintä lienee, ettei Alanko enää pysty jatkamaan 1990-luvun puolivälin jälkeen alkanutta ammattikiekkoilijan uraansa.

Pään alueen vammat ovat kiekkoilijoille erityisen vaarallisia, ja kun ottaa huomioon, että Alangolle aivotärähdys oli jo kolmas vuoden sisään, uran jatkumista ajatellen ennuste ei vaikuta turhan hyvältä.

Ennen siirtymistään Espoon Bluesiin Alanko kiekkoili SM-liigassa sekä HPK:n että Jokereiden riveissä. Kuluva kausi on Alangolle jo kymmenes Espoossa.