Tuukka Mäntylä haettiin tappeluun - katso video!

Julkaistu: , Päivitetty:

HIFK kosiskeli tamperelaisyleisöä saapumaan Helsinkiin ostamalla alkuviikosta Aamulehdestä koko sivun ilmoituksen, jossa Tapparan Tuukka Mäntylä toivotettiin tervetulleeksi Stadiin.

Mäntylä on niittänyt alkukaudesta kyseenalaista mainetta napsimalla lukuisia suuria rangaistuksia torppauksillaan. Oman osansa niistä sai kauden aiemmassa kohtaamisessa myös HIFK, kun Mäntylä teloi Mikko Kurvisen sairastuvalle.

Helsinkiin "kutsuttu" Mäntylä "kutsuttiin" jo ottelun viidennellä minuutilla nyrkkihippaan, joka poiki lopulta suihkukomennukset niin Mäntylälle kuin tappelun aloittaneelle Ilari Melartillekin.

HIFK sai aloituksen Tapparan päätyyn, jonka jälkeen Melart kurvasi kiinni Mäntylään ja ryhtyi mylläköimään. Melart pisti nyrkkeilyksi, mutta Mäntylä pysytteli lähinnä suojauslinjalla.

Muutaman sekunnin pystypainin jälkeen kaksikko kaatui jään pintaan, Melart alle.

Tulos: molemmille 5+20-minuuttia väkivaltaisuudesta. Tuomaristo kuitenkin katsoi Melartin aloittaneen tappelun ja lätkäisi tälle siitä hyvästi vielä kaksiminuuttisen päälle.

Että sellainen tervetulotoivotus.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Saarinen ei ollut näkemästään erityisen hyvillään.

- Jos ensin laitetaan lehteen koko sivun mainos ja sitten vedetään turpaan heti alussa, niin jokainen osaa varmasti tehdä omat johtopäätökset asiasta, Leinonen sanoi STT:n mukaan.

- Kyllähän tämä selvä rikosasia on, Leinonen puhisi tunteet pinnassa.

Perjantaina hän kertoi Iltalehdelle, ettei Tappara tee asiasta tutkintapyyntöä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö asia voisi edetä poliisin käsittelyyn asti.

Itse ottelussa HIFK nappasi kotivoiton lopulta maalein 3-2. Helsinkiläisistä maalinteossa onnistuivat Martti Järventie, Turo Järvinen ja Juha-Pekka Haataja. Tapparan osumat merkittiin Jukka Peltolalle ja Jori Lehterälle.