Seksityöntekijät kertovat, miten erektio onnistuu – ”Katso, sulla seisoo!”

Toimittaja Helen Partin mukaan seksialan ammattilaisilla on hyvää seksinlukutaitoa. Hän haastatteli kahta seksityöntekijää kirjaansa Peniksen viisaus.

”Seksin ei tarvitse tavoitella penetraatiota”, entinen seksityöntekijä Tomi Ros toteaa.

22.2. 19:30

Erektio tulee ja menee.

Näin tiivistää entinen seksityöntekijä Tomi Ros toimittaja Helen Partin kirjassa Peniksen viisaus (Docendo).

Lause jäi Rosia haastatelleen Partin mieleen. Partti halusi haastatella kirjaansa kahta seksityöntekijää, koska he kohtaavat jatkuvasti erektiopulmista kärsiviä miehiä.

– Se, että erektio tulee ja menee intiimissä tilanteessa on normaalia ja tavallista, Partti sanoo.

Erektio-ongelmiin liittyy silti yhä häpeää, kärsimystä ja vaikenemista.

Myös Tomi Rosin mukaan rakastelun aikana on ihan normaalia, että erektio sahaa pehmeä-kova -akselilla. Kun tämän ymmärtää ja hyväksyy, erektion puuttuminen ei ehkä enää tunnu yhtä pulmalliselta.

Tässä Rosin keinoja edesauttaa erektiota:

  1. Selvitä kumppanin odotukset. Silloin ei tarvitse arvailla toisen mieltymyksiä

  2. Panosta oikeanlaiseen ravintoon, liikuntaan ja lepoon.

  3. Jätä alkoholi. Ros ei käyttänyt seksityössä alkoholia lainkaan.

  4. Hyödynnä aisteja. Ros edisti kiihottumistaan kosketuksilla, hyväilyillä, puheella, katseilla, haistelemalla ja maistelemalla.

  5. Älä hätäänny, jos erektio ei ota syntyäkseen. Ros antoi erektion syntymiselle aikaa ja mahdollisuuksia.

  6. Viritä mieltä fantasioilla ja mielikuvilla.

Tiettyä kaavaa ei Rosin mukaan tarvitse noudattaa, eikä orgasmin täydy olla ainoa maali. ”Seksin ei tarvitse tavoitella penetraatiota”, Ros toteaa kirjassa.

Moni suomalainen mies kokee, että seksissä päävastuu on hänellä, eli mies on se, joka hoitaa hommat. Peniksen viisaus, Helen Partti

Miten hieno erektio!

Seksialan yrittäjä Tiia Forsström kertoo kirjassa, että suurin osa hänen asiakkaistaan saa erektion. Se johtunee osaltaan siitä, että seksiammattilaisen luona mies saa halutessaan olla vain vastaanottavana osapuolena.

Silloin ei ole tarvetta suorittaa tai saavuttaa mitään.

– Sekä Ros että Forsström suhtautuivat lämpimästi ja kunnioittavasti pulmallisiin tilanteisiin. Se teki minuun vaikutuksen, Helen Partti sanoo.

Forsströmin kokemuksen mukaan miehillä on vahvoja oletuksia siitä, millaista seksin pitäisi olla. Monelle on tärkeää, että nainen saa tyydytyksen.

Jos mies ei pysty esimerkiksi tuottamaan kumppanilleen orgasmia, hän saattaa hävetä ja pyytää anteeksi. Se voi kuitenkin johtaa sekä erektio- että laukeamisvaikeuksiin.

Forsström antaa asiakkaalleen paljon tilaa ja kyselee, mitä tämä kaipaa. Mies saa myös ”luvan” siihen, että erektioon liittyvä epävarmuus ei haittaa tai estä nautintoa.

Tämä kaikki voi rauhoittaa ja vapauttaa, ja johtaa lopulta myös erektioon.

”Katso, sulla seisoo! Miten hieno erektio!” Forsström saattaa silloin sanoa.

Makkariin ei välttämättä viedä älylaitteita, jotta mielenkiintoa riittää myös seksiin.

Hyvä seksinlukutaito

Partti ei olisi voinut kuvitella kirjoittavansa kirjaansa ilman keskusteluja seksityön ammattilaisten kanssa. Samaa tietoa hän ei uskonut saavansa urologeilta tai seksuaaliterapeuteilta tai kirjallisuudesta.

– Huomasin, miten syvällisesti molemmat ovat perehtyneet seksuaalisuuteen. Halusin kuulla, miten he käytännössä toimivat. Tajusin heti, että heidän kokemuksistaan voi olla hyötyä hyvin monille.

– Seksin ammattilaisilla on hyvä seksinlukutaito. Heillä on mielestäni arvokasta ja poikkeuksellista kokemusta inhimillisistä kohtaamisista.

Lue lisää: Jari tilasi oluen ja huokaisi – tien toisella puolen hänen tyttöystävänsä harrasti seksiä jonkun muun kanssa

Lue lisää: Sonja alkoi myydä seksiä 18-vuotiaana ja toteutti satojen miesten fantasiat – yhden asiakkaan törkeä teko oli kuitenkin liikaa

Lue lisää: Tiia ja Juhani myyvät seksiä – tätä heiltä halutaan eniten

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?