”Löysin aamutakkini taskusta XS-koon pitsiunelmat, jotka eivät olleet minun” – suomalaiset kertovat hetkestä, kun pettäminen paljastui

Kysyimme suomalaisilta, miten he saivat tietää kumppaninsa uskottomuudesta. Selvisi, että pettämisestä voi jäädä kiinni vaihtelevin tyylein.

Toisinaan puolison käytöksestä voi aavistaa, että kaikki ei ole kuin ennen. Joskus taas kumppani jää kiinni itse teossa.

11.5. 20:15

On hyvin yleistä, että pettämiseen päädytään, kun omassa parisuhteessa ei toimi joko kommunikaatio tai seksi. Pettämisen taustalla on monesti myös laajempia ongelmia. Aina ne eivät edes liity vain parisuhteeseen ja seksielämään, vaan esimerkiksi huonoon itsetuntoon, johon haetaan kohotusta suhteen ulkopuolelta.

– Vahinkouskottomuutta ei ole. Sen sijaan on aika monta askelta siihen tilanteeseen, kun päätyy toisen kanssa riisuutumaan henkisesti tai fyysisesti, parisuhdekouluttaja Marianne Stolbow sanoi aiemmin Ilta-Sanomien haastattelussa.

Lue lisää: Parisuhdekouluttaja nostaa esiin pettämisen yleisen syyn, jota harvoin tullaan ajatelleeksi: ”Jo houkutus paljastaa, että jotain on pielessä”

Petetylle uskottomuus on kova paikka. Tämä selviää Ilta-Sanomien hiljattain tekemästä kyselystä. Kyselyssä pyysimme suomalaisia kertomaan, miten he saivat tietää kumppaninsa uskottomuudesta.

Vastausten perusteella listasimme neljä usein mainittua tilannetta ja hetkeä, miten petetyt saivat tietää uskottomuudesta.

1. Viestittelyn jäljet paljastivat

YHTENÄ yönä, kun ex-rouva oli jättänyt puhelimensa vahingossa näkyville olohuoneeseen ja mennyt itse nukkumaan, hänen puhelimeensa tuli viesti: Hyvää yötä, kultsu!. Lähettäjä oli ”Kampaamo-Jaana”. Tiesin, että tällä tiedolla ei vielä ketään narauteta, joten otin numeron talteen ja selvitin, kenelle numero kuuluu. Se ei kuulunut parturikampaajalle, vaan eräälle miehelle, joka oli insinööri.”

SIIVOSIN kerran kaappeja ja löysin naisen lähettämän kortin. Siinä luki jotain että ei tarvi huolehtia, en ole raskaana.

UKKO alkoi käydä kuntosalilla ja muutenkin huolehtia itsestään eri tavalla kuin aikaisemmin. En koskaan ole katsonut kenenkään puhelinta, mutta tuolloin minulla oli vahva tunne, että jotain oli tekeillä. Puhelimesta löytyi viesti, joka paljasti kaiken.”

”Kun epäilyni heräsivät, vaihdoin mieheni puhelimessa olleen naisen puhelinnumeron tilalle oman puhelinnumeroni. Tekstiviestittely paljasti suhteen todellisen luonteen.”

Puhelinlaskusta paljastui, että kuukaudessa oli lähetetty yli tuhat tekstiviestiä.

2. Outo asia tai esine kotona

LÖYSIN olohuoneen lattialta taitellun paperinpalan. Normaalisti se olisi lentänyt roskiin, mutta päätin katsoa, mitä se sisältää. Jotenkin tuntui, että se oli kuin minua varten siihen aseteltu. Paperi paljastui hostellin kuitiksi, jossa oli miehen allekirjoitus alla. Siinäpä oli selvittelyä ukolla.”

LÖYSIN mieheni tavaroista vajaan kortsupaketin. Me emme siis kortsuja käytä. Kysyin mieheltäni asiasta, ja hän vastasi niiden olevan sinkkukaverinsa. Kysyin sitten kortsuista tältä miehen kaverilta, joka sanoi mieheni pettävän minua.”

LÖYSIN aamutakkini taskusta pikkuhousut, jotka eivät olleet minun. Alushousut olivat XS-koon pitsiunelmat ja itse käytän M-koon puuvillapikkareita. Mies meni niin vaikeaksi, että tajusin heti homman nimen. Itkin ja pakkasin – mieskin itki ja hoki, että puhutaan vielä. Mutta otin laukkuni ja lähdin.”

”Kun sain kotiin puhelilaskun, huomasin, että kuukaudessa oli lähetetty yli tuhat tekstiviestiä. Havaitsin myös klassisia pettämisen merkkejä, mutta sen lisäksi tapasin kumppanini ja tämän toisen vahingossa terassilla yhdessä.”

Korona-ajan on arveltu lisänneen riskiä jäädä kiinni uskottomuudesta. Pettäminen on voinut paljastua helpommin, kun pari on ollut tiiviimmin yhdessä saman katon alla.

3. Kiinni rysän päältä

OLIN komennustöissä ja tein keikkaa ulkomaille. Kerran tulin kotiin päivää aikaisemmalla lennolla, koska projekti olikin valmistunut aikaisemmin. Päätin yllättää vaimoni ja menin kotiin kukkapuskan ja viinipullon kanssa. Mutta se olikin vaimo, joka yllätti. Pihallamme oli tuntematon auto. Olohuoneen sohvalla istui tuntematon mies. Kun kysyin, kuka hän on, tämä esitteli itsensä talossa asuvan naisen miesystäväksi.”

OLIN kerran kotipaikkakunnalla yötä ja tiesin, että avopuolisoni olisi viihteellä, kun minä olin poissa. Niinpä palasin yhteiseen kotiimme vasta päivällä. Mies ryntäsi ovelle alasti selittämään, että nyt ei ole hyvä hetki tulla. Kävelin sängyn päätyyn katsomaan, kuka siellä oli. Ja siellähän oli ihan tuttu nainen.”

Tupakan haku kioskilta kesti pari tuntia, vaikka matkaa kioskille oli kilometri.

PETTÄMINEN paljastui, kun tupakan haku kioskilta kesti pari tuntia, vaikka matkaa kioskille oli noin kilometri. Näin itse, kuinka entinen mieheni pussaili toisen kanssa. Ero tuli.”

”Puoliso eli salaa tuplasuhdetta, ja löysin hänet lopulta sängystä toisen miehen kanssa. Olisin antanut jopa anteeksi, mutta hän ilmoitti erosta ja että haluaa jatkaa uuden kanssa.”

MIES oli ’kavereiden’ kanssa viettämässä iltaa. Yöllä hän haki ystäväni kotiavaimen, joka oli minulla sen takia, että pääsin kastelemaan kukkia ystäväni lomaillessa. Aamulla menin katsomaan, että mikä juttu tämä oikein on – ja arvasinkin jo mistä kyse. Siinä menivät unelma häistä ja lapsista.”

”Kun olin työporukan kanssa syömässä, sattui niin somasti, että hän tuli ravintolan portaissa vastaan toisen kanssa.”

4. Käytös sen kertoi

ALOIN epäillä, kun miehen treenit venyivät ja käytös muuttui. Kun kysyin asiasta, hän sanoi, että ovat yhden treenikaverin kanssa kavereita. Naisen vaistolla oli vaikea uskoa selitystä. Hänellä oli muitakin naispuolisia kavereita, mutta käytös ei ikinä ollut sellaista kuin tällä kertaa. Muutaman kuukauden päästä hän jäi kiinni rysän päältä, kun yhteinen kaveri näki heidät baarissa kuhertelemassa. Eivät edes peitelleet asiaa.”

PUHUI uudesta työkaveristaan paljon, tietenkin salanimellä, oli kovin innoissaan. Samaan aikaan alkoi genitaalialueen karvojenajo, mitä ei ollut aiemmin tehnyt. Kysyessä ei myöntänyt mitään, mutta loppujen lopuksi puhui itsensä niin pussiin, että ryhdyin etsiväntyöhön ja sain varmistuksen epäilyksilleni.”

Aloin epäillä, kun joka viikonloppu oli menossa. Tutkin taskut ja löysin kukkarosta kortsun.

OLIN työreissulla. Kun tulin kotiin, mieheni oli lähtenyt omalle työreissulleen. Kiinnitin huomiota siihen, että sänkymme näytti minun petaamaltani, vaikka olin ollut poissa. Meidän petauskädenjälkemme olivat siis hyvin erilaisia. Selvisi, että mieheni ei ollut kotona yötä minun ollessa poissa.

Tämän jälkeen aloin kiinnittää huomiota kaikenlaisiin pieniin seikkoihin. Hän esimerkiksi vahtasi puhelintansa jatkuvasti. Sitä hän ei ollut aikaisemmin tehnyt. Sain hänet myös kiinni valehtelusta useamman kerran. Hän kiisti aina kaiken ja suuttui, koska hänen mukaansa stalkkasin häntä syyttä. Niinhän toki teinkin, mutta syystä. Meillä oli siihen aikaan pöytätietokone, ja lopulta päätin tutkia tietokoneen. Kaikki paljastui sieltä. Se oli sen suhteen loppu. Eikä ero ollut kaunis.”

ALOIN epäillä, kun joka viikonloppu hän oli menossa. Tutkin taskut ja löysin kukkarosta kortsun.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?