Haluatko tulla taitavaksi suuseksissä? ”Hyödynnä kielen monipuolisia liikkeitä” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Haluatko tulla taitavaksi suuseksissä? ”Hyödynnä kielen monipuolisia liikkeitä”

Iso osa suomalaisista nauttii kyselyn mukaan suuseksistä.

Miehistä reilu kaksi kolmesta ja naisista vajaa kaksi viidestä kertoo kyselyssä antavansa ja vastaanottavansa mielellään suuseksiä.

4.8. 20:00

Suomalaiset vaikuttavat olevan melko suuseksimyönteisiä. Kaalimato.comin kyselytutkimuksen mukaan yli puolet (54 %) vastaajista nauttii molemminpuolisesta suuseksistä eli sekä suuseksin antamisesta että sen vastaanottamisesta.

Vastaajista 14 prosenttia ei pidä suuseksistä. Kumppanin hygienian puute sekä epävarmuus omista suuseksitaidoista tai kehosta ovat yleisimpiä syitä siihen, miksi suuseksi ei innosta.

Eniten suuseksistä nautiskelevat puolin ja toisin 35–44-vuotiaat.

Kyselyssä 12 prosenttia kertoo haluavansa ainoastaan vastaanottaa suuseksiä. Kahdeksan prosenttia ei halua vastaanottaa suuseksiä, vaikka antaakin itse suuseksiä mielellään.

Suuseksiin ei kannata suhtautua orgasmikeskeisenä suorituksena vaan ollaan läsnä hetkessä ja aistimuksissa.

Näin voit tulla taitavaksi suuseksissä

Millaista on hyvä suuseksi? Tekniikan taitamista, mutta myös kykyä olla läsnä, rentoutua ja heittäytyä nautintoon.

Tässä seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen vinkkejä:

  1. Älä aliarvioi kuivaharjoittelua. Aseta kondomi kurkun, banaanin tai dildon varteen tai harjoittele halkaistun hedelmän kanssa. Kokeile rohkeasti erilaisia tekniikoita ja hyödynnä kielen monipuolisia liikkeitä.

  2. Muista positiivinen palaute. Kerro suuseksin antajalle, kun jokin tuntuu erityisen hyvältä.

  3. Kommunikoi muutenkin kumppanisi kanssa. Kerro, jos jokin tuntuu epämukavalta tai tunnet itsesi epävarmaksi. Jos suuseksi ei kiinnosta, on siitäkin hyvä keskustella.

  4. Jos suuseksi toistaa aina samaa rutiinia, piristä sitä. Siirry esimerkiksi makuuhuoneesta muualle tai kokeile uusia asentoja tai seksivälineitä. Tai leikittele jääpalan ja aavistuksen lämmitetyn liukuvoiteen tuomilla kylmän ja kuuman tuntemuksilla.

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen on vinkannut kokeilemaan klitoriksen simulointia kielellä sivuttain. Nainen tai vulvallinen makaa selällään ja hänelle suuseksiä antava henkilö asettuu poikittain sen sijaan, että hän olisi asettunut perinteisesti kumppaninsa jalkojen väliin.

Lue lisää: Netissä leviää kuuma metodi – tyyli, jolla nainen voi saada kerrassaan järisyttävän orgasmin

Älä tee mitä et halua

Mitä tehdä, jos suuseksi ällöttää? Älä koskaan tee mitään sellaista, mitä et halua.

Jos suuseksi kuitenkin kiinnostaa, vastaanottavan osapuolen kannattaa peseytyä hyvin ennen suuseksiä. Tekniikkaa voi myös yrittää harjoitella: suussa voi esimerkiksi pitää jotain tarkoituksen sopivaa ja puhdasta esinettä tai vaikka sormea.

Lue lisää: Seksuaaliterapeutin vinkit: Näin teet suuseksin antamisesta miellyttävämpää

Lue lisää: Voiko hammaslääkäri todella nähdä suusta, että olet harrastanut suuseksiä? Kysyimme hammaslääkäriltä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?