Sinkkuäiti Jenni, 32, löysi naiseutensa eron jälkeen ja kertoo, mitä hän on oppinut nettideittailusta – ”Mikäli keskustelu alkaa näin, juokse” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Sinkkuäiti Jenni, 32, löysi naiseutensa eron jälkeen ja kertoo, mitä hän on oppinut nettideittailusta – ”Mikäli keskustelu alkaa näin, juokse”

Sinkkuäidin elämä ei estä treffeillä käymistä.

”Deittailu on ollut eheyttävää”, Jenni sanoo.

4.8. 19:00

Mistä tuntee olevansa sinkkuäiti?

Kun iltapalajugurtti loppuu kesken, ja pohtii, voisiko käydä lasten kanssa nopeasti kaupassa vai pitäisikö odottaa aamuun. Jos ei olisi sinkku, kumppani voisi kipaista kauppaan.

Kun saa diktaattorina päättää viikonloppusuunnitelmista ja retkikohteista!

Kun oikeasti haluaisi kysyä toisen vanhemman mielipidettä johonkin asiaan, mutta joutuu olemaan omien mielipiteittensä ja ajatustensa varassa.

Saa päättää, miten sisustaa kodin.

Esimerkit ovat Jennin, 32. Hän on sinkkuäiti, joka kirjoittaa elämästään blogia Big mamas home.

Jennillä on kaksi lasta. Toinen aloittaa syksyllä esikoulun, toinen on kolmevuotias. Lapset asuvat Jennin kanssa, mutta viettävät joka toisen viikonlopun isällään.

– Sinkkuäitiys tuo arkeen omat juttunsa, Jenni sanoo.

Ja niitä juttuja riittää.

Talvella Jennin nilkka vääntyi hänen kompastuttuaan portaissa.

– Mietin, menikö se niin pahasti, että minun täytyy lähteä kahden lapsen kanssa sunnuntai-iltana päivystykseen, vai katselenko tilannetta. Totesin, että nilkka ei ainakaan ole irti, joten katsellaan.

Tästä tilanteesta Jenni selvisi särkylääkkeillä.

– Arki yksin pienten lasten kanssa on lapsilähtöistä. Mietin kaiken lasten kautta. Jos suunnitelmat muuttuvat, paletti pitää miettiä tarkkaan.

Ei ole kumppania, jolle soittaa ja sanoa, että hoida sinä tämä.

– Jos minulla on huono päivä tai olen kipeä, kaikki samat asiat pitää silti tehdä. Kukaan ei ole helpottamassa arkea.

Äitiys ja elo lasten kanssa on silti ihanaa.

– Meillä on tyttöjen kanssa ihan omat jutut.

Kuten retkeily ja retkipullien syönti. Uinti, leipominen ja kirjojen lukeminen.

– Kun katsotaan leffaa, ostetaan irtokarkit ja mennään yhdessä sänkyyn katsomaan elokuva minun koneeltani.

Ero voimaannutti

Jenni valmistuu syksyllä lähihoitajaksi, sitten tähtäimessä ovat toiminta- sekä seksuaaliterapeutin opinnot. Seksuaaliterapeutin työssä Jenniä kiinnostaa etenkin seksuaalikasvatus. Se on hänen mielestään vielä aivan lapsen kengissä.

Jennille itselleen ero toi suhde- ja seksielämään uudenlaisen vaiheen.

– Ero oli voimaannuttava kokemus. Löysin itseni, naiseuteni ja seksuaalisuuteni eron jälkeen. Olen lukenut, että monille naisille käy näin. Ilmeisesti se liittyy siihen, että kun perhe on perustettu, sitä uppoutuu niin äidin rooliin.

Lapsivapaina viikonloppuina Jenni käy usein treffeillä.

– Kun aloin deittailla, moni sanoi, että nyt pitäisi olla yksin. Yksi ihminen kehotti nauttimaan sinkkuajasta täysin rinnoin. Tottelin sitä yhtä ihmistä. Vaikka en ollut alussa valmis suhteeseen, deittailu on ollut eheyttävää.

Jenni toivoo löytävänsä uuden kumppanin loppuelämäkseen.

– Olen tosi tyytyväinen sinkkuna, mutta myös ihminen, joka viihtyy pysyvämmässä suhteessa paremmin kuin kevyemmissä. Etsin suhdetta, mutta koska minulla on yksi huono takana, en halua siirtyä toiseen huonoon. Siksi olen tarkka valinnoissani. Jos tulee huono fiilis, en jatka tapailua. Saan olla kranttu!

Deittailussa kannattaa kärsivällisyys

Oppeja nettideittailusta on kertynyt Jennille reippaasti. Hän listaa muun muassa nämä:

  • Mikäli mies puhuu vain itsestään ja omista tarpeistaan, niin anna olla. Voin kertoa, että treffeilläkin on sitten hän ja hänen tarpeensa.

  • Innokkaimmat tapaajat haluavat yleensä vain sitä yhtä. Mikäli mies haluaa tavata todella nopeasti ja mahdollisesti jopa aikaistaa treffejä, kannattaa olla tuntosarvet pystyssä.

  • Älä luovuta heti vaan ole kärsivällinen. Tutustu rauhassa deittiisi.

  • Jos kemia puuttuu, se puuttuu.

  • Älä määritä omaa arvoasi sen perusteella, kuinka monta matchia saat. Kyseessä on kuitenkin vain sovellus, jossa on oma algoritmi. Kivan tyypin löytymiseen tarvitaan myös hyvää tuuria.

  • Mikäli keskustelu alkaa näin: “Kiinnostaako aluksi pelkkä seksisuhde, josta voi kehittyä jotain vakavampaa?”, juokse! Tämä ei tule tapahtumaan.

Jennin kokemukset nettideittailusta ovat pääsääntöisesti hyvä.

– Nakukuvia ja dickpicejä tulee ikävä kyllä säännöllisesti, mutta nykyään onneksi harvemmin, kun yritän valikoida entistä tarkemmin kenestä tykkään Tinderissä. Huonoja kokemuksia tulee, mutta ne eivät ole koko totuus.

Eikä huonoista kokemuksista kannata ottaa itseensä.

– Olen tavannut mahtavia tyyppejä, joiden kanssa homma ei vain ole toiminut. Silti olen nauttinut treffeistä.

Seksiä Jenni pitää tärkeänä. ”Siinä on vain hyviä puolia suhteen kannalta, kuten läheisyyttä ja rakkaushormoneja. Toivon myös löytäväni kumppanin, joka ajattelee samoin.”

Jenniä kiehtovat etenkin hyvät keskustelutaidot. Älyllinen yhteys.

– Jos ei ole mitään puhuttavaa eivätkä ajatusmaailmat kohtaa, siitä ei tule mitään.

Suurin osa Jennin kohtaamista uusista ihmisistä suhtautuu sinkkuäitiyteen ymmärtäväisesti. Kuten vaikka hän, jonka kanssa Jennillä on seuraavat treffit.

– Hän ymmärtää, että en irtoa tapaamisiin tuosta vain ja että niitä voi olla aluksi vaikea sopia. Toisaalta kaikki eivät ole ymmärtäneet sitä, että en voi kutsua tuosta vain ensimmäisellä kerralla kahville kun lapset ovat menneet nukkumaan.

Saa vain olla

Kun tytöt ovat isällään, Jenni antaa itselleen luvan tehdä mitä huvittaa.

Jos kalenterissa ei ole treffejä ja Jenniä väsyttää, hän voi aivan hyvin pötköttää koko viikonlopun Netflixiä katsellen.

– Silloin minulla on tarve siihen. En ota asiasta huonoa omaatuntoa.

Lapset ovat jo oppineet avaamaan aamulla television ja laittamaan itse aamupalaa. Se antaa Jenille mahdollisuuden nukkua vapaapäivinä vähän pidempään. Uni tuo voimia arkeen.

Välillä tytöt tulevat vuorotellen halaamaan ja pussaamaan häntä: “Nuku vaan äiti vielä. Me katsotaan Ryhmä Hauta.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?