Hyvään seksiin ”tarvitaan kaksi asiaa”, eikä kumpikaan ole kumppanien lukumäärä – silloin ”seksi on ihan taivaallista” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Hyvään seksiin ”tarvitaan kaksi asiaa”, eikä kumpikaan ole kumppanien lukumäärä – silloin ”seksi on ihan taivaallista”

Lukijat jakavat ajatuksiaan seksikumppanien määrästä.

Tuntuuko oma seksielämä juuri nyt itsestä hyvältä? Se on kumppanien määrää tärkeämpi pohdinnan aihe.

5.5. 19:06

Yksi tarpeeksi hyväkin riittää.

Näin sanoo yksi Ilta-Sanomien lukija kun puhe käy seksikumppanien määrästä.

– Lähemmäs pari sataa ja ikää alle 30. Ei hävetä, mutta laatu on ollut välillä mitä on. En kuitenkaan muuttaisi mitään, toinen lukija kiteyttää.

Kertyneiden seksikumppanien lukumäärä ei korreloi sen kanssa, millaista seksielämä on laadultaan.

– Kumppanien määrällä ei ole minkään valtakunnan merkitystä siinä, onko seksi hyvää vai huonoa, eräs lukija sanoo.

Hänen kokemuksensa mukaan hyvään seksiin tarvitaan kaksia asiaa:

  1. Kumppanin pitää olla omasta mielestä haluttava niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

  2. Kummankin pitää oikeasti haluta seksiä toistensa kanssa.

– Jos nuo kaksi asiaa ovat kohdallaan, seksi on ihan taivaallista, koska silloin kummallakin on halu tehdä siitä taivaallista. Jos jompikumpi noista puuttuu, niin ei siinä auta, vaikka osaisi Kama Sutran kannesta kanteen ulkoa.

Turha jännittää kokemuksia

Kumppanien määrässä ei ole mitään hävettävää.

– Itse olin riittävän oppinut parin kerran jälkeen. Sen jälkeen on voinut ottaa rennosti ja antaa mennä omalla painollaan. Kumppani on kyllä vaihtunut muutamaan otteeseen vuosikymmenten aikana, mutta kun olin pystyvä alfauros jo rippikouluiässä, ei ole tarvinnut jokaisen kerran jälkeen etsiä uutta kumppania, eräs mies veistelee.

Kokemuksesta voi olla iloakin, jos mieltymykset ja kemiat muuten kohtaavat.

– Seurustelin hetken itseäni 13 vuotta nuoremman naisen kanssa. Tiesin hänellä olleen paljon seksikumppaneita. Itselläni takana oli pitkä parisuhde ja tiesin lähinnä vain sen, mistä ex tykkäsi. Hieman jännitti ”pärjäänkö” sängyssä paljon kokeneemman naisen kanssa. Jännitys oli täysin turhaa. Nainen tykkäsi seksistä kanssani todella paljon, ja hän todellakin tiesi, mistä itse pitää ja miten mies tyydytetään, sanoo yksi lukija.

Ilta-Sanomien kyselyn mukaan suomalaiset kaipaavat seksikumppaniltaan hellyyttä, avoimuutta, pitkiä esileikkejä ja aloitteellisuutta. Myös puhumista ja omien toiveiden kertomista toivotaan.

”Ei tarvetta laskea”

– Itselläni on kokemusta ”vain” noin 30 upeasta ja ihanasta naisesta. Olen pitkien suhteiden mies, eräs viisikymppinen mies kertoo.

Hän kertoo olleensa 20 vuotta naimisissa ilman suhteen ulkopuolista seksielämää.

– Vaimo on kahdeksan vuotta nuorempi, ja hänellä suurin piirtein sama kumppanimäärä. Joten kokeneempi ikään nähden. Ja eipä siinä, hän saa halutessaan hakea lisäkokemuksia myös suhteen ulkopuolelta. Minähän siitä lopulta hyödyn.

Eräs lukija avaa melkoiset lukemat: hän kertoo harrastaneensa seksiä 35 vuotta, ja kumppaneita on ollut noin kaksi kuukaudessa. Kaikkinensa tällä laskutoimituksella mennään yli 800 kumppanissa.

Jokainen tavallaan!

– Itse menen sen hetkisen kumppanin toiveita noudattaen. Kumppaneita on ollut paljon, ei ole koskaan ollut tarvetta laskea kuinka monta. Nykyinen vaimoni ei halua kuulla heistä yhdestäkään, yksi mieslukija kertoo.

Jokaisella on historiansa.

– Toisilla on vähän enemmän, mitä niistä murehtimaan, kunhan ei rupea vertailemaan ääneen, että ex teki aina niin ja näin.

Mikä tekee seksistä hyvää – entä huonoa? Millaiset kokemukset ovat jääneet mieleesi? Kerro ja keskustele kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?