Kun mies alkoi puhua penikselleen, homma loppui siihen – suomalaiset paljastavat pahimmat seksikokemuksensa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Kun mies alkoi puhua penikselleen, homma loppui siihen – suomalaiset paljastavat pahimmat seksikokemuksensa

Hyvän seksin vihollisia ovat muun muassa viina, huono käytös ja se, että ei osaa ottaa huomioon kumppaniaan.

Kaikista seksikokemuksista ei kirjoja kirjoitella.­

10.4. 19:00

– Lukioaikana lukiokaverini ja minä menimme umpikännissä sänkyyn kotibileissä. 10 minuutin intensiivisen, mutta kokemuksen puutteen kuorruttaman seksin jälkeen huomasin, että olen kokoajan nylkyttänyt tyynyä, 20–30 senttiä väärään suuntaan todellisesta kohteesta. Havaitsin, että tällä välillä kumppani oli nukahtanut. Nauratti ja itketti samaan aikaan kun päätin kömpiä tytön syliin ja alkaa nukkua, parikymppinen mies paljastaa Ilta-Sanomien seksikyselyssä.

– Mies huusi kurkku suorana lauetessaan. En ole ikinä kuullut vastaavaa. Oikeasti pelästyin, ja omat fiilikset meni kokonaan. Riitti syyksi olla tapailematta enää kyseistä miestä, kertoo puolestaan kolmekymppinen nainen.

– Oli pimeää ja kumppani yritti suudella aktin aikana, mutta nuolaisi vahingossa silmääni. Tämän seurauksena tekoripsi lähti irti, sanoo parikymppinen nainen.

Hyvä seksi tarkoittaa eri asioita eri ihmisille

Seksi ei aina ole pelkkää vaniljaa ja tajunnan räjäyttäviä orgasmeja. Hyvä seksi on myös eri asia eri ihmisille.

– Jokainen itse on paras määrittelijä sille, mikä on toimivaa, hyvältä tuntuvaa ja nautintoa tuottavaa seksiä, sanoo kliininen seksologi (NACS), Ihmissuhdeterapiakeskuksen johtaja Tiina Vilponen.

Seksitiedoissa parantamisen varaa

Mahdollisuutta hyvään seksiin ei Vilposen mukaan ainakaan edistä se, että olettaa tietävänsä, mistä seksikumppani pitää. Eikä se, että kumppania ei huomioi eikä ole kiinnostunut siitä, mitä juuri hän haluaa. Tämä tuli esiin myös kyselyssä.

– Yhden yön suhde, jossa mies suoritti kahden työnnön masturbaation ja pyysi poistumaan. Täydellinen hyväksikäyttö, josta jäi trauma pitkäksi aikaa. Mainittakoon, että liehittelyn määrästä en todella osannut arvata, että päätyisin vain itsetuntoa kohottavaksi rastiksi seinään, kertoo nelikymppinen nainen.

– Ex-aviomieheni käsitys esileikistä oli se, että hän ojensi minulle liukuvoidepurkin. Liukkaria levitin joko itse, ja joskus hän jaksoi sen verran lämmitellä, että laittoi liukuvoidetta minulle. Sitten viiden minuutin nylkytys ja se oli siinä. Aloin monesti ”seksin” jälkeen itkemään, mutta mies ei edes huomannut, suree kolmekymppinen nainen.

Monen seksitiedotkin kehon toiminnasta ja rakenteesta näyttävät kyselyn perusteella olevan hieman hukassa.

– On esimerkiksi tavallista, että erektion voimakkuus seksin aikana vaihtelee tai että laukeaa helposti. Vaikka se harmittaisi tai nolottaisi, on tärkeää oppia ja muistaa, että seksiä voi harrastaa ja jatkaa monella tavalla, kuten suulla ja kädellä, Vilponen sanoo.

”Minua harmitti, että suostuin ollenkaan ja kumppanille tuli epämukava olo, kun en muistanut kuunnella hänen tarpeitaan.”­

Viina on hyvän seksin vihollinen

Hyvän seksin vihollisia ovat myös huono käytös ja liiallinen alkoholin käyttö.

– Jäi hommat tekemättä, koska kumppani sammui kesken kaiken. Hän vielä luuli, että tehtiin jotain. Kun kysyi asiasta 15 vuotta myöhemmin, sanoin, etten viitsinyt kun hän nukahti, nelikymppinen mies kertoo.

– Mies, joka puhui todella rivoja. En pitänyt siitä yhtään. Oli omasta mielestään todella tavoiteltu poikamies, jolla oli tarkka naismaku. Oli iljettävä ja oksettaa vieläkin ne jutut, sanoo viisikymppinen nainen.

Seksi vain toisen mieliksi on puolestaan joillain johtanut siihen, että seksiä ei halua enää lainkaan.

– Eka kerta. Oltiin kumppanin kanssa mökillä ja puoliksi vitsillä heitin että sekstataanko. Oltiin jo jonkin aikaa puhuttu, mutta en ollut vielä valmis. Molemmille jäi huono fiilis. Minua harmitti, että suostuin ollenkaan ja kumppanille tuli epämukava olo, kun en muistanut kuunnella hänen tarpeitaan, kuvailee parikymppinen nainen.

”Koko ajan vaatimuksia”

Osa kyselyyn vastanneista nosti esille sen, että pitkässä parisuhteessa seksi oli alkanut tuntua tylsältä velvollisuudelta ja liian kaavamaiselta. Moni kaipaakin seksiin lisää yllätyksiä, leikkisyyttä ja intohimoa.

Joskus taas halujen eriparisuus on vaikuttanut siihen, että seksiin ryhtyminen ei ole innostanut. Halut voivat laimentua, jos kumppani haluaakin toisenlaista seksiä tai eri määrän kuin itse.

– Yhden yön juttu esitti koko ajan vaatimuksia. Esimerkiksi missä asennossa ja kuinka kovaa. Yök, sanoo nelikymppinen mies.

– Oma ex-vaimo heitti vakavalla naamalla että ”tyhjennä nyt ne pussis ni mä pääsen nukkumaan”. Tein työtä käskettyä, mutta tuosta kokemuksesta ei kirjoja kirjoitella. Ärsyttää toisen totaalinen passiivisuus, sanoo saman ikäinen mies.

”Penis murtui”

Jotkut kertomukset ovat aika dramaattisia.

– Tuoreen kumppanin kanssa suuseksi päättyi peniksen murtumiseen, kertoo parikymppinen nainen.

– Kuukautiset ovat joskus alkaneet yhtäkkiä seksin aikana. Kerran sänky petti alta, ja rojahdimme lattialle. Mutta sukupuolitaudin saaminen on ollut varmaan kaikista kehnoin kokemus ikinä, sanoo toinen.

 Miehen puolelta kauhea jyystö ja sen seurauksena kivulias virtsatietulehdus.

– Baarituttavuus halusi viedä minut luoksensa yöksi. Perillä odotti sikolätti. Leidi ei ollut siivonnut varmaan kuukausiin. Kohteliaisuuttani päätin silti jäädä. Suuhoitoa antaessaan leidi käytti hampaita ja sänkypuheet olivat erittäin epävarmoja. Puuhan jälkeen odotin hänen nukahtamistaan, hiivin pihalle ja tilasin taksin, kuvailee kolmekymppinen mies.

– Eräs ei saanut seisomaan, joten alkoi puhua penikselleen: ”Katso nyt mihin pääset!” Halut meni, ja odotin vaan aktin loppumista, jotta pääsisin lähtemään. Pari tilannetta on ollut, missä toisen osapuolen kanssa ei ole tuntunut mikään miltään, ja kerran eräs alkoi yhtäkkiä hieroa pallejaan naamaani, vaikka tiesi etten ole kiinnostunut yhtä kinkyistä jutuista kuin hän, kolmekymppinen nainen kertoo.

– Miehen puolelta kauhea jyystö ja sen seurauksena kivulias virtsatietulehdus, kertoo viisikymppinen nainen.

– Päädyin vanhan exän kanssa festareille harrastamaan lempeä metsän reunaan ja vielä hiekalle. Takapuoli oli tikattu aivan puhki hyttysten toimesta ja joka kolossa kahisi hiekka. Lopuksi vielä jäätiin kiinni exän uudelle miehelle touhuista. Festarien loppumeno oli aikalailla taputeltu, kuvailee puolestaan nelikymppinen mies.

Tutustukaa itseenne ja toisiinne

– Emännällä oli jotain lukkoja itsestänsä eikä osannut olla tilanteessa, sanoo kolmekymppinen mies.

Seksi voi tuntua epämiellyttävältä esimerkiksi silloin, jos häpeää omaa kehoaan tai ei ole tutustunut siihen vaikka sooloseksillä.

Vilponen kannustaa etsimään omia mielihyvän lähteitään ja kohentamaan omia seksitaitoja.

– Olisi mahtavaa, jos seksikumppanit voisivat yhdessä oppia omasta ja toisen kehosta, esimerkiksi itsetyydyttää lähetysten ja kertoa, mikä tuottaa nautintoa. Yhtä tärkeää on puhua siitä, mitä ei halua ja mistä ei pidä. On myös muistettava kunnioittaa seksikumppanin rajoja ja kehoa.

Juttu on julkaistu alun perin 9.8.2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?