16 päivää yhdessä – sitten Jenni muutti rakkauden perässä toiselle puolelle maapalloa

Suomalainen Jenni matkusti kymmenen vuotta sitten Australiaan lomailemaan. Mukaan tarttui muutakin kuin rusketus.

24.1.2021 19:10

Jenni oli ollut Australiassa korkeakouluvaihdossa vuotta aiemmin ja pitänyt sikäläisestä elämänmenosta.

Lomamatkalla hän tapasi yhteisten tuttavien järjestämissä juhlissa mielenkiintoisen, itävaltalaisen miehen. Aluksi illanvietto oli hyvinkin tavallista. Musiikkia, tanssia ja yhteisten ystävien kanssa hengailua.

Illan mittaan keskustelu tuoreen tuttavuuden kanssa kuitenkin syventyi. Juuri tavannut pari alkoi keskustella molempien aika hiljattain päättyneistä suhteista, siitä, mikä ihmissuhteessa kiinnostaa ja mitä tulevaisuuden suhteelta ei halua.

– Olen sanonut, että tämä oli varmaan se keskustelu, jota kukaan ei käy ensitapaamisella, mutta joka pitäisi käydä! Me loimme siinä hetkessä pelisäännöt meidän suhteellemme, vaikka emme tietysti olettaneet, että tästä tulee loppuelämän rakkaustarina. Tavallaan molemmat takki tyhjänä latoi kaikki odotukset, toiveet ja ehdot seuraavalle suhteelle, ja ne menivätkin aika täysin yksiin, Jenni muistelee.

 Me loimme siinä hetkessä pelisäännöt meidän suhteellemme, vaikka emme tietysti olettaneet, että tästä tulee loppuelämän rakkaustarina.

Yhden illan kestäneen ensitapaamisen jälkeen asiat tapahtuivat nopeasti. Seuraavien kuukausien aikana pari tapasi neljän päivän lomalla miehen kotimaassa Itävallassa, niin ikään neljän päivän lomalla Suomessa ja viikon yhteisellä matkalla Japanissa.

Vajaa vuosi ensitapaamisesta, vietettyään miehen kanssa yhdessä vain 16 vuorokautta, Jenni päätti muuttaa hänen luokseen Australiaan.

– Ensin ajattelin muuttaa Australiassa omaan kämppään, mutta päätimmekin aloittaa yhteiselämän saman tien.

Päätökseen ajoi parin suuri keskinäinen vetovoima. Jälkikäteen Jenni myöntää, että sitä lisäsi heidän tapaamisensa epätodennäköisyys, tunne kohtalosta.

Suuren rakastumisen keskellä he pystyivät kuitenkin ajattelemaan mahdollista yhteistä tulevaisuuttaan myös järjellä. Molemmat esittelivät Itävallassa ja Suomessa toiselta puolelta maailmaa löytyneen salamarakkauden omille parhaimmille kavereilleen.

– Meillä oli myös epäuskoa sitä kohtaan, voiko näin oikeasti käydä, joten halusimme kavereiden arvioivan, olemmeko seonneet vai onko meillä oikeasti paljon yhteistä, Jenni nauraa nyt.

Epäilijät olivat vähissä. Jennin vanhemmat luottivat tyttärensä arviointikykyyn ja suhtautuivat hänen lähtöönsä vain haikeudella.

Päätöstä muuttaa toiselle puolelle maailmaa avitti myös Jennin elämäntilanne. Hän oli juuri valmistumassa ja ajatteli, ettei voi hävitä mitään, jos viettää vuoden Australiassa töitä tehden ja lomaillen.

Nyt Jenni on asunut maassa pian kymmenen vuotta. Salamarakkaudesta on syntynyt kaksi pientä poikaa ja onnellinen perhe-elämä.

Jennin nimi on muutettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?