”Mies haluaa seksiä vain yhdessä asennossa” – naiset paljastavat parisuhteensa suurimmat yllätykset - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Mies haluaa seksiä vain yhdessä asennossa” – naiset paljastavat parisuhteensa suurimmat yllätykset

Anoppi, kotityöt, seksi... Vauva.fi:ssä on keskusteltu suurimmista yllätyksistä parisuhteessa.

”Suurin yllätys oli, että seksiä saa paljon harvemmin kuin sinkkuna”, kuuluu eräs kommentti.­

7.1. 19:10

– Siis tyyliin en olisi ikinä uskonut tai ei olisi ikinä tullut mieleenkään, että meille tapahtuu tällaista, eräs nainen tilittää Vauva.fi:ssä.

Miehen seksuaalinen haluttomuus tuli hänelle yllätyksenä.

– Kuvittelin nuorena, että kaikki miehet haluaa aina seksiä.

Mikä ongelma parisuhteessa on yllättänyt eniten? nainen kyselee muilta.

– Kuinka paljon työtä se vaatii, kuuluu yksi ytimekäs vastaus.

Tässä piilee totuuden siemen – parisuhdeterapeutit ovat usein korostaneet, että suhteen eteen on nähtävä vaivaa. Sille on annettava aikaa nykymaailman kiireiden keskellä.

”Koko ajan puhuu siitä”

Yksi teema nousee erityisen usein esiin keskustelussa. Se on seksi.

Eräs nainen kertoo yllättyneensä siitä, miten tärkeää seksi miehelle on.

Toinen asia on se miten paljon puolison sukulaiset vaikuttavat parisuhteeseen ja ajankäyttöön. Jos nämä kaksi asiaa olisin arvannut, olisin pysynyt sinkkuna”

Yksi keskustelija on yllättynyt siitä, että hänen lukuisat seksiin liittyvät ehdotuksensa eivät ole innostaneet kumppania.

Kun ehdotan seksissä suunnilleen 150 asiaa, joita mies ei halua edes kokeilla, versus hänen yksi ehdotuksensa, jota kokeillaan ja josta en tykkää. Ja että minä olen meistä se estoinen. Ilmeisesti.”

Eräs 20 vuotta naimisissa ollut nainen kertoo yllättyneensä, kuinka paljon mies miettii seksiä. Suorastaan elää sen kautta.

Koko ajan puhuu siitä, koko ajan sitä pitäisi olla, koko ajan pitäisi räplätä sieltä. Kaikki asiat linkittyvät seksiin. Jos ostan uudet alusvaatteet, mies luule, että se on kutsu seksiin. Jos hymyilen, mies luulee että olen puutteessa. Jos menen suihkuun yksin, mies näkee sen mahdollisuutena seksiin. Voisiko olla vaikka viikon hiljaa ja selibaatissa!? Tässä elämässä on muutakin tekemistä ja ajateltavaa.”

 Eniten on yllättänyt se, miten herkkä mies voi olla.

Top 3 yllätykset

Eräs nainen listaa kolme eri asiaa, jotka ovat yllättäneet hänet.

  1. Eniten yllätti se, miten lapsen saaminen muutti kaiken. Ennen lapsia jaoimme kotityöt, rahasta ei riidelty ja minäkin sain harrastaa. Esikoisen syntymän jälkeen meni vuosia, että sain ”neuvoteltua” itselleni nämä ”edut” takaisin.

  2. Kaikilla on joitakin traumoja, isoja tai pieniä, joita he tuovat suhteeseen. Niiden kanssa sitten luovitaan. Kukaan ei ole täysin ehjä.

  3. Seksiin liittyvät näkemyserot voivat ajaa eron partaalle, vaikka muut asiat olisivat älyttömän hyvin. Seksi painaa vaakakupissa todella paljon.

Parisuhteissa riidellään tyypillisesti rahasta, siivoamisesta, seksistä, ajankäytöstä ja lasten kasvatuksesta.­

Muutkin luettelevat useita yllättäviä asioita.

Miehen fetissi. Että 20 vuoden jälkeen olen totaalisen kyllästynyt. Mies on täysin epäseksuaalinen fetissin ulkopuolella. Mitään uutta ja erilaista ei voi kokeilla. Mies haluaa seksiä vain yhdessä asennossa, eikä mitään muuta voi edes kokeilla. Mies ei nuole. Mies ei halua katsoa pornoa, seksi menee sekunnilleen aina saman kaavan mukaan. Ei ikinä mitään muutosta. Osaan kaiken sekunnilleen ulkoa ja olen kuolettavan kyllästynyt.

Samoin miehellä ei ole kavereita! Ikinä ei harrasta tai tee mitään kodin ulkopuolella. Mies riippuu minussa henkisesti. Haluaa viettää ihan kaiken ajan vain minun kanssa. En olisi uskonut, mutta kaipaan myös omaa tilaa.

Harmittaa myös kun mies ei halua liikkua tai urheilla. Edes kävely ei kiinnosta, valittaa että selkä tulee kipeäksi. Mies lihonut noin 40 kiloa. Polttaa tupakkaa, ei liiku. Minä olen hoikka, sporttinen ja tykkään terveellisistä elämäntavoista. Joo alkanut rassaamaan.”

Enemmän puhetta, kiitos!

Miehen haluttomuus ja erityisesti se, että kieltäytyy puhumasta aiheesta. On tehnyt selväksi, että on aina ollut sellainen (koska luulin sen johtuvan itsestäni ja siitä, etten kelpaa) mutta muutoin ei pysty aiheesta puhumaan. Ärsyttää aivan tavattomasti, koska muuten parisuhteessa ja vanhemmuudessa kaikki toimii erinomaisesti.”

Parisuhdeasiantuntijat ovat usein nostaneet esiin puhumisen merkityksen parisuhteessa. Toimivassa suhteessa voi puhua kaikenlaisista asioista, vaikka samaa mieltä toisen kanssa ei silti tarvitse olla.

Kommunikaatioon liittyvät asiat tulevat esiin myös keskusteluissa.

Miten vaikeaa miestäni on saada puhumaan. Selvin päin vain murahtelee ja kännissä avautuu kaikki tuntemuksensa.”

Miehen mykkäkoulu. En olisi uskonut puheliaasta ja ystävällisestä miehestä, jonka sosiaaliset taidot vaikuttivat täydellisiltä.”

Kommunikaatiosta on kyse myös riitatilanteissa.

Miten kuormittavaa voi olla, kun on ihan eri riitelytyylit. Toinen haluaisi selvittää asiat heti siinä hetkessä vaikka sitten huutamalla, ja toinen haluaisi vetäytyä pitkäksi aikaa omaan rauhaansa tasoittumaan, jotta asioista voi keskustella sovussa.”

 En olisi ikinä uskonut, ettemme pääse sopimukseen kotitöistä.

Sukulaisista sanottua

Yllätykset ovat voineet liittyä esimerkiksi kumppanin sukulaisiin.

Appivanhemmat. Jos olisin tiennyt kuinka vaikeita ja tunkeilevia isovanhempia ovat, en olisi lisääntynyt mieheni kanssa.”

Anoppi. Kun olen aina tullut hyvin toimeen itseäni vanhempien ihmisten kanssa, ihan oikeasti nauttinut mummojen ja naapurin tätien seurasta... miksi juuri minä sain niin ilkeän anopin? Hän on alusta lähtien suhtautunut minuun kuin kasaan paskaa. Silti haluaa tietenkin olla tekemisissä poikansa kanssa ja joudumme väkisinkin tapaamaan välillä.”

Eniten on yllättänyt se, miten herkkä mies voi olla. Vaikka olen itsekin erityisherkkä mies vetää tässäkin pidemmän korren ja kuinka kiintynyt/läheinen mies on äitiinsä. Kerran erehdyin sanomaan anopista jotain, niin mies veti herneen nenään. Nykyään kuuntelen ja suhtaudun lempeästi aina kun mies mainitsee äitinsä.”

Joskus toisen intohimoinen suhtautuminen harrastamiseenkin saattaa yllättää.

Miten paljon voi ärsyttää jatkuva kitaran rämpytys tai musiikin kuuntelu. Kun olen ollut työpäivän melussa ja tulen kotiin, ja mies harjoittelee jotain (yleensä muutama vaihtoehto mitä on soittanut viimeiset 15 vuotta, eikä vieläkään osaa) biisiä. Siis todellakin voisin heittää sen kitaran ikkunasta pihalle. Tai sitten kuuntelee jotain klassista tuntikausia. Ja minä olen meistä se, joka on käynyt musiikkiopiston.”

Ero oli yllätys

Moni kertoo myös eron, etenkin siihen johtaneiden syiden, tulleen loppujen lopuksi yllätyksenä.

Että eroon voi johtaa se, että toinen haluaa aina olla kanssasi. En tiedä onko se sitten sitä läheisriippuvuutta vai mitä, kun mies halusi minun aina olevan kotona, olipa hän siellä tai ei. Ja jos olinkin kotona myös, hän ei välttämättä edes ollut kanssani, vaan rassasi ajoneuvoja ulkona, ja välillä kävi raportoimassa minulle.

Aina kun lähdin kavereilleni, vanhemmilleni tai mihin tahansa, kuulin kauheaa syyttelyä: ’Todellako olet mieluummin X:n kanssa kuin minun?’ Niin kuin kyse olisi siitä, että tärkeimmän kanssa vain vietetään aikaa. Lopulta en kestänyt tuota ahdistavaa roikkumista vaan lähdin.”

En olisi ikinä uskonut, ettemme pääse sopimukseen kotitöistä. Tilanne meni niin pahaksi, ettei lopulta ollut enää mitään muuta kuin riitaa ja pahaa mieltä. Ero tuli. En olisi koskaan uskonut, ettei tuollaisesta asiasta kyetä pääsemään yli.”

Kotityöt tulevat esiin muissakin vastauksissa.

Että millaiseksi ongelmaksi poikkeavat siisteyskäsitykset voivat muodostua. Olen itse se suurpiirteinen. Puhdasta pitää olla, mutta sotkuista saa olla. Mies on sellainen, että järjestelee maton hapsutkin. Ja jäkättää joka päivä jostain, jonka olen ’jättänyt lojumaan’, niin kuin päivän lehden ruokapöydälle tai kahvikupin työpöydälle. Meille varmaan sopisi paremmin erillään asuminen.”

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Mies, mikä asia on tullut sinulle suhteessasi yllätyksenä? Onko tullut vastaan myös positiivisia yllätyksiä? Kerro ja keskustele kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?