”Lähetyssaarnaaja” on kaikkea muuta kuin tylsä – näin teet siitä kuumemman kuin koskaan - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Lähetyssaarnaaja” on kaikkea muuta kuin tylsä – näin teet siitä kuumemman kuin koskaan

Ilta-Sanomien seksikyselyssä lähetyssaarnaaja-asento nousee kärkisijoille.

Lähetyssaarnaaja-asento voi luoda suuren läheisyydentunteen seksiä harrastavien välille. Tässä jutussa asentoa käsitellään heteroseksin näkökulmasta – saa soveltaa!

19.12.2020 18:10

Lähetyssaarnaaja – se perinteinen seksiasento, joka saattaa joidenkin mielestä olla vähän tylsäkin.

Ilta-Sanomien kyselyn mukaan lähetyssaarnaaja on kuitenkin yhä suosittu asento, ja etenkin naisten mieleen. Naisista 24 prosenttia mainitsee sen mieliasennokseen, miehistä 16 prosenttia.

– Asento on naiselle fyysisesti helpompi kuin miehelle. Naisen ei perinteisessä muodossaan tarvitse kuin maata selällään, laittaa jalat koukkuun ja levittää ne. Miehen kontolle jää kaikki ”työnteko”. Lisäksi naisen keho jää tässä asennossa ehkä vähän vähemmälle visuaaliselle huomiolle, ja se saattaa olla mieleen naiselle, joka syystä tai toisesta ei ole kehonsa kanssa ihan sinut, sanoo erityistason seksuaaliterapeutti Tiina Böhling-Salonen Sexpon Ihmissuhdeterapiakeskuksesta.

Lähetyssaarnaajassa ei päästä aivan samanlaisiin näkymiin kuin monessa muussa asennossa. Se saattaa olla yksi syy siihen, että asento ei ole niin suuressa määrin miesten mieleen.

Alla olevassa grafiikassa näkyvät tulokset kaikenikäisiltä vastaajilta. Vastaajien alaikärajaksi määriteltiin suojaikärajana tunnettu 16 vuotta, yläikärajaa ei ollut. Alimpana olevat luvut ovat prosentteja kaikista vastaajista.

Läheisyyden tunnetta

Lähetyssaarnaaja-asento voi luoda suuren läheisyydentunteen seksiä harrastavien välille.

– Mikäli nainen makaa selällään, jalat suorina, ja mies hänen päällään niin ikään jalat suorina, parilla on mahdollisimman suuri osa kehosta ihokontaktissa toisen kehoon.

Tämä lisää muun muassa oksitosiinin määrää, joka todistetusti tekee hyvää kiintymykselle ja lisää rakkaudentunteita.

– Kun ollaan lähekkäin ja kasvokkain, aikaa voi käyttää hartaaseen suutelemiseen. Kumppanukset voivat upota toistensa silmiin ja hyväillä käsillään esimerkiksi kumppanin kasvoja. Voi näykkiä korvalehtiä, nuolla kaulaa, suudella rintoja, imeä nännejä.

Tässä asennossa molemmat pääsevät hyväilemään toisiaan muutenkin, varsinkin ylävartaloa ja peppua.

 Seksissä kaikki, mikä ei loukkaa itseä tai muita, on sallittua.

Näin voit saada uusia tuntemuksia

– Tylsyys on mielestäni vain mielikuvituksen tai kokeilunhalun puutetta, Böhling-Salonen arvelee.

Näin voit löytää lähetyssaarnaaja-asentoon uusia tuntemuksia:

Peittäkää silmät. Silloin voi päästä kehotuntemuksissa aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Mikäli notkeutta löytyy, nainen voi nostaa toisen jalkansa ylös, lähelle ylävartaloa. Näin mies pääsee tunkeutumaan syvemmälle. Tätä voi varioida vielä niinkin, että kumppanukset kääntyvät ylös nostetun jalan puolelle, hieman kyljelleen.

Naisen pepun alle voi laittaa tyynyn, jolloin lantio nousee ylemmäs ja mies voi yltää syvemmälle.

Nainen voi osallistua työntöihin liikuttamalla aktiivisesti lantiotaan.

Nainen voi kiihottaa klitoristaan käsin tai pienellä klitoriskiihottimella.

Jos nainenkin siitä tykkää, naisen kädet ja/tai jalat voi sitoa sängyn jalkoihin tai kädet voi sitoa ylös, pään yläpuolelle.

Mies voi lukita naisen kädet omilla käsillään eri asentoihin.

– Seksissä kaikki, mikä ei loukkaa itseä tai muita, on sallittua.

Katso vinkit myös kahteen muuhun suosikkiasentoon:

Ilta-Sanomat selvitti ihmisten seksikokemuksia ja -ajatuksia verkkokyselyllä. Kyselyyn vastasi yhteensä 11 390 ihmistä. Kysely tehtiin 4.-8. kesäkuuta 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?