Maaret, 42, suosii enää vain kevyitä suhteita: ”Viimeisin vuosi sinkkuna on ollut paljon tyydyttävämpi kuin edelliset 16 vuotta suhteessa”

Maaret on huomannut, että keski-ikäisen naisen kevyempi ja häilyvämpi suhde-elämä voi olla vielä monelle tabu.

–Tällä hetkellä olen tyytyväinen siihen, että minulla on perhe ja tapailen miehiä, joiden kanssa voin olla silloin, kun siltä tuntuu. Ja silloin kun en kaipaa seuraa, voin olla yksin, Maaret, 42, sanoo. Kuvituskuva.

8.7.2020 18:07

42-vuotiaalla Maaretilla on kokemus suhteesta, johon kuului moniavioisuutta.

Maaret kertoo sopineensa miehen kanssa jo suhteen alussa, että myös muiden treffailu oli ok.

– Olen aina pitänyt siitä, ettei kehenkään tarvitse sitoutua, vaan voi pitää vain hauskaa ja mennä fiiliksen mukaan. Ilmoitinkin seurustelusuhteen alussa, että pidän myös naisista, ja se oli ok. Muutama aikaisempi kumppani oli ilmoittanut, että moniavioinen suhde ja seksuaalinen suuntautumiseni olivat heille ongelma.

Vaikka Maaret ja hänen miehensä saivat sovittua pelisäännöistä, suhde tuli 16 vuoden ja kahdeksan avioliittovuoden jälkeen päätökseen noin vuosi sitten.

Eroon ei liittynyt sen enempää draamaa. Kumppani alkoi tuntua enemmän ystävältä, joten eri teille lähteminen oli lopulta ainoa ratkaisu.

Sinkkuus tuntuu omalta

Ennen pitkää suhdettaan Maaretilla oli parikymppisenä useita muutaman vuoden suhteita, joten hän on seurustellut lähes koko ikänsä.

Nelikymppisenä Maaret on ymmärtänyt, ettei halua enää seurustella tai hypätä uuteen pitkään suhteeseen – oli se moniavioinen tai ei.

– En ole ikinä ollut näin kauan sinkku. Tällä hetkellä kaipaan eniten läheisyyttä ja hauskanpitoa. En voisi edes kuvitella, että asuisin jonkun kanssa.

Tinderiin nelikymppisenä

Nykyään Maaret tapaa miehiä Tinderin kautta.

– Tinderissä on tullut hyvin paljon vastaan 30–50-vuotiaita miehiä, jotka etsivät myös vapaampaa suhdetta.

Tinder-tapailun lisäksi Maaretilla on kaksi kevyempää suhdetta. Hän tapailee molempia miehiä silloin tällöin.

– Tällä hetkellä olen tyytyväinen siihen, että minulla on perhe ja tapailen miehiä, joiden kanssa voin olla silloin, kun siltä tuntuu. Ja silloin kun en kaipaa seuraa, voin olla yksin.

”Muutamalta Tinder-matchiltä olen saanut aikamoista palautetta”

Maaret arvelee, että myös yhä useampi nelikymppinen nainen ajattelee romanttisista suhteistaan perinteisestä käsityksestä poikkeavalla tavalla.

– Uskon, että on minun lisäksi on myös muita naisia, jotka eivät kaipaa perinteistä, yksiavioista suhdetta tai sitoutumista.

Hän on silti huomannut, että keski-ikäisen naisen kevyempi ja häilyvämpi suhde-elämä voi olla vielä monelle tabu.

– Muutamalta Tinder-matchiltä olen saanut aikamoista palautetta siitä, että pitäisi tapailla vain yhtä kerrallaan.

Maaret kertoo pistäneensä merkille, että monilla suomalaisilla on kenties myös liian suuria odotuksia parisuhteesta.

– Jos ne odotukset unohtaa ja elää hetkessä, elämästä saa mielestäni paljon enemmän irti. Minulle viimeisin vuosi sinkkuna on ollut paljon tyydyttävämpi kuin edelliset 16 vuotta suhteessa.

Maaretin nimi on muutettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?