Nollaa paineet itseltä ja kumppanilta – näin teet kesäseksistä rennompaa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Nollaa paineet itseltä ja kumppanilta – näin teet kesäseksistä rennompaa

Vaikka seksi on iloinen asia, siihen liittyy usein myös paineita. Niitä voi kuitenkin poistaa.

Oletus siitä, ettei kumppani halua jotain, ei välttämättä pidä paikkansa, ellei aiheesta ole keskusteltu.

24.6.2020 19:45

Seksi on varsin intiimi ja herkkä asia, johon ladataan paljon odotuksia ja olettamuksia. Ne voivat kanavoitua myös paineiksi.

Reilu viidennes Kaalimato.comin kyselyyn vastanneista kertoo kokevansa paineita miellyttää kumppania, saada orgasmi tai antaa kumppanille orgasmi.

Seksiin liittyy niin ikään ulkonäköpaineita, erityisesti nuorilla sekä naisilla. Se on tullut esiin myös Ilta-Sanomien kyselyssä:

Miten eroon turhista paineista?

Avoimuus ja avoin keskusteluyhteys sekä parempi itsetunto ja itsensä hyväksyminen auttaisivat kyselyyn vastanneiden mielestä lievittämään seksiin liittyviä paineita. Rento ilmapiiri sekä lisäkokemus seksistä mainittiin niin ikään useasti.

Näin lievität paineita:

  • Jos ulkonäköpaineet vaivaavat sinua, pohdi, mikä auttaisi sinua hyväksymään itsesi paremmin. Ryhdy tekemään tietoisesti töitä sen eteen. Hae tarvittaessa tukea muilta.

  • Mikäli orgasmin saamisessa on esteitä, ryhdy raivaamaan niitä yksi kerrallaan. Tutki itseäsi, etsi tietoa ja puhu kumppanisi kanssa.

  • Nautinnon antaminen toiselle on tärkeä asia, mutta muista, että kumppanin orgasmi on myös hänen itsensä vastuulla. Keskustelkaa avoimesti seksiin liittyvistä asioista ja nauttikaa seksistä myös muuten kuin orgasmin saaminen mielessä.

– Seksi on kokonaisuudessaan nautinnollinen matka, ei pelkkä saavutettu orgasmi, muistuttaa seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

5 muuta virkistävää vinkkiä kesäseksiin

  1. Varaa tietoisesti yhteistä, rauhallista aikaa itsellesi ja kumppanillesi. Ota kaikki irti kesälomasta!

  2. Kokeile jotain uutta jännittävää tai vaikka seksivälinettä. Valikoimaa riittää kyllä.

  3. Pitkitä esileikkiä. Voit tarkoituksellisesti vaikka ajatella seksiä päivän mittaan tai lähettää kumppanillesi eroottisia viestejä.

  4. Unohda suorittaminen ja keskity nauttimaan. Seksillä ei tarvitse olla tiukkaa, ennalta määrättyä käsikirjoitusta. Onko sinulla kivaa? Tuntuuko hyvältä? Nämä ovat hyviä kysymyksiä, jotka auttavat hahmottamaan, onko oma seksielämä tyydyttävää.

  5. Treenaile orgasmia. Esimerkiksi orgasmin partaalla käyminen on yksi tapa. Silloin kumppani kiihottaa toista orgasmin rajalle ja pitää tauon juuri ennen laukeamista. Suorittaminen kannattaa tässäkin unohtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?