Miehelle selvisi pikkukaupungin kapakassa karusti, mitä vaimon tyttöjen illat tosiasiassa tarkoittivat - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Miehelle selvisi pikkukaupungin kapakassa karusti, mitä vaimon tyttöjen illat tosiasiassa tarkoittivat

Monelle pettäminen tulee tietoon täytenä yllätyksenä tai puskaradiosta.

Työmatkalta varhain palaaminen voi joskus tuottaa ikävän yllätyksen.

6.6.2020 19:16

Vaimo petti toisten naisten kanssa, kun mies odotti lasten kanssa kotona – kerroimme hiljattain 7 karua tarinaa uskottomuudesta.

Parikymppinen Kaisa puolestaan joutui kohtaamaan totuuden siitä, että hänen miehellään oli ollut koko heidän suhteensa ajan kokonainen elämä toisen naisen kanssa.

Lukijat ovat jakaneet lisää kokemuksiaan.

– Tämähän oli kuin omasta elämästäni. Kuopus 1 kk ja esikoinen 2-vuotias, kommentoi eräs nainen Kaisan tarinaa ja jatkaa:

– Mies viihtyi hyvin töissä ja kaikissa tärkeissä kissanristiäisissä. Odotuksen loppuvaiheessa jäi kiinni siitä, että toinen nainen on olemassa. Kun lapset olivat alussa mainitun ikäiset, selvitin naisen osoitteeseen, hurautin pihaan, kilautin ovikelloa. Oven avasi tukka pörrössä itseäni huomattavasti vanhempi rouva. Marssin sisään, mieheni makasi sohvalla peiton alla. Taputin häntä päähän, toivotin hyvää loppuelämää ja lähdin. Se oli sitten siinä.

”Vamppi vaimona”

Eräs mies kertoo, että hänen vaimonsa petti niin työkavereiden kuin tuttujen kanssa.

– Ensimmäinen virheeni oli ottaa vaimoni mukaan pikkujouluihini, siellä hän sai ensimmäisen yhteyden, myöhemmin sitten yhteystiedot. Toinen virheeni oli ottaa vaimoni ystävieni tapaamisiin, sama toimintatapa. Seksi oli välillämme jäänyt, yllätys tuli kun hän tuli raskaaksi, ei ollut minut. Osaan sen verran laskea.

Naapurin mukaan ”vaimo vamppasi kaiken mikä liikkui”.

– Naapuri ei vaan kestänyt enää katsella sivusta, kertoi lopussa tapahtumista, sitä mitä jo olin itsekin nähnyt ja kuullut. Luottoni uuden naisen löytymiseen ei loppunut, lopulta ei kestänyt edes kovin pitkään.

”Yhtä piinaa”

– Vaimollani oli rinnakkaissuhde perheelliseen entiseen esimieheensä kuuden vuoden ajan, pätkissä. Olemme nyt eronneet. Kiinnijäämisiä oli useampi, aina luvattiin, että ohi on. Yritimme jatkaa meidän molempien mielestä hyvää liittoamme, mutta lopulta oli annettava periksi. Pettämiset jättävät kuilun liittoon, jotka sen käsittelemättömänä näivettää.

Tästä oppineena. Kun pettämistä tapahtuu, tee selväksi: ero tai ammattiavun kautta selvittämään onko mahdollista jatkaa. Selvittäkää, onko kummankin mahdollista kasvaa ihmisenä ja korjata liitto toimivaksi.

”Tyttöjen ilta”

– Muuan perjantai-iltana olin itse töissä ja vaimo ulkona viettämässä ”tyttöjen iltaa”. Sainkin hommat tehtyä etuajassa, ja saldossa oli muutama tunti plussaa, joten lopetinkin aiemmin ja lähdin itsekin baariin. Pienehkössä kaupungissa näinkin vaimon jo kolmannessa baarissa. Siellähän tuo kuolasi toisen miehen kanssa. Selvisipä mitä tarkoittaa ne ”tyttöjen illat”.

Liitto päättyi siihen, mutta luottamus ihmisiin ei ole palannut, vaikka on mennyt jo yli 15 vuotta.

”Valehtelu pahinta”

– Pahinta pettämisessä on valehtelu. Se jättää pitkän jäljen mieleen, ja voi olla, ettei enää koskaan pysty luottamaan. Ex-mies petti töistä löytämänsä juuri eronneen nuoren naisen kanssa. Valehteli loppuun asti. Siinä hajosi perhe ja lasten elämä. Ja vain sen tähden, että mies sai seksiä nuoremmalta naiselta, joka ei häntä sitten huolinutkaan.

Vinkiksi voin sanoa teille miehet, että punnitkaa tarkkaan, mitä pettäminen tarkoittaa, kun jäätte siitä kiinni. Koko elämä menee uusiksi sinulta, lapsilta ja vaimoltasi. Mieluummin reilu ero keskustellen, sen jälkeen vasta uusi suhde. Ei valehtelua, se on pahinta ja heikkouden merkki.

Pettäminen on suhteelle kova kriisin paikka.

”Merkkejä oli ollut ilmassa”

– Noin 10 vuoden avioliiton jälkeen silloinen vaimoni löysi uuden rakkaan harrastuksensa kautta. En silloin täysin ymmärtänyt, että suhde olisi voinut olla niin huonossa jamassa, vaikka kaikenlaista oli. Muistissa ovat muun muassa silloisen puolison monet lyhyet työ- ja koulutusmatkat, terassin keväthangilla paljastuneet nortin jämät ja kylpytakin taskussa löytynyt venäläinen stidiaski.

Olisi kyllä pitänyt kellon soida, vaikka näillehän oli aina hyvin selitettävissä oleva syy. Mutta kyllä on parempi ollut, että löysi uuden.

”Tapailimme puistossa”

– Huonoa parisuhdetta oli jo reilusti takana, mutta lasten takia en halunnut lähteä pois kotoa. Yritin vain kestää avovaimon päihde- ja mielenterveysongelmaa. Pettämistä en ajatellut, vaikka suhteesta seksikin puuttui.

Kävin lasten kanssa puistossa leikkimässä. Sitten siellä tulikin mukava nainen juttusille kanssani, oli ihana juttuhetki. Tavattiin toistekin puistossa, kunnes jo sovimme seuraavasta puistokerrasta yhdessä. Homma eteni kahdenkeskiseen tapaamiseen, meillä juttu luisti hyvin. Tapailimme sekä puistossa, että kahden. Seksiä emme harrastaneet, halailua ja pussailua kylläkin.

Tunsin syyllisyyttä pettämisestä, samalla olin jo aivan ihastunut puistotuttavuuteeni ja niin hänkin minuun. Lopulta oli tehtävä iso päätös ja kerrottava avovaimolle, että lähden kotoa pois, omaan elämään.

”Raskasta aikaa”

– Mieheni petti puoli vuotta selän takana aina kun olin ilta- tai yövuorossa. Asia tuli ilmi tämän kolmannen pyörän kautta. Anteeksi yritin antaa, mutta kun luottamus menee, se menee, eroon päädyttiin. Tuntui pahalta, kun meni pohja koko elämältä. Itse olin luullut, että meillä oli suhteessa kaikki kunnossa.

”Kuulin tuttavalta”

– Olin usean vuoden kihloissa nuoren naisen kanssa. Nainen kävi opiskelujen ohessa työssä asuntoesittelijänä messuilla. Jonkin ajan kuluttua kuulin tuttavalta, että naisystävän kaveri oli kertonut tämän pettäneen minua työnantajansa kanssa.

Otin asian esille, ja kävi ilmi, että joku oli kertonut hänelle minun pettäneen häntä eksäni kanssa. En ollut pettänyt ja hänkin kielsi pettämisen. Suhde kaatui yhteiseen epäluottamukseen. Kahden viikon kuluttua erosta naisystävä ilmoitti olevansa parisuhteessa työnantajansa kanssa.

”Petetty”

– Olimme olleet naimisissa muutaman vuoden. Suunnittelimme muuttoa kotipaikkakunnalle opintojen päädyttyä. Yksi ilta mies lähti veljeni kanssa oluelle. Pyysivät mukaan, mutta en halunnut lähteä. Mies ei koskaan palannut. Hän soitti yhden ainoan puhelun ja kertoi löytäneensä kohtalonsa. Haki tavaroitaan kun en ollut kotona.

En ole koskaan tämän jälkeen tavannut häntä. En ajattele koko asiaa enää, mutta pidän edelleenkin ex-miestäni pahana ihmisenä. En siksi, että lähti vaan siksi miten hän toimi.

”Ai sä tulit jo?”

– Opiskelin toisella paikkakunnalla. Vaimoni asui kotona pienten lastemme kanssa. Tulin aina perjantai-iltasella kotiin ja lähdin sunnuntaina takaisin opiskelupaikkakunnalle. Kerran pääsin jo torstaina ja päätin yllättää perheeni. Yllätyinkin itse kun eteisen naulakossa riippui vieraan miehen päällysvaatteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?