Kaisa, 24, soitti vieraan asunnon ovikelloa ja oman miehen kaksoiselämä lävähti silmille kaikessa karuudessaan - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Kaisa, 24, soitti vieraan asunnon ovikelloa ja oman miehen kaksoiselämä lävähti silmille kaikessa karuudessaan

Kaisan miehellä oli koko heidän suhteensa ajan toinen naisystävä.

Luottamus uuteen kumppaniin on vielä rakennettavissa, Kaisa uskoo, vaikka petetyksi tulemisesta toipuminen jättikin pysyviä jälkiä. Kuvituskuva.

4.6.2020 19:45

Kaikki eteni nopeasti. Kaisa, 24, tapasi miehen töissä ja he alkoivat viihtyä yhdessä.

– Muutin ensimmäiseen yhteiseen asuntoon suoraan synnäriltä muuttolaatikoiden keskelle, Kaisa kertoo.

Jääkaappi oli kuitenkin tyhjä, lakanoita ei ollut sängyssä ja asunto oli kylmä. Telkkariakaan ei oltu viritetty.

– Mies perusteli keskeneräisyyden sillä, että laittaisin kuitenkin tavarat uusille sijoilleen, ja siksi hän ystävällisyyttään jätti kaiken niin, että minä sain laittaa. Jepjep – en olisi heti synnytyksen jälkeen edes saanut kantaa laatikoita.

Mies ei ollut auttamassa, vaan hän oli lähtenyt jo ”töihin”. Töissä hän tuntui muutenkin viihtyvän. Koulussa taas saattoi olla ”ryhmätöitä” iltamyöhään.

Rahaa miehellä ei kuitenkaan tuntunut liiaksi olevan. Jossain vaiheessa Kaisa jopa epäili miehen kärsivän peliriippuvuudesta.

Jos Kaisa otti puheeksi miehen vanhat suhteet tai tämän vanhemmat, mies vältteli puhumista. Nimiäisissä miehen sukulaisia ei näkynyt.

– Mies väitti, että ei halua sinne vanhempiaan, koska hän ei ole väleissä heidän kanssaan.

Totuus paljastuu

Miehen todelliset menot alkoivat selvitä Kaisalle kun heidän lapsensa oli vasta muutaman kuukauden ikäinen.

– Hälytyskellot alkoivat soida, kun mies jäi kiinni siitä, ettei hän ollut kertonut vanhemmilleen vauvasta.

Eräänä päivänä Kaisa päätti mennä käymään miehen vanhassa asunnossa, jossa mies oli kertonut uusien vuokralaisten vielä säilyttävän hänen tavaroitaan.

– Jo ala-aulassa alkoi pyörryttää, kun näin hänen sukunimensä nimitaulussa jonkun toisen sukunimen vieressä. Menin hissillä ylös ja painoin ovikelloa. Pahin painajainen alkoi olemaan käsillä.

Oven avasi nainen, jolle oli muutamaa viikkoa aiemmin selvinnyt, että hänen miesystävällään on lapsi toisen naisen eli Kaisan kanssa.

– Tyttöystävä oli nähnyt miehen luurin näytöltä, että minä soitan ja hän oli etsinyt minut Facebookista.

Kaisan kansikuvassa hän oli nähnyt miehen vauva sylissään.

”En olisi uskonut”

Mies oli elänyt kaksoiselämää koko suhteen ajan.

Kävi myös ilmi, että toisen kodin pyykkikorista oli välillä löytynyt Kaisan sukkia. Autonavaimet mies oli selittänyt ”kaverin auto lainassa” -tyyppisesti ja koirankarvat olivat ”kaverin veljen koirasta”.

– En olisi ikinä uskonut miehestäni tällaista. Hän oli aina niin kannustava ja sanoi, että rakastaa. Kehui minua kauniiksi ja sanoi, että hän on onnellinen kun hänellä on meidät. Koskaan ei käyty nukkumaan ennen kuin oli hyvän yön toivotukset sanottu, Kaisa sanoo.

Oman minän tutkimista

Tapahtumasta on kulunut kohta muutama vuosi, ja Kaisa on pääsemässä elämässä eteenpäin.

Hän on tyytyväinen siitä, että päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä, vaikka totuuden myötä romuttuivat myös tulevaisuuden suunnitelmat: mahdollinen muutto ulkomaille ja perheenlisäys.

– Alan taas nähdä valoa tunnelin päässä. Uusiin ihmisiin luottaminen on silti edelleen hankalaa ja huomaan ”ruinaavani” petetyksi tulemista, sillä se on jollain karmealla tavalla minulle tuttua ja turvallista.

Kolme Kaisan suhdetta on päättynyt miehen pettämiseen. Se on saanut Kaisan tutkimaan itseään ja seksuaalisuuttaan. Seksi ei ole koskaan tuntunut kovin luonnolliselta.

– Olen aina vain siinä maatessani miellyttänyt miestä tai miettinyt, että loppuisipa tämä jo. Olen hyvin näytellyt voihkimiset ja muut. En ole kehdannut sanoa, että haluaisin miehen tekevän jotain toisin. En ole siis halunnut horjuttaa miehen seksuaalista itsetuntoa.

Kaisa arvelee olleensa ”liian kiltti”. Psykologikäyntien myötä hän on oppinut arvostamaan itseään.

– Olen tutustunut itseeni ja kuunnellut eroottisia kirjoja. Alan innostua pikkuhiljaa. Käyn psykologilla kerran viikossa, siitä on ollut iso apu.

– Ja tiedän, että avoin kommunikaatio on avain ihan kaikkeen. Myös seksuaalisuuteen. Eksäni olisivat toki voineet joskus kysyä! Kukaan ei ole koskaan kysynyt seksin aikana, että miltä minusta tuntuu.

Pitkä toipuminen

Petetyksi tulemisesta ja erosta yli pääseminen kesti Kaisalla puolitoista vuotta.

– Se ei tule koskaan täysin poistumaan mielestäni. Nyt kriisi on kuitenkin käsitelty ammattilaisen kanssa, ja voin sanoa päässeeni takaisin jaloilleni. Voin ajatella tapahtunutta tai olla ajattelematta.

Kaisa on mieheen eli lapsensa isään väleissä.

– Anteeksi en voi antaa, mutta kaunan kantaminen ei auta mitään.

– Voisin jopa kuvitella jo antavani mahdollisuuden jollekin uudelle kumppanille, jos on tullakseen. Luottamus on rakennettavissa, mutta historiani takia tulen aina epäilemään, vaikka en haluaisi.

Haastateltavan nimi on muutettu.

Oletko sinä tullut suhteessasi petetyksi tai pettänyt itse? Kerro kokemuksistasi kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?