Saunan pukuhuoneessa odotti karu yllätys kotibileissä – suomalaiset kertovat hetkestä, jolloin suhde kuoli - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Saunan pukuhuoneessa odotti karu yllätys kotibileissä – suomalaiset kertovat hetkestä, jolloin suhde kuoli

Suomalaiset paljastivat hetket, jolloin he ymmärsivät, ettei parisuhdetta pelasta enää mikään.

Meille, teille vai eri teille?

30.5.2020 19:24

Ymmärrys siitä, että parisuhde on tullut tiensä päähän, on usein surullinen ja pysäyttävä hetki. Osa kokee eropäätöksen voimaannuttavana ja uutena alkuna, mutta pettymyksen ja epäonnistumisen tunteet saattavat silti olla läsnä.

Suomalaiset paljastivat Vauva.fi-keskustelupalstalla hetket, jolloin he tiesivät, että suhde on päätettävä eroon. Nämä hetket tuskin unohtuvat koskaan.

Mies ehdotti avointa suhdetta

– Mies ehdotti ihan vakavissaan, että alkaisimme tapailla muita, eli avointa suhdetta. Suuttui selvästi, kun en suostunut ja olin todella loukkaantunut. Ymmärsin samalla, että hän ei enää minua rakasta, vaan hän piti minua vain turvaverkkona. Röyhkeyden huippu.

”Sain tarpeekseni”

– Kun mies alkoi väittää, että ongelmamme johtuvat minusta. Siihen asti olimme olleet yhtä mieltä siitä, että ongelmat ovat miehen erittäin vaikeasta taustasta johtuvia. Ne olivat jo silloin minulle aika vaikeaa siedettävää, koska kaikki aiemmat suhteeni ovat olleet tasaisia ja onnellisia, enkä ollut tottunut suhteettomiin kiukunpurkauksiin, manipulointiin, kostamiseen jne. Halusin silti yrittää tukea miestä käsittelemään asioitaan niin, että voisimme vielä joku päivä olla onnellisia yhdessä. Kun mies alkoi puhua, että syy onkin minussa, sain tarpeekseni ja aloin suunnitella eroa.

”Mies alkoi puhua lasten hankkimisesta”

– Kun mies alkoi puhua lasten hankkimisesta tulevaisuudessa. Olin hetki sitten saanut kuulla, etten voisi saada omia lapsia. Siinä vaiheessa tiesin, että tämä taitaa olla tässä.

Saunan pukkarissa odotti karu yllätys

– Kun menin kaverin kotibileissä saunan pukkariin ja oma tyttöystävä harrasti polvillaan suuseksiä jonkun puolitutun kanssa. No nyt on parempi (eri) vaimo kainalossa.

Pettäminen oli liikaa

– Kun sain miehen kiinni pettämisestä. Ei tullut mieleenkään, että parisuhde voisi enää jatkua.

”Oli tuskallista luopua rakastettuna olemisesta”

– Kun ymmärsin, että en enää jaksa tehdä töitä suhteen parantamiseksi. Tai oikeastaan, en uskalla enää toivoa ja pettyä. Silti meni pitkään ennen kuin todella lähdin toteuttamaan eroa. Pitkään pelkäsin, että en löydä ketään toista. Oli tuskallista luopua rakastettuna olemisesta, vaikka se rakkaus ei ilmennyt aina sellaisena kuin sen toivoisi olevan. Sitten tuli päivä, jolloin halusin mieluummin olla yksin kuin silloisessa parisuhteessa. Tästä oli se hyöty, että olen uskaltanut olla yksin ja keräillä rauhassa itseäni kasaan, enkä rynnännyt etsimään uutta suhdetta.

Riidat toistivat samaa kaavaa

– Kun joka riidan yhteydessä palattiin samoihin, neljä vuotta sitten tapahtuneisiin asioihin.

”Ei kehuja, ei kosintaa...”

– Kun mitään todellista rakkaudentunnustusta ei koskaan kuulunut. Ei kehuja mistään, ei kosintaa, ei kerta kaikkiaan mitään rakkaudenosoitusta. Kun kerroin, että haluan erota, niin sitten alkoi ihan kummallinen kehujen vyöry. Halusi häätkin järjestää... Itseä ei vaan sitten kiinnostanut enää.

”Seksi ja sen aloittaminen alkoi olla niin outoa veivaamista”

– Kun huomasin, että kotona on mukavampaa ilman häntä. Kukaan ei ole passiivis-aggressiivisesti osoittamassa mieltään minulle eikä lapsille. Myös seksi ja varsinkin sen aloittaminen alkoi olla niin outoa veivaamista, että olen katsonut parhaaksi heittää koko homman sikseen. Jos en käyttäytynyt tietyllä, hänen määrittelemällään tavalla, se tarkoitti etten halunnut seksiä ja hän osoitti mieltään sen vuoksi. Esimerkiksi jos illalla sängyssä luin kirjaa, niin hän saattoi loukkaantua, tai jos en pessyt hänen selkäänsä saunassa.

”Luottamus ja parisuhteen turvallisuuden tunne katosi kerralla”

– Tämä on tavallaan pikkuasia, mutta eipä mieskään ollut muuta kuin poikaystävä. Oli helppo lähteä. Olimme tulossa tavaratalon liukuportaita alas, kun hälyttimet alkoivat soida ja paikalle pyyhälsi kaksi vartijaa nappaamaan minut kiinni. Poikaystäväni käveli ilmeettömänä ja päätään kääntämättä suoraan ulko-ovesta ulos. Vartijat eivät löytäneet minulta mitään epäilyttävää ja kävivät hakemassa poikaystäväni ulkoa jonnekin takahuoneeseen. Häneltä löydettiin käsineet, jotka oli ostettu aiemmin ja joihin oli unohtunut hälytin. Asia selvisi hyvin nopeasti.

Minua jäi kaivelemaan se, että poikaystäväni oli ensinnäkin uskonut minut varkaaksi ja toisekseen poistunut paikalta teeskennellen, ettei tuntenut minua. Kaikki luottamus ja parisuhteen turvallisuuden tunne katosi kerralla.

”Ihastuin toiseen”

– Ihastuin toiseen mieheen ja sain häneltä huomiota. Olin roikkunut avioliitossa ja yksin yritin pitää suhdetta yllä. Exää ei kiinnostanut. Ei sitten enää kiinnostanut minuakaan. Elämä muuttui täysin eron myötä.

Tunnelma tiivistyi kesälomamatkalla

– Kun minun jutellessani mies alkoi äksyillä jostain ihan muusta. Keskeytti siis puheeni ja ilmaisi oikein selkeästi, ettei jaksa kuunnella jaaritteluani. Olimme kesälomamatkalla ja taustalla oli jo muitakin merkkejä, ettei miestä suhde enää kiinnostanut.

”Tajusin, että avopuolisoni häpeää minua ja ammattiani”

– Pikkujuttu minullakin. Olimme menossa avomiehen kaverin tupareihin, kun mies sanoi ilkeällä tavalla juuri ennen sisäänastumista, että et sitten häikäise kaikkia ylivertaisella älylläsi. Tupareissa miehen kaverit vielä vitsailivat, että heidän piti sanoa avomiehelleni, ettei saa tulla paikalle ilman minua. Tajusin, että avopuolisoni häpeää minua ja ammattiani.

Minä olen diplomi-insinööri raskaassa teollisuudessa ja ex-puolisoni ja hänen kaverinsa ovat valtion virkamiehiä. Minä olin pitänyt ex-kumppaniani vertaisenani ja ihan yhtä älykkäänä, mutta ex häpesi koulutustani ja ammattiani ja valitti, että kavereiden vaimoilla ja tyttöystävillä oli sopivammat ammatit opettajina, sairaanhoitajina ja lastentarhanopettajina.

”Mies sanoi, ettei tiedä, kumman meistä valitsee”

– Miehen rakastuminen työkaveriin ei vielä ollut se hetki. Se hetki koitti, kun mies sanoi, ettei tiedä, kumman meistä valitsee. Silloin tiesin, että minun pitää tehdä päätös. Vaihtoehtoni oli: 1) ero 2) löysässä hirressä roikkuminen.

Vauva.fi ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?