Kolmekymppinen Joonas kärsii seksin puutteesta parisuhteessa, mutta ei halua erota – jatkuvat pakit loukkaavat: ”Se näkyy omassa käytöksessäni” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Kolmekymppinen Joonas kärsii seksin puutteesta parisuhteessa, mutta ei halua erota – jatkuvat pakit loukkaavat: ”Se näkyy omassa käytöksessäni”

Julkaistu: 24.5. 20:00

Seksin puute muutoin onnellisessa parisuhteessa on kipeä ongelma kolmekymppiselle Joonakselle.

Kun kolmekymppinen Joonas tapasi kuusi vuotta sitten puolisonsa, seksiä oli paljon ja se oli hyvää.

Vähitellen elämä tasaantui. Tavallinen arki alkoi, ja pari tottui sen rutiineihin. Samaan aikaan seksin määrä väheni ja väheni.

Nykyään Joonaksella on seksiä puolisonsa kanssa kaksi kertaa kuukaudessa – ”hyvällä tuurilla”.

– Se riippuu omasta jaksamisesta ja mielenkiinnosta, että jaksanko lähteä yrittämään vai toteanko vain, että on helpompi käydä nukkumaan.

Aina aloitteen tekijä

Joonaksen mukaan hän on käytännössä aina se, joka tekee aloitteen seksiin. Hän haluaisi sitä mieluiten kerran tai kaksi viikossa, mutta ei tee aloitetta niin usein, koska tietää puolison kieltäytyvän.

Puoliso on perustellut kieltäytymistään vain sanomalla, ettei hän jaksa tai ettei häntä kiinnosta. Joskus hän on sanonut, että haluaa Joonasta, mutta ei osaa ilmaista haluaan.

– Se varmasti johtuu rouvan itsetunnosta. Olen kyllä sanonut, ettei minun kanssani tarvitse jännittää mitään. Olemmehan olleet jo niin monta vuotta yhdessä, Joonas sanoo.

Kun seksiä on, Joonas on siihen yhä hyvin tyytyväinen.

– Tuntuu että silloin seuraava viikko töissäkin menee paljon paremmin.

Kun taas tulee pakit, mieliala laskee. Joonaksen mukaan pahinta tilanteessa on juuri henkinen turhautuminen.

– Se näkyy sitten omassa käytöksessäni. Vetäydyn omaan kuoreeni ja teen omia asioita, vaikka olisimme kahdestaan kotona.

Yhteisen ajan puute ei ole ongelma

Korona-ajan kotieristys ei ole vaikuttanut tilanteeseen, sillä yhteisen ajan puutteesta Joonaksen ja hänen puolisonsa ongelma ei johtunut aiemminkaan.

Nyt voisi olla enemmän aikaa puhua, mutta kumppani ei vastaa Joonaksen keskusteluyrityksiin sen enempää kuin tavallisesti.

Joonas on ehdottanut myös seksuaaliterapeutille menemistä. Puoliso ei innostunut.

Joskus Joonaksenkin hermot kuitenkin menevät.

– Olen kiukuspäissäni sanonut, että jos seksielämä ei parane, haen seksin muualta. En kuitenkaan aio tehdä niin.

Joonas ei halua pettää eikä erota, koska on muuten hyvin tyytyväinen parisuhteeseensa. Mies kärsii seksin puutteesta, mutta pystyy ottamaan sen jo rauhallisemmin kuin aiemmin.

– Vaikka seksi on tärkeää, niin ei se kuitenkaan niin tärkeää ole, että pitäisi erota. Olen tottunut tähän. Välitän puolisostani ihmisenä hyvin paljon ja minulla on syvät tunteet häntä kohtaan.

Joonaksen nimi on muutettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?