Kouvolalainen Sari, 26, selasi Tinderin kansainvälistä tarjontaa ja yllättyi – nyt hän kertoo, mikä suomalaismiesten deittiprofiileissa voisi olla paremmin - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Kouvolalainen Sari, 26, selasi Tinderin kansainvälistä tarjontaa ja yllättyi – nyt hän kertoo, mikä suomalaismiesten deittiprofiileissa voisi olla paremmin

Kun korona avasi Tinderin portit maailmalle, päätti 26-vuotias Sari kurkistaa leikillään kansainvälisiä profiileja.

Vaikka Sari käyttääkin tällä hetkellä Tinderiä, sen käyttö painottuu poikkeusolojen aikana selailuun.­

15.4. 19:00

Korona-aikana yksinasuvien sinkkujen läheisyyden ja juttuseuran kaipuu nousee ajoittain ymmärrettävästi kovaksi.

Niin myös sinkkuna kohta vuoden päivät olleen Sarin.

Viime syksynä Sari, 26, muutti opiskelujensa perässä Kouvolaan. Jotta elämä uudessa kaupungissa ei olisi käynyt liian yksinäiseksi, päätti hän ladata puhelimeensa minkäs muunkaan kuin deittisovellus Tinderin.

Vain positiivisia kokemuksia Tinder-treffeistä

Vaikka Tinderin tarjonta Kouvolan kokoisessa kaupungissa oli rajallinen, ”mätsäsi” Sari nopeasti kiinnostavien miesten kanssa. Myös treffeille asti päästiin.

– Tapasin Etelä-Suomen alueella todella mukavia, kilttejä ja komeita suomalaisia miehiä. Kaikki treffit olivat minulle positiivisia kokemuksia, hän kehuu.

Jotain jäi kuitenkin puuttumaan, sillä yhdenkään miehen kanssa ei synkannut niin hyvin, että tapailu olisi kehittynyt vakavammaksi.

Rempseäksi, määrätietoiseksi ja iloiseksi itseään kuvaileva Sari kertoo etsivänsä rentoa miestä, jolla on pilkettä silmäkulmassa. Osa deittikumppaneista onkin saattanut olla liian rauhallisia menevän naisen matkaan.

Vaikka Sari käyttääkin tällä hetkellä Tinderiä, sen käyttö painottuu poikkeusolojen aikana selailuun.­

Yksi kansalaisuus nousee Tinderissä suosikiksi

Kun Sari kuuli ystävältään, kuinka Tinder salli huhtikuun alusta alkaen ilmaisversiossaan sijainnin vaihtamisen myös muualle kuin omalle kotialueelleen, innostui hän heti.

Päätös sijainnista oli selkeä. Seuraa ei etsitty Oulusta, Turusta, Tampereelta, Helsingistä – eikä edes Tallinnasta – vaan suoraan kansainvälisistä suurkaupungeista. Olihan nyt kotimaan lisäksi mahdollista kommunikoida ihmisten kanssa kaikkialla maailmassa.

Yhdysvaltojen Los Angeles, Italian Milano ja Australian Melbourne.

– Kyseiset paikat kiinnostavat minua ja olen myös käynyt niissä kaikissa. Suunnittelen opiskeluvaihtoon lähtemistä ja nämä ovat olleet minulle potentiaalisia kohteita.

Matkustelu on Sarille tärkeää ja se käy ilmi myös hänen Tinder-profiilistaan.­

Kiinnostavatko kohteet sitten edelleen, pienen ”Tinder-matkan” jälkeenkin?

– Tarjonta oli positiivinen yllätys, tosin jenkkimiehiin olin vähän pettynyt ja Milanostakaan ei ole vielä löytynyt sellaista tummaa komistusta kuin odotin, Sari sanailee pilke silmäkulmassa.

Mikäli Sari perustaisi vaihtokohteen valinnan vain Tinder-miehiin, olisi se helppo.

– Kyllä Australia tuntuu vievän voiton! Australialaiset miehet vaikuttavat panostavan Tinder-profiileihinsa ja näyttävät niiden perusteella rempseiltä, avoimilta, aktiivisilta ja hauskoilta. Myös miesten rento ja tyylikäs pukeutuminen oli plussaa, tosin pinnalliset asiat eivät minulle tärkeimpiä kriteerejä ole.

Tämä suomalaismiesten deittiprofiileissa on usein pielessä

Vaikka Sari onkin saanut viime päivinä uusia pareja ruskettuneista surffareista ja keskustelun tynkääkin on jo tapahtunut, sen suurempia rakkaustarinoita ei ole syntynyt.

Ainakaan toistaiseksi.

Sari nauttii uusien ihmisten tapaamisesta ja hänellä onkin vain positiivisia kokemuksia Tinder-treffeistä.­

Toiveissa on kuitenkin löytää tulevaisuudessa elämän rakkaus – oli se sitten kouvolalainen tai melbournelainen. Kiire sille ei kuitenkaan ole, sillä Sari kertoo tutustuvansa uusiin ihmisiin aina rennolla asenteella ja rauhassa.

– En ajattele, että se oikea välttämättä löytyy ylipäätään Tinderistä, mutta kyllä avoin suomalainen herramies on elämääni tervetullut.

– Olen kuitenkin ehkä oman luonteeni ja kokemuksieni kautta alkanut ajatella enemmän sitä, että se oikea voisi löytyä myös jostain toisesta maasta ja kulttuurista, paljon matkusteleva Sari pohtii.

Tähän saattaa vaikuttaa myös se, että Sarin mukaan ulkomaalaiset miehet tuntuvat osaavan ottaa Tinderiin suomalaisia miehiä parempia kuvia, ja näin herättävät kiinnostuksen kenties helpommin.

– Suomalaisilla miehillä saattaa olla vain yksi kuva kasvoistaan eikä tekstiä, jossa he kertoisivat harrastuksistaan. Itse etsin aktiivista miestä, joten se ei ehkä anna sellaista vaikutelmaa.

Lopuksi Sari keksii kuitenkin suomalaisten miesten Tinder-profiileista yhden asian, joka on paremmin kuin australialaisten miesten profiileissa.

– Ovat he sentään minua sijainnin puolesta lähempänä, Sari nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?