Miehet kertovat, mikä nettideittailussa mättää – nainen antaa väitteisiin napakan vastauksen - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Miehet kertovat, mikä nettideittailussa mättää – nainen antaa väitteisiin napakan vastauksen

Moni kummastelee, miten kukaan voi ylipäänsä löytää ketään nettideittailun kautta.

Keskusteluyhteydenkin muodostaminen voi nykymaailmassa tuntua vaikealta.­

7.3. 19:08

Miksi treffailu on niin vaikeaa?

Ilta-Sanomien lukija, 24-vuotias mies, jakaa oman näkökulmansa nykymenoon:

– Matchi ja sen jälkeen tutustuminen jätetään väliin ja naisen pitäisi heti päästä kahville yms. Kamala kiire tuntuu olevan ja kaiken pitäisi tapahtua heti ja nyt. Itse taas tykkään ottaa rauhassa. Haluan keskittyä yhteen naiseen kerrallaan ja saada aikaan keskusteluita jo Tinderissä, jotta ekat treffit ei olisi yhtä kysymysten sekasotkua.

”Huonompaan suuntaan menee”

42-vuotias ”Tindermies” puolestaan kertoo etsivänsä parisuhdetta, mutta helppoa se ei ole.

– Minulla on hyvä duuni sekä terveet elämäntavat ilman pingottamista. Koetan Tinderissä jutella vain 2–3 naisen kanssa, koska oikeasti haluan oppia tuntemaan ihmisen.

Mies kertoo samasta syystä yleensä tapailevansa vain yhtä ihmistä kerrallaan.

– Yleensä pääsen muutamille treffeille, ja joskus se johtaa tapailuun asti. Minulla ei ole mitään illuusioita omasta suuruudestani, mutta olen hyväkäytöksinen ja omistautuva. Osaan sanoittaa tunteeni, mutta muuten ennemmin teen kuin puhun.

Mies pohtii, pääseekö hän enää edes treffeille saakka, sillä keskusteluyhteydenkin muodostaminen tuntuu vaikealta.

– Huonompaan suuntaan menee. Tuntuu että ihmiset haluaisivat enemmän sisältöä, mutta samaan aikaan syynäävät kuvat tarkempaan ja ovat pinnallisempia kuin ennen ja ihmettelevät miksi jutut eivät toimi.

 Miehet olettavat naisilla olevan listaamiasi vaatimuksia, mutta usein ne tosiaan on vain miesten olettamuksia.

”Etsitään täydellistä”

Tinderistä etsitään täydellistä kumppania, eräs lukija harmittelee.

– Kun löytyy vain jollain tapaa puutteellisia ehdokkaita, ei jousteta tippaakaan, vaan jatketaan hakua. Olen esimerkiksi kuullut, että ei aleta edes tutustua ehdokkaaseen, jolla on silmälasit. Siis silmälasit! Mitä ne kertovat ihmisestä? Ei mitään muuta kuin sen, että hänellä on huono näkö.

Fakta on myös se, että naisten odotukset ja ”standardit” ovat aika korkealla, yksi mies uskoo.

– Puhutaan, ettei ole pinnallinen, ei kaipaa mammonaa, ei ole omistushaluinen, mustasukkainen tai latvakakkonen, on maanläheinen, vaatimaton ja pullantuoksuinen tms. Silti pitäisi yli 80k vuositulot, mieluiten ok-talo, mutta rivarintynkä käy säälistä, pari autoa, lomaosake, kesämökki, moottorivene (purjevene käy myös säälistä, tai optimistijolla). Haukutaan alkoholistiksi, jos ottaa saunaoluet MM-lätkään tai viinilasilliset/samppikset juhlaan. Naiset ovatkin monesti hyvin selektiivisesti vaatimattomia, mies lataa.

Mies on ”se tunnollinen, pitää huolen itsestään, on luotettava, itsenäinen, haluaa sitoutua ja perustaa perheen”, toinen mies sanoo.

– Naisille taas ei tunnu kelpaavan. Kertakäyttökulttuuri vallitsee ja miehiä vaihtuu kuin sukkia. Samaan aikaan valitetaan, kuinka kaikki miehet ovat sieltä ja syvältä, mutta kun kysyy tarkemmin, niin syyt ovat luokkaa ”hän laittaa hiuksensa väärin” tai en tykännyt kun hänen luonaan oli nahkasohva eikä divaani, hän oli vain rekkakuski. Ja kyllä, kuulen näitä päivittäin töissä kun työkavereina pelkkiä naisia.

Naisetko etenkin vaativia?­

”Vaatimukset ovat olettamuksia”

Eräs nainen toteaa, että naisten ”vaatimuksista” on vängätty jo pitkään. Eikö miehillä sitten ole vaatimuksia vaan kaikki käy?

– Esimerkiksi kerran sain tapella siitä, kun mainitsin toivovani miehen olevan vakavarainen. Sain huutoa palstalla että olen gold digger. Ihmiset eivät ymmärrä vakavaraisen ja varakkaan eroa. En etsi rikasta miestä, vaan miestä jonka talous on kohdillaan: on enemmän tuloja kuin menoja, ei lainaa yli maksukyvyn ja ei luottomerkintöjä.

Se ei tarkoita miljonääriä, vaan miestä jonka talous on hanskassa.

– Miehet olettavat naisilla olevan listaamiasi vaatimuksia, mutta usein ne tosiaan ovat vain miesten olettamuksia siitä, että pitää olla kaikista miehistä se paras, rikkain, siistein. Naisille kelpaa useimmiten vain ihan perusjannu, jolla on elämänhallinta kohdillaan, mutta miesten ego saa heidät olettamaan naisten vaativan paljon enemmän.

Yksi naislukija on sitä mieltä, että ”tällainen tavallinen nainen ei kohtaa samalla viivalla olevaa miestä helpolla”.

– Olen ollut muutaman kuukauden Tinderissä ja huomannut, että suurimmalta osalta yli 50-vuotiaista miehistä saa tietoa lypsää. ”Moi” aloitetaan ja mitään ei kysytä tai kerrota, ellet herkistele kysymyksillä. Jos lopetan jutustelun, viestit loppuvat kokonaan. Suomalainen mies ei osaa viestitellä. Yritä siinä sitten tutustua.

Aikaa harrastaa miehillä tuntuu riittävän.

– Melkein kaikki miehet kalastavat, metsästävät, himourheilevat, moottorikelkkailevat ja ovat omien harrastustensa parissa aktiivisesti. Ei ihme, jos emännät lähteneet lätkimään. Ei minulta löydy niin paljon vapaa-aikaa. Yksinhuoltajan on huolehdittava pöty pöytään, pyykättävä ja kuskattava lapsia harrastuksiin. Kumppaniakin kaipaan, mutta en pysty taloudellisestikaan noin paljon itse harrastamaan. Matkustellakin pitäisi.

”Ällöttävät punttisalikuvat”

Yksinhuoltajamies on sitä mieltä, että koko nettideittimaailmassa pyöriminen on vain ajanhukkaa.

– Mies, joka ei niitä lerssin kuvia lähettele, jolla on tunneälyä, fiksuutta ja myös komeaksikin kehuttu ei saa matcheja ja jos se match tuleekin, niin siellä on yleensä nirppanokka kauheine vaatimuslistoineen.

Aivan turha koko sovellus, mies sanoo Tinderistä.

Oletko samaa mieltä? Vai oletko löytänyt Tinderistä tai muualta nettideittailun maailmasta jotain ihanaa? Kerro kokemuksistasi alla kommenteissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?