Miehet avautuvat erektio-ongelmista: ”Loppupäivä pilalla” – 5 vinkkiä, jotka voivat auttaa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Miehet avautuvat erektio-ongelmista: ”Loppupäivä pilalla” – 5 vinkkiä, jotka voivat auttaa

Miehen seisokilla on aivan oma tahtonsa eikä yhdyntä aina onnistu.

”Miesten tulisi olla armollisia itselleen”, seksuaaliterapeutti sanoo. Satunnaiset erektio-ongelmat kuuluvat elämään.­

26.2. 19:01

Miehetkö aina valmiita seksiin? Näin ei todellisuudessa ole.

Penis voi reagoida hyvinkin herkästi sekä terveydentilaan että mielialaan. Erektioon vaikuttavat sekä psykologiset, hormonaaliset, neurologiset että verenkiertoelimistöstä kumpuavat syyt.

Kaalimato.com kysyi verkkosivuillaan, millaisia tunteita seisokin laskeminen kesken seksin on saanut aikaiseksi.

– Koen tilanteen todella turhauttavaksi ja ahdistavaksi, siinä on sitten loppupäivä pilalla kertaheitolla. Tilannetta ei myöskään auta, että naisystäväni kokee tilanteen lähinnä henkilökohtaisena loukkauksena, eräs mies avautuu.

– Eipä ole vielä onneksi käynyt niin, ettei seisoisi. Vähän kyllä pelottaa, milloin niin käy. Kaikesta huolimatta, mitä naiset suustansa päästelevät, on aina penis herännyt henkiin ja hoitanut homman niin sanotusti himaan. Jos heittää toimimasta, pitää alkaa käyttämään Viagraa, pohdiskelee toinen.

Yleisimmät erektiohäiriöille altistavat tekijät ovat:

  • sydän- ja verisuonisairaudet

  • diabetes

  • testosteronivajeeseen liittyvät syyt

  • joidenkin lääkkeiden sivuvaikutus

Myös parisuhdeongelmat, stressi, masennus, huonot elämäntavat ja suorituspaineet voivat heijastua negatiivisesti erektioon. Ilta-Sanomien tekemän seksikyselyn mukaan miesten erektiota häiritsevät eniten väsymys, suorituspaineet sekä stressi ja työpaineet.

On tärkeää, että kumppani reagoi erektiovaikeuksin ymmärtäväisesti.­

Mitä tehdä, kun erektio ei pysy?

– Jos miehellä ei ole seissyt kuumuuden edetessä, on tilanne tietenkin miehelle hankala ja kiusallinen. Tilanne minusta on aivan normaali ja olen hyvin eloisa ja iloinen ihminen, joten ratkaisen tilanteen positiivisuudella ja luon tilanteeseen ”ei se haittaa” -asenteen. Minusta seksin ei aina tarvitse olla yhdyntää vaan miehen/naisen voi saada tulemaan jopa eroottisilla kertomuksilla ja hetkillä. Ei tarvitse hävetä, vaan tulee keksiä jotain uutta ja ihanaa! eräs nainen sanoo.

Nainen on tärkeän äärellä: mikäli erektio laskee kesken seksin, on tärkeää, että kumppani reagoi tilanteeseen ymmärtäväisesti ja toista syyllistämättä. Ikävä suhtautuminen voi lisätä suorituspaineita seuraavalla seksikerralla, mistä voi syntyä itseään toteuttava ikävä kierre.

– Myös miesten tulisi olla armollisia itselleen, sillä eihän aina tarvitse kyetä yhdyntään. Vaikka erektion laskeminen kesken seksin harmittaisikin osapuolia, voi seksiä halutessaan jatkaa esimerkiksi käsiä, suuta tai seksivälineitä hyödyntämällä, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen neuvoo.

 Sitä sattuu kaikille ja on ihan luonnollinen asia – ei meillä tehdä siitä numeroa.

”Välillä valtikkaa väsyttää”

Seksi ei ole samanlaista kun elokuvamaailmassa.

– Asian ratkaisee keskustelemalla ja ottamalla oman aikansa. Aina voi edetä hitaasti. Toki jos miehellä ei yhtäkkiä seiso ollenkaan, olisin tukena ja suosittelisin lääkärillä käyntiä, eräs nainen ehdottaa.

Eihän sitä aina voi onnistua!

– Ne harvat hetket, kun seisokki päättääkin pakoilla syystä tai toisesta kuitataan yleensä naureskelulla, kuinka ”valtikkaa väsyttää”. Sitä sattuu kaikille ja on ihan luonnollinen asia – ei meillä tehdä siitä numeroa. Siitä seuraakin sujuva siirtyminen suuseksin suuntaan tai käsipeliin, toteaa puolestaan yksi miesvastaaja.

Helpota seisokkia

  1. Tee seksistä mahdollisimman monipuolista ja kiihottavaa.

  2. Keskustele avoimesti kumppanisi kanssa kaikesta seksiin liittyvästä.

  3. Kokeile jotain seksivälinettä, esimerkiksi penispumppua. Se pumppaa penikseen alipainetta, joka saa aikaan erektion. Erektion saa pysymään peniksen tyveen sujautettavalla penisrenkaalla.

  4. Tarkista elintapasi. Esimerkiksi liika alkoholinkäyttö tai pidempi tissuttelu eivät tee erektiolle hyvää. Jos alkoholiin yhdistää vielä tupakan tai ylipainon, erektio-ongelmien mahdollisuus kasvaa.

Satunnaiset ongelmat erektion kanssa kuuluvat normaaliin elämään. Mikäli ongelmat ovat toistuvia ja häiritseviä, kannattaa taustalla olevia syitä lähteä selvittämään yhdessä lääkärin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?