Naiset jakavat parhaat orgasmivinkkinsä – kokeile myös asiantuntijan ”järisyttävää” kikkaa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Naiset jakavat parhaat orgasmivinkkinsä – kokeile myös asiantuntijan ”järisyttävää” kikkaa

Orgasmin saaminen on oikeastaan oppimista.

Orgasmi on ihana, mutta ei sentään hyvän seksin ainoa mittatikku.

22.2.2020 19:01

– Mies ei osaa antaa minulle orgasmia. Ei suuseksillä eikä sormettamisella, enkä tule yhdynnässäkään. Tulen vain itsekseni. Alkaa turhauttaa, avautui eräs nainen Vauva.fi:ssä.

Hän ei ole maailman ainoa nainen, joka ei joko saa orgasmia tai jolla on vaikeuksia saada orgasmi. Esimerkiksi FinSex-tutkimuksen mukaan alle 35-vuotiaista naisista 15 prosenttia ei ole koskaan kokenut orgasmia yhdynnöissään.

Esimerkiksi jännittäminen, stressi, kiire, huolet tai muista syistä harhailevat ajatukset sekä vaikeus olla läsnä tässä hetkessä voivat hankaloittaa orgasmin saamista.

Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä oppia saamaan orgasmi tai ryhtyä hommiin, jotta orgasmin saaminen helpottuisi.

– Harva tiedostaa, että orgasmi nimenomaan opitaan saamaan – toiset oppivat sen sen verran helposti, että he eivät tajua oppineensa jotain, ja toisten oppimisprosessi voi taas viedä kauan ja olla hyvin monisyinen ja -vaiheinen, seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kirjoitti kolumnissaan.

 Yhdyntäkeskeisyys kannattaa unohtaa.

Naiset jakavat vinkkejä: ”Opettele rentoutumaan”

  1. Näytä miehellesi, miten teet itse itsellesi orgasmin. Sitten vain harjoittelemaan yhdessä.

  2. Sormeile itseäsi samalla kun rakastelette. Miehestä se voi olla jopa kiihottava lisämauste.

  3. Yritätkö liikaa? Minulla menee helposti ohi, kun yritän liian kovasti, ja se tapahtuu nimenomaan silloin, kun toinen hyväilee minua. Itsekseni touhutessa ei ole mitään paineita niin tuota ei tapahdu. Opettele siis rentoutumaan ja vain nauttimaan.

  4. Fantasiat rulettavat!

  5. Hengitteletkö tarpeeksi seksin aikana? Jos et, niin kokeile hengittää sisään ja ulos samalla ja ääntele estoitta, jos siltä tuntuu.

  6. Jos vaikka tyydyttäisit itseäsi vähemmän? Tästä varmaan saan vihat niskaani, mutta näin miehillekin neuvotaan. Kuitenkin kun vähennät omaa tyydytystäsi, todennäköisesti herkistyt miehen kosketukselle.

  7. Itsellä on toiminut se, että en ota stressiä tulemisesta.

  8. Huoneessa mieluiten raikas, vähän vilpoisa ilma ja itse ihan alasti.

  9. Onko liukuvoiteita kokeiltu?

Seksistä puhuminen voi tuntua vähän nololta, mutta se kannattaa! Eihän toinen muuten tiedä, mistä juuri sinä pidät.

”Unohda orgasmin arvottaminen”

Asiantuntijat antavat muun muassa tällaisia vinkkejä:

Suuseksi on oiva tapa saada orgasmi

Kokeile esimerkiksi sitä, että kumppanisi stimuloi klitorista kielellään sivuttain.

Ai miten? Lue lisää: Netissä leviää kuuma metodi – tyyli, jolla nainen voi saada kerrassaan järisyttävän orgasmin

Jätä klitoris rauhaan kokonaiseksi kuukaudeksi

Seksologi Juliet Allen on luvannut tällaisen ”pidättäytymisen” johtavan aivan ennen kokemattomiin orgasmeihin.

Unohda orgasmin arvottaminen ja keskity nautintoon.

Oikean- tai vääränlaisia orgasmeja ei olekaan.

Kerro kumppanillesi, mitä haluat.

Unohda pelkkä ”jyystö”

Orgasmia edesauttava ”kolmikko” koostuu suuseksistä, genitaalialueen stimuloinnista sekä kielisuudelmista. Yhdyntäkeskeisyys ja pelkkä penetraatio kannattaa siis unohtaa.

Huomioi klitoriksen herkkyys

Klitoris voi pärjätä myös hieman vähemmällä huomioilla. Siksi kannattaa tunnustella, josko hellävaraisempi kosketus olisikin oma juttu.

”Oma tuleminen ei ole aina tärkeää”

Mitään kaiken kattavaa käyttöohjetta orgasmeihin ei ole. Jokainen nainen on erilainen eikä orgasmi ole hyvän seksin ainoa mittatikku.

Yksi tärkeimmistä asioista on se, että seksistä keskustelee avoimesti kumppaninsa kanssa. Tätä mieltä on myös keskusteluun osallistunut mies:

– Täytyy muistaa, ettei mies tai kukaan muu tiedä miltä sinusta tuntuu, mikä saa kiihkon nousemaan. Se pitää opettaa ja se on vähän noloa, mutta myös tuo pariskunnat lähemmäksi toisiaan. Itse osun naisen kanssa joskus oikeaan, mutta osumatarkkuutta parantaa huomattavasti kun kuulen mikä on paras asia, mistä hyväilen, miten lujaa jne., eräs mies kertoo Vauva.fi:ssä.

– Itse miehenä saan seksistä hurjasti paljon enemmän nautintoa kun naiseni saa. Jopa niin ettei oma ”tuleminen” ole aina tärkeää. Toivottavasti ukkosi näkee tilanteen yhtä mahtavana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?