Mies äkkäsi syyn, miksi kumppanin löytäminen oli ollut niin hankalaa: ”Tässä on viisasten kivi” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Mies äkkäsi syyn, miksi kumppanin löytäminen oli ollut niin hankalaa: ”Tässä on viisasten kivi”

Käytöstavat, itseluottamus, arvot. Niitä on monen mielestä syytä vaalia, jos haluaa itselleen kumppanin.

Käytöstavat, itseluottamus, arvot. Niitä on monen mielestä syytä vaalia, jos haluaa itselleen kumppanin.

Julkaistu: 14.1. 18:13

”Itseluottamus on tärkein asia kun lähdetään etsimään naista”, tuumataan keskustelupalstalla.

– Jos yritän lähestyä naisia, niin nauretaan päin naamaa ja käsketään painumaan helvetin kauas. Vaikka olen absolutisti enkä polta, en silti kelpaa kenellekään, avautuu eräs mies Vauva.fi:ssä.

Hän kuvailee omaavansa hyvät käytöstavat ja olevansa kaikille ystävällinen. Ystäviä hänellä ei kuitenkaan ole eikä työtä.

– Työpaikkaa ei ole ollut viimeiseen seitsemään vuoteen, mutta ei työpaikan pitäisi olla mikään ratkaiseva kriteeri siihen, että löytyykö se nainen jostain.

Keskustelupalstalla on puitu vilkkaasti yksinäisyyttä.

Yksinäisyys voi olla varsin kipeä asia. Tunne yksinäisyydestä, ulkopuolisuudesta ja erillisyydestä voi syntyä esimerkiksi siitä kun muuttaa toiseen kaupunkiin, vaihtaa työ- tai opiskelupaikkaa tai perustaa perheen. Tai jos ihmissuhteita on vaikea muodostaa.

Vähän tuotti hankaluuksia löytää tämä loppuelämän kumppani, mutta se johtui lähinnä siitä, etten tuntenut vielä itseäni kovin hyvin ja olin vääränlaisten naisten kanssa.

”Itseluottamus tärkeintä”

Eräs mies kertoo palstalla omistavansa asunnon, treenaavansa, olevansa siisti ja pitävänsä muutenkin huolen itsestään. Sillä reseptillä seuralaisista ei ole ollut pulaa.

– Minulla on sama, vastaa toinen.

– Paitsi etten omistanut asuntoa, en käytä hajusteita, saati ole kovin siisti. En tiedä mitä on itsestään huolen pitäminen, mutta itselleni se tarkoittaa sitä ettei joudu pulaan asioiden ja ihmisten, esim. velkojen tai työnantajan, kanssa. Ei ole ollut pulaa naisista, vaikka en niitä mitenkään laskekaan. Vähän tuotti hankaluuksia löytää tämä loppuelämän kumppani, mutta se johtui lähinnä siitä, etten tuntenut vielä itseäni kovin hyvin ja olin vääränlaisten naisten kanssa.

Tässä on yhden keskustelijan mukaan ”viisasten kivi”.

– Täälläkin näkee niin selvästi, miten naisettomat miehet keskittyvät väärään asiaan eli naisten mollaamiseen ja vikojen etsimiseen naisista, hän kirjoittaa.

Sen sijaan pitäisi keskittyä oman itsen, itsetuntemuksen ja itseluottamuksen kehittämiseen.

– Itseluottamus on tärkein asia kun lähdetään etsimään naista. Te miehet retostelette sillä, että olette loogisia, joten eikö jo järki sano ettei evoluutiossa saa pisteitä siitä ettei luota itseensä. Hyvä uutinen on se, että itsetuntemusta ja itseluottamusta voi kehittää.

Yksinäisyyttä voi tuntea monella tapaa. Myös silloin kun on parisuhteessa.

Yksinäisyyttä voi tuntea monella tapaa. Myös silloin kun on parisuhteessa.

Asenteella on väliä

Uusien ihmisten tapaaminen ei aina ole helppoa, mutta itseluottamuksen ja myönteisen ajattelumaailman puolesta liputtavat muutkin.

– Asenne koko elämään ja ympäröivään maailmaan ylipäätään on valintakysymys. Täydellistä se ei ole missään nimessä kenellekään, mutta itse voi valita, keskittyykö hyviin vai huonoihin asioihin, kirjoittaa eräs keskustelija.

Miten käyttäytyy, seuraako maailman menoa ja yrittääkö valittamisen sijaan itse kohentaa omaa elämäänsä.

– Vinkkejä miehille: pitäkää huolta hygieniasta ja pukeutumisesta. Siisti ulkoinen olemus auttaa pääsemään pidemmälle. Samoin itsevarmuus ja hyvät käytöstavat. Älkää lähestykö naisia umpituubassa eli kännissä räkä poskella, silmät hedelmäpelinä pyörien. Varmasti tulee pakit, ellei nainen ole samassa kunnossa, kuuluu yksi mielipiteistä.

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Onko sinun ollut vaikea löytää kumppania – yrityksistä huolimatta? Mistä luulet sen johtuvan? Jatka keskustelua alla kommenteissa.

Tuoreimmat osastosta