Haluatko parantaa suhdettasi? Kysykää toisiltanne nämä 3 kysymystä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Haluatko parantaa suhdettasi? Kysykää toisiltanne nämä 3 kysymystä

Joulukiireidenkin keskellä on hyvä rauhoittua kuulemaan omaa kumppania.

Joulukiireidenkin keskellä on hyvä rauhoittua kuulemaan omaa kumppania.

Julkaistu: 9.12.2019 20:09

Mikäli haluat parantaa vuorovaikutusta kumppanisi kanssa, kokeile yksinkertaista ja tehokasta kommunikaatioharjoitusta.

Mitä sinä haluaisit kysyä kumppaniltasi?

Tässä harjoituksessa sekä puhutaan että kuunnellaan, minkä vuoksi se auttaa ymmärtämään niin itseä kuin kumppania. On hyvin todennäköistä, että se lisää läheisyyden kokemusta.

Lukekaa alkuun harjoitus kokonaisuudessaan, jotta kummallekin on selvää, miten edetään. Harjoitus kannattaa ajastaa: sopikaa siitä, miten hoidatte ajan ottamisen.

Asettukaa istumaan vastatusten. Olkaa melko lähellä toisianne, toista voi halutessaan pitää käsistä tai käsiä voi pitää vaikkapa toisen polvilla. Tehkää olonne sen verran mukavaksi, että pystytte keskittymään toistenne kuunteluun, asentoa voi toki tarvittaessa muuttaa.

Voitte ennen harjoituksen aloitusta hengitellä yhdessä kaikessa rauhassa. On tärkeää, että hengitätte omassa tahdissanne, vaikka voi olla, että hengityksenne alkavatkin itsestään kulkea samaan tahtiin. Muistakaa hengittää rennosti koko harjoituksen ajan.

Kysykää toisiltanne kolme kysymystä. On tärkeää, että kysymykset ovat rakentavasti muotoiltu ja että kysyjä haluaa todella kuulla vastauksen.

Kysymykset voivat olla tämän tyyppisiä:

  1. Mitä toivot suhteeltamme?

  2. Mitä toivot seksiltämme?

  3. Kuinka haluat, että osoitan rakkauttani sinulle? Mitä rakastat minussa?

Kysykää kysymykset toisiltanne vuorotellen. Yksi vastauskierros voi kestää 2 tai 3 minuuttia.

Vastaaja voi välillä pysähtyä miettimään, mutta on tärkeää, että jakaa omia ajatuksiaan rehellisesti ja rohkeasti, toista kuitenkaan loukkaamatta.

Toisen vastatessa kysyjä on vaiti ja kuuntelee keskittyneesti ja avoimin mielin, antaen toiselle kaiken huomionsa. Kuunteleminen on vaikeampaa kuin usein ajatellaan, minkä vuoksi harjoitus antaa hyvä mahdollisuuden tutkia myös sitä, miten toisen kuunteleminen oikeasti sujuu.

Kun kaikki kysymykset on esitetty ja niihin on vastattu, kiittäkää toisianne. Mikäli haluatte, voitte toki lyhyesti käydä läpi, miltä harjoitus tuntui ja mitä se herätti. Jos harjoitus tuntui mukavalta, se kannattaa toki tehdä säännöllisin väliajoin.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Tuoreimmat osastosta