Mies lähti pikkujouluista harjoittelijatytön matkaan, vaimo tarjoili kotona hymyillen aamupalaa: ”Hän ei ansaitse tätä” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Mies lähti pikkujouluista harjoittelijatytön matkaan, vaimo tarjoili kotona hymyillen aamupalaa: ”Hän ei ansaitse tätä”

Olen pussaillut vieraan miehen kanssa pikkujouluissa tai niiden jatkoilla, ja kyllä kaduttaa, eräs nainen tunnustaa.

Olen pussaillut vieraan miehen kanssa pikkujouluissa tai niiden jatkoilla, ja kyllä kaduttaa, eräs nainen tunnustaa.

Julkaistu: 19.11. 19:00

Pettämiseen on monia syitä – pelkän glögin siivittämän vahingon piikkiin sitä ei voi laittaa.

– Saimme juuri vaimoni kanssa esikoisemme. Menimme toissa kesänä naimisiin. Meillä on asuntolaina, autolaina ja koira. Olemme onnellisia ja rakastuneita edelleen. Suhde toimii hyvin ja seksiä on runsaasti, mies aloittaa.

– En tiedä mikä minuun meni, mutta päädyin suutelemaan ja myöhemmin rakastelemaan yhtä harjoittelijatyttöä. Sen sanon jo nyt, että vien tämän asian hautaan mukanani. En voisi satuttaa vaimoani totuudella. Hän ei valittanut sanallakaan kun ilmoitin pikkujouluista, vaikka itse on kykkinyt kotona pienen vauvan kanssa viikosta toiseen. Aamulla valmisti aamupalaa ja hymyillen tarjoili sen minulle kun krapulaisena kömmin sängystä. Hän ei ansaitse tätä.

Näin avautuu eräs mies Vauva.fi:ssä. Hän ei liene ainoa, joka on mokannut pikkujouluissa parisuhteessaan.

Monen tunnin viettäminen samassa työpaikassa voi saada tunteetkin valloilleen, ja ne saatetaan paljastaa pikkujouluissa tai vastaavissa juhlissa.

Omantunnon kolkutusta

– Menin tekemään valtavan virheen pikkujouluissa, mies otsikoi keskustelunalustuksensa.

Vastaavaa tapahtui aikoinaan myös toiselle Vauva.fi:n keskusteluun osallistuneelle.

– Pidin asian salassa ja erottuammekaan en sitä ole paljastanut. Koska tiedän, miten paljon se satuttaisi. Omatunto kolkutti ihan hirveästi, mutta kertomalla olisi vain oma oloni helpottanut ja hänelle olisin tuottanut surua, johon hän ei ollut syyllinen. Joten kärsin omantunnontuskani ihan hiljaa mielessäni.

Vuosien mittaan asiasta alkoi pikku hiljaa päästä yli.

– Minäkin avauduin nimettömänä keskustelupalstalla. Se helpotti vähän.

”Pettäminen jäi päälle”

Pikkujouluissa pettäminen on herättänyt keskustelua aiemminkin.

– Itse olen pussaillut vieraan miehen kanssa pikkujouluissa tai niiden jatkoilla, ja kyllä kaduttaa. Olen myös nähnyt pettämistä, mm. opiskelukaverini panemassa 30 vuotta vanhemman professorin kanssa pöydällä. Olisin mieluusti jättänyt näkemättä, eräs nainen kertoo.

– Monta vuotta naureskelin koko jutulle, kunnes itse haksahdin vieraan (tai oikeastaan tutun) miehen mukaan. Juttu tuli aviomiehen tietoon, antoi anteeksi, mutta pettäminen jäi päälle, ei aktiivisesti, mutta kynnys pettämiseen on jollain tapaa madaltunut. En ole ylpeä itsestäni, toinen tunnustaa.

Pettäminen, tapahtuu se sitten pikkujouluissa tai muulloin, ei näytä olevan harvinaista. Ilta-Sanomien seksikyselyyn vastanneista 40 prosenttia kertoo tulleensa petetyksi.

Pettäminen, tapahtuu se sitten pikkujouluissa tai muulloin, ei näytä olevan harvinaista. Ilta-Sanomien seksikyselyyn vastanneista 40 prosenttia kertoo tulleensa petetyksi.

Miksi joku pettää?

Syyt pettämiseen ovat monet.

Kumppaniaan pettänyt Jenni kertoi tässä jutussa, että muiden ihmisten kiinnostus hiveli hänen itsetuntoaan. Sivusuhteet antoivat jotain sellaista, mikä omasta liitosta uupui.

– Huono itsetunto oli varmaankin suurin syy siihen, että petin. Minua on koulukiusattu ja nuoruuden suhteessa minua käytettiin seksuaalisesti hyväksi. Pitkään koin, etten kelpaa itsenäni ja syyllistin itseäni kaikesta mahdollisesta. Varmaan senkin takia muiden huomio tuntui niin hyvältä, hän sanoi.

Lisäksi Jenni oli liitossaan onneton. Seksielämä oli näivettynyt olemattomiin eikä pari juurikaan puhunut ajatuksistaan tai suhteestaan.

Pettäminen voi olla seurausta myös pettäjän omasta henkilökohtaisesta kriisistä.

”Vahinkouskottomuutta ei ole”

Pelkän glögin piikkiin uskottomuutta ei voi laittaa.

– Vahinkouskottomuutta ei ole. Sen sijaan on aika monta askelta siihen tilanteeseen kun päätyy toisen kanssa riisuutumaan henkisesti tai fyysisesti, sanoi parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow hiljattain jutussamme.

– Jo houkutus paljastaa, että jotain on pielessä.

Silloin edessä on valinnan paikka. Ottaako tuntemuksensa esille kumppanin kanssa vai lähteekö uskottomuuden tielle. Vastuu on aina itsellä.

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Oletko sinä tullut petetyksi tai oletko pettänyt kumppaniasi pikkujouluissa? Mitä tapahtui? Kerro ja keskustele kommenttikentässä.