Nollaa työviikko perjantaiseksillä – 9 virkistävää vinkkiä vällyjen väliin - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Nollaa työviikko perjantaiseksillä – 9 virkistävää vinkkiä vällyjen väliin

Nautinnon ei tarvitse olla yhtä ilotulitusta, vaan se voi olla myös mielihyvää tuottavaa, lempeää koskettelua.

Nautinnon ei tarvitse olla yhtä ilotulitusta, vaan se voi olla myös mielihyvää tuottavaa, lempeää koskettelua.

Julkaistu: 15.11. 19:00

Miellyttävä seksi saa hyvälle tuulelle ja ehkäisee stressiä.

Monella on taas yksi työviikko taputeltu. Seksi voi olla kiva keino rentoutua ja saada lisää myönteistä vipinää viikonloppuun. Kerroimme aiemmin tällä viikolla, että seksi vaikuttaa varsin monen mielialaan positiivisesti.

Seksi on erinomainen stressin ehkäisykeino ja loistava tapa antaa aivoille hetki lepoa. Siitä tulee sitä paitsi kokonaisvaltaisesti hyvä olo: erityisesti orgasmi vapauttaa mielihyvähormoneja.

Listasimme 9 virkistävää vinkkiä makuuhuoneisiin:

1. Kokeile rohkeasti jotain uudenlaista

Uusia juttuja ei löydy, ellei niitä ala yhdessä testata! Esimerkiksi seksileluista voi olla iloa molemmille.

Vaihtelun ei silti tarvitse tarkoittaa jonkin uudenlaisen rekvisiitan käyttöönottoa. Jotain uutta seksiin voi tulla vaikka hyvällä tavalla jännitettä luovasta keskustelusta.

2. Nauti tavallisesta Pirkka-seksistä

Joskus niin sanottu ”ihan tavallinen seksi” on tyystin parasta.

Arkisen seksin nimeen myös eräs uusperheen vanhempi. Hän nimesi blogissaan kiireisessä perhe-elämässä tapahtuvat petipuuhat Pirkka-seksiksi. Se on pikaista ja tarpeen tyydyttävää seksiä, joka vahvistaa parisuhdetta.

3. Käy seksistä kehityskeskustelu

Tämä on perusneuvo, mutta ei välttämättä niin helppoa toteuttaa. Jos omien halujen esiin tuominen kumppanille tuntuu vaikealta, kannattaa seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen mukaan puhua ensin yleisesti seksistä.

– Usein suosittelen, että ensiksi puhutaan siitä, miltä seksistä puhuminen tuntuu. Kun se alkaa luistaa paremmin, voi olla luontevampi ottaa puheeksi jokin sellainen asia, jota haluaisi kenties kokeilla, Tanskanen sanoi jutussamme.

Emme pysty lukemaan toistemme ajatuksia. Oletus siitä, ettei kumppani halua jotain, ei välttämättä pidä paikkansa, ellei kumppanin kanssa ole aiheesta keskusteltu. Myönteistä palautetta antamalla saa yleensä lisää sitä, mistä tykkää.

Kosketus on tärkeää, ihan vain sellaisenaan.

Kosketus on tärkeää, ihan vain sellaisenaan.

4. Kosketa – muuallekin kuin jalkojen väliin

Tiesitkö, että kehossa on useita kohtia, joiden koskettelu saa aikaan seksuaalista mielihyvää? Iho erogeenisten alueiden kohdalla on ohuempaa, ja niissä on paljon hermopäätteitä. Tällaisia kohtia ovat sukuelinten lisäksi muun muassa nännit, reisien sisäpinnat ja huulet.

Tuntoaistin herkimpien osien aktivointi ja stimulointijärjestyksellä leikkiminen voi auttaa saamaan kokonaisvaltaisempia tuntemuksia seksin aikana tai osana esileikkiä.

Kosketa siis kumppaniasi – muuallekin kuin jalkojen väliin, parisuhdeasiantuntija Minna Oulasmaa on ehdottanut. Kerro, miten sinä haluat tulla kosketuksi ja kysy, millaisesta koskettelusta kumppanisi pitää. Pitääkö hän silityksestä, rapsutuksesta vai tiukasta rutistuksesta?

5. Pitkitä esileikkiä

Herkkien alueiden hyväily voi olla toimiva osa esileikkiä, mutta esileikki voi olla paljon muutakin – ihan mitä tahansa virittävää tai vihjailevaa toimintaa. Voit tarkoituksellisesti vaikka ajatella seksiä päivän mittaan tai lähettää kumppanillesi eroottisia viestejä.

6. Unohda suorittaminen, keskity nautintoon

Suoritus- ja orgasmikeskeisyys tekee seksistä helposti mekaanista. Kumppanin kanssa harrastettavan seksin juttu on yhteyden saaminen toiseen ihmiseen. Sitä, että tulee kuulluksi ja hyväksytyksi, vaikka sanoja ei vaihdettaisikaan.

Suorittamisen vastakohta on nauttiminen. Nautinnon ei tarvitse olla yhtä ilotulitusta, vaan se voi olla myös pieniä, mielihyvää tuottavia asioita.

Muutamankin minuutin läsnäolo antaa toiselle tunteen siitä, että hän on merkityksellinen. Se on kuin saunan pitämistä jatkuvasti pienellä lämmöllä.

Muutamankin minuutin läsnäolo antaa toiselle tunteen siitä, että hän on merkityksellinen. Se on kuin saunan pitämistä jatkuvasti pienellä lämmöllä.

7. Katso silmiin

Milloin olet viimeksi katsonut kumppaniasi syvälle silmiin? Se on toisen kohtaamista syvimmillään. Ja kohtaamisesta syntyy seksuaalinen yhteys. Jos kohtaaminen katoaa, yhteys toiseen katoaa sen myötä, Minna Oulasmaa totesi jutussamme.

8. Hyväksy itsesi ja ulkonäkösi

Peilikuvaa ei ole mitään järkeä pitää pahimpana vihollisena. Se heijastuu helposti seksiin, ja keskittymisestä ei tule mitään – heittäytymisestä puhumattakaan. Se, että pidät itse kehostasi, auttaa kumppaniasi pitämään siitä. Tämä heijastuu makuuhuoneeseen.

Ota siis itsesi kiinni negatiivisista ajatuksista ja ala puhua itsellesi kauniisti. Mieti myös, miten puhut toiselle.

Katso kumppaniasi kaikessa rauhassa. Mitä erityisen kivaa huomaat hänen ulkomuodossaan? Hymykuopat, hartiat, vankat kämmenet? Etsi viisi kehua kumppanistasi ja sano ne ääneen.

 Orgasmin partaalla hoippuminen voi lopulta kasvattaa orgasmin ennen kokemattomiin mittoihin.

 Orgasmin partaalla hoippuminen voi lopulta kasvattaa orgasmin ennen kokemattomiin mittoihin.

9. Pitkitä orgasmia

Edging eli orgasmin partaalla käyminen on yksi tutkitusti tepsivä tapa, jolla voi saavuttaa moninkertaisia, pitkiä ja syviä orgasmeja. Silloin toinen kumppani kiihottaa toista orgasmin rajalle ja pitää tauon juuri ennen laukeamista.

Kiihottamista ja taukoja voidaan toistaa niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Suorituskeskeisyys kannattaa tässäkin unohtaa.