On viisi tapaa osoittaa toiselle rakkauttaan – testaa ja ymmärrä, mitä rakkauden kieltä sinä puhut - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

On viisi tapaa osoittaa toiselle rakkauttaan – testaa ja ymmärrä, mitä rakkauden kieltä sinä puhut

Rakkautta ei puhuta vain yhdellä kielellä vaan viidellä. Mitä niistä osaa puhua?

Rakkaudella ajatellaan olevan viisi erilaista kieltä.

16.11.2019 15:19

Kivat Whatsapp-viestit rakkaalle. Halaus tai hempeä kuiskaus korvaan. Altaassa lilluvien tiskien tiskaus kumppanin puolesta? Ihmisillä on monia tapoja kertoa rakkaudestaan.

Rakkaudella ajatellaan olevan viisi erilaista kieltä. Yhdysvaltalainen Gary Chapman kehitti niiden määritelmät vuonna 1995 kirjassaan Five Love Languages. Teos nousi monille bestseller-listoille, ja se on käännetty lähes 50 kielelle.

Chapmanin mukaan ”rakkauden viisi kieltä” ovat:

  1. Myönteiset sanat

  2. Fyysinen kosketus

  3. Yhteinen aika

  4. Lahjat

  5. Palvelukset

Jos teoriaan on uskominen, jokaisella ihmisellä on yksi pääasiallinen ja yksi toissijainen rakkauden kieli.

Kodin Kuvalehti kertoi aiemmin, että pariskunnat puhuvat harvoin samaa rakkauden kieltä. Se, mitä rakkauden kieltä kumppani puhuu, kertoo siitä, minkä hän itse kokee rakastavaksi eleeksi.

Parisuhderyhmien ohjaajat Minna Jyrkkä ja Risto Jyrkkä kertoivat Kodin Kuvalehdelle, että rakkauden kieliä puhuessaan kumpikaan pariskunnasta ei ole toista enempää oikeassa tai väärässä, vaikka toisen rakkauden eleitä ei aina ymmärtäisi.

Palat varmasti halusta saada tietää, mikä rakkauden kielistä on sinulle ominaisin. Nyt se selviää! Teetä testi puolisollasikin; ehkäpä ymmärrätte toisianne sen jälkeen paremmin:

Jos testi ei näy, pääset siihen myös tästä.

Lue myös:

Varma merkki rakkaudesta! 9 asiaa, jotka onnelliset parit osaavat muita paremmin

Kuinka puolison saisi ymmärtämään, mitä yritän sanoa? Lue 6 vinkkiä parempaan riitelyyn

Kirsi, 53, suuttui tulisesti, kun hänen puolisonsa osti ”veritulpan värisen” auton – suomalaisten tyypillisiä parisuhderiitoja yhdistää 3 faktaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?