”Pikaiset ennen työpäivää antavat uutta virtaa” – 5 erittäin hyvää syytä harrastaa seksiä vaikka joka päivä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Pikaiset ennen työpäivää antavat uutta virtaa” – 5 erittäin hyvää syytä harrastaa seksiä vaikka joka päivä

Seksillä ei tarvitse olla valmista käsikirjoitusta. Kumppanin toiveiden kuunteleminen ja toteuttaminen auttavat pitämään hyvää vireyttä yllä.

Seksillä on on monia terveysvaikutuksia.

13.11.2019 16:35

– Illalla pidempi sessio takaa hyvät unet ja piristää tulevaa päivää sekä lisää läheisyyden tunnetta. Pikaiset juuri ennen alkavaa työpäivää taas antavat ihan uutta virtaa karuimpaankin päivään.

Näin sanoo nimimerkki Tuulta purjeisiin Kaalimato.comin verkkosivuilla.

Kaalimadon kyselyyn vastanneista 70 prosenttia kertoo, että seksi vaikuttaa omaan mielialaan positiivisesti. Vain kaksi prosenttia ilmoittaa seksin vaikuttavan mielialaan negatiivisesti.

– Seksi piristää jo pelkästään ajatuksen tasolla. Päivän aikana vihjailu ja koskettelu tekee koko päivästä piristävämmän ja ylläpitää hyvää vibaa kumppanin kanssa. Itse seksi jättää raukean ja hyvän mielen ja tämä hyvä vaikutus kestää jopa seuraavaan päivään, sanoo nimimerkki Seksi is bäst.

5 myönteistä vaikutusta

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen listaa seksin hyvää tekevät vaikutukset näin:

  1. Yhteenkuuluvuuden tunne. Miellyttävä seksi ja kosketus lisäävät läheisyydentunnetta sekä hyvää oloa. Koskettaminen vahvistaa myös kumppanien välistä sidettä.

  2. Stressin lievitys. Seksi on erinomainen stressin ehkäisykeino ja loistava tapa antaa aivoille hetki lepoa.

  3. Mielihyvähormonit. Miellyttävä seksi saa hyvälle tuulelle ja hymyn korviin. Erityisesti orgasmi vapauttaa mielihyvähormoneja.

  4. Itsevarmuus. Aktiivinen ja hyvä seksielämä lisää itsevarmuutta. Se näkyy myös ulospäin.

  5. Terveys. Seksillä on monia terveysvaikutuksia. Seksin on tutkimuksissa todettu lisäävän mm. vastustuskykyä flunssaa vastaan. Seksillä on myös samoja terveysvaikutuksia kuin millä tahansa liikunnalla.

– Riippuen kerrasta. Joskus se virittää jännitettä ja nostattaa halut pitkäksi aikaa, jolloin tulee vietettyä aika haaveilleissa. Joskus se purkaa negatiiviset mielestä ja rentouttaa, ns. nollaa aivot, jolloin voi asettua kumppanin kanssa halimaan peiton alle lämpimään ja nukahtaa siihen, Tyllerö kuvailee.

– Seksin jälkeen on rento ja jotenkin ihanan itsevarma olo, sanoo puolestaan parikymppinen nainen.

Joka toinen pyrkii kyselyn mukaan antamaan kumppanilleen jatkuvasti tavalla tai toisella parempaa seksiä.

Mitä on hyvä seksi?

– Seksi rauhoittaa ja vie ajatukset kauas arjesta, se luo herkän ja turvallisen tunteen minun ja kumppanini välille, nimimerkki Rauhoittuja kertoo.

Kyselyyn vastanneista 77 prosenttia kertoo, että hyvä seksi perustuu läheisyyteen ja turvallisuuteen. Ne ovat ihmisen perustarpeita. Myös kumppanin toiveiden kuunteleminen ja toteuttaminen pitävät hyvää virettä yllä makuuhuoneessa.

– Parhaimmillaan se kulminoituu siihen, että rakkaudellisessa suhteessa kaksi ihmistä tuottaa toisilleen nautintoa. Kun tuntee toinen toisensa, tietää, mitä toinen haluaa ja mitä itse haluaa, määritteli seksileluja valmistavan yrityksen perustanut Tea Latvala jutussamme.

Samaa sanoi seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen.

– Suosittelen sitä, että seuraa nautintoa ja sitä, mikä tuntuu hyvältä.

Aina ei onnistu

Joskus seksi voi tuntua kehnolta sen takia, että kumppaneilla on yksinkertaisesti eri toiveet petipuuhista. Ne kannattaa ottaa avoimesti puheeksi. Kumppania ei silti koskaan saa painostaa.

Seksielämään kuuluu myös se, että makuuhuoneessa ei aina ole ilotulitusta. Jonain päivänä on intoa täynnä, toisena ei. Orgasmia ei saa aina, kostuminen voi olla vaikeaa, eikä erektiokaan välttämättä joka kerta luonnistu.

Aina ei siis tarvitse onnistua.

Millainen on mieleesi eniten jäänyt seksikokemus – se paras tai se kaikkein kehnoin? Kerro ja keskustele kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?