Minna sieti vuosia miehensä pettämistä sairaan lapsensa takia – 30 yhteisen vuoden jälkeen mies halusi pitää vaimonsa, mutta myös toisen naisensa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Minna sieti vuosia miehensä pettämistä sairaan lapsensa takia – 30 yhteisen vuoden jälkeen mies halusi pitää vaimonsa, mutta myös toisen naisensa

Minna toivoi, että yhteiselämä miehen kanssa voisi vielä toipua ja eläkepäivät voitaisiin viettää yhdessä, mutta toisin kävi. Kuvituskuva.

Minna toivoi, että yhteiselämä miehen kanssa voisi vielä toipua ja eläkepäivät voitaisiin viettää yhdessä, mutta toisin kävi. Kuvituskuva.

Julkaistu: 13.11. 19:00

Minna, 64, kertoo, kuinka vuosikymmenten avioliitto päättyi.

”Miehelläni oli muutamia syrjähyppyjä lähes 30 vuotta kestäneen avioliittomme aikana. Ensimmäisen kerran hän kertoi pettämisestä itse. Päätin jatkaa yhdessä, koska yhteinen lapsemme oli vakavasti sairas. Jos lapsi olisi ollut terve, en tiedä, olisinko halunnut jatkaa.

Vaikka päätin jatkaa suhdetta, tapahtunut muutti minua niin, että aloin tarkkailla puolisoni käytöstä. Pettämisiä sattui silloin tällöin, toisinaan se oli hyvin selkeää. Miehelläni oli naisten tapailuun paljon mahdollisuuksia, sillä olin usein poissa kotoa, kun lapsemme oli sairaalassa. Oli vuosia, jolloin elin paljolti lapsen ehdoilla.

Liitossamme oli hyviäkin hetkiä. Lapsen hoidon vaativuuden vuoksi siinä vain kävi niin, että liitto oli jossain vaiheessa pelkkää yhdessä asumista. Silloin mieskin pysyi kotona useita vuosia.

Kun lapsemme kasvoi aikuiseksi, hänen asiansa alkoivat selkeytyä. Ajattelin, että yhteiselämäni mieheni kanssa voisi vielä toipua ja saisimme viettää eläkepäiviä yhdessä.

Mies halusi nähdä, ”mitä muuta tarjottavaa elämällä on”

Näin ei kuitenkaan käynyt. Mies olikin alkanut käydä taas tansseissa, ja kerran hän tapasi minua noin kymmenen vuotta nuoremman naisen. Asia paljastui minulle, kun mieheni alkoi taas kiinnostua ulkonäöstään ja poistui välillä ulos puhumaan pitkiä puheluita.

Kerran sitten kysyin mieheltäni, onko hänellä joku toinen. Ensin hän ei myöntänyt, ilmoitti vain, että haluaa erota. Lopulta hän myönsi suhteen. Se johti siihen, että mies sai lähteä.

Myöhemmin mieheni suhde tuohon naiseen kariutui. Mies kuitenkin ilmoitti, ettei se muuta tilannetta eromme suhteen, sillä hän haluaa nähdä, mitä muuta tarjottavaa elämällä on.

Onko myöhäistä perua eroa?

Välillä hän edelleen kävi lämmittelemässä suhdetta minunkin kanssani. Kadun, että suostuin hänen kynnysmatokseen, sillä hänellä oli pian taas uusi, minua vain hieman nuorempi nainen.

Kun lopulta päätin muuttaa pois yhteisestä kodistamme, jossa olisin saanut vielä asua, mies kysyi, että onko eroa myöhäistä perua. Hän ei kuitenkaan halunnut jättää toista naista, joten se oli sillä selvä.

Tuntuu katkeralta, että olin lapsen sairauden vuoksi paljon poissa työelämästä, ja se näkyy nyt saamani eläkkeen määrässä. Ja nyt yksin asuessa eläminen on kalliimpaa kuin silloin, kun jaoimme menot puolisoni kanssa yhdessä.

Olen kuitenkin päättänyt olla selviytyjä. Muutin toiselle paikkakunnalle, olen ottanut liikunnan osaksi elämääni ja käyn mielelläni tansseissa.”

Minna, 64

Avioliitossa lähes 30 vuotta

Haastateltavan nimi on muutettu.

Oletko sinä tullut yllättäen petetyksi ja jätetyksi? Mitä tapahtui? Kerro oma tarinasi alla kommenteissa.