Aviopari päätti harrastaa seksiä joka päivä ja katsoa, kuinka kauan sitä jaksaa – pääsivät kovaan tulokseen: ”Himot kasvavat, mitä enemmän harrastaa” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Aviopari päätti harrastaa seksiä joka päivä ja katsoa, kuinka kauan sitä jaksaa – pääsivät kovaan tulokseen: ”Himot kasvavat, mitä enemmän harrastaa”

Seksiä ei voi eikä saa pakottaa, mutta pienellä suunnittelmallisuudella siihen voi laittaa lisää potkua.

Julkaistu: 12.11.2019 19:00

On luonnollista, että aina ei haluta, mutta kipinää voi viritellä esimerkiksi seksin kalenteroinnilla sekä suhtautumalla omaan ja toisen ulkomuotoon lempeydellä.

Seksiä joka päivä viikon ajan? Kuukaudenkin? Kerroimme pareista, jotka päättivät pistää suhteeseen uutta potkua sopimalla seksin säännöllisestä harrastamisesta tietyn ajan.

Tuloksia näytti tulleen: parit kertoivat muun muassa suhteensa parantuneen ja seksin palanneen heidän elämäänsä uudella kipinällä. Myös asiantuntijan mukaan yksi keino seksin ja onnellisuuden lisäämiseksi on nimenomaan seksistä sopiminen ja sen säännöllinen harrastaminen.

Lukijoilla on samankaltaisia kokemuksia.

– Mieheni kanssa halusimme testata ihan huvin vuoksi, kuinka kauan voimme harrastaa seksiä joka päivä, eräs nainen kertoo.

Jokapäiväistä seksiä kesti reilut neljä kuukautta.

– Se on totta, että himot kasvaa mitä enemmän/useammin seksiä harrastaa. Ja kyllä, olemme olleet aviossa 10 vuotta ja meillä on myös lapsia. Ystävät valittavat, kun on lapsia, eläimiä jne. – etsikää ja löytäkää toisenne uudelleen myös siinä pitkässä suhteessa.

Halut vaihtelevat

Halut eivät aina kohtaa ja ne myös vaihtelevat ihmisen elämänkaaren aikana. Se on luonnollista.

Kymmenen vuotta naimisissa ollut nainen kertoi jutussamme, että alkuhuumaa kesti reilun vuoden. Silloin seksiä oli päivittäin, parhaimpina jopa kolmesti.

Seksin hiipuminen oli kova paikka.

– Oli kamala shokki kun seksi alkoi vähentyä, ja lopulta täytyi tyytyä noin yhteen kertaan viikossa. Seksin vähyys on romahduttanut itsetuntoni ja kärsin ainaisesta puutteesta. Mieheni tietää minun kärvistelevän, mutta ei osaa perustella asiaa muuten kuin ettei vain ole yhtä seksuaalinen kuin minä eikä halua lähteä siihen, että pakottaa itsensä puuhiin. En minäkään sitä halua, ja tuota askareeksi muuttumista vältellään kai kumpikin.

Kumppani on kuitenkin hänen ”elämänsä mies”, eikä hän ole kokenut houkutusta lähteä etsimään seksiä muualta.

Hyvä keskusteluyhteys ja toisen erilaisuuden hyväksyminen vaikuttavat myös makuuhuoneessa.

Painonpudotus vauhditti seksiä

Seksin hiipuminen voi johtua monesta syystä, kuten stressistä, väsymyksestä, kuormittavasta elämäntilanteesta tai terveysongelmista.

Seksihaluja laimentavat myös ulkonäkö- ja suorituspaineet. On vaikea rentoutua, jos oma tai toisen keho on vaikea hyväksyä.

Eräs nainen kertoo, että molemminpuolinen laihduttaminen auttoi laittamaan seksielämän uuteen uskoon.

– Ei tehnyt mieli möhömahaista miestä eikä häntä huvittanut katsella jenkkakahvojani. Nykyään ollaan timmissä kunnossa. Isännällä on mieletön teho ja jaksaa painaa. Seksi alkoi ihan eri tavalla kiinnostamaan!

Elämänlaatu nousi kohisten muillakin osa-alueilla, sillä kaikkea jaksaa paremmin.

– Tai ehkä nimenomaan parempi seksi on auttanut jaksamaan? Joka tapauksessa entiseen ei ole paluuta, hän sanoo.

Kehopositiivisuutta makuuhuoneeseen

Moni nainen ja mies tuskailee oman ulkonäkönsä kanssa. Peilikuvaa ei kuitenkaan ole mitään järkeä pitää pahimpana vihollisena. Se heijastuu helposti seksiin, ja keskittymisestä ei tule mitään – heittäytymisestä puhumattakaan.

– Se, että pidät itse kehostasi, auttaa kumppaniasi pitämään siitä. Tämä heijastuu makuuhuoneeseen. Ota itsesi kiinni negatiivisista ajatuksista ja ala puhua itsellesi kauniisti, seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa muistutti jutussamme.

Mieti myös, miten puhut toiselle. Sekä miehet että naiset kaipaavat myönteistä palautetta kehostaan.

Katso kumppaniasi kaikessa rauhassa. Mitä erityisen kivaa huomaat hänen ulkomuodossaan? Hymykuopat, hartiat, vankat kämmenet? Etsi viisi kehua kumppanistasi ja sano ne ääneen.

– Jos kumppanin kehon muutos, kuten painonnousu, uhkaa kriisiyttää suhteen, ole avoin, hienovarainen ja rehellinen. Mieti, voisitko auttaa toista voimaan paremmin. Laihtuminen ei ratkaise kaikkia ongelmia eikä ainakaan huonoa parisuhdetta. Pohtikaa yhdessä, mikä on teille mielekäs tapa pitää huolta hyvinvoinnista ja nauttia elämästä.

Hyvä keskusteluyhteys ja toisen erilaisuuden hyväksyminen ovat asioita, jotka vaikuttavat mitä suurimmassa määrin myös makuuhuoneessa.