Pariskunta päätti harrastaa viikon ajan seksiä joka päivä – tulokset olivat käänteentekevät

Julkaistu:

Seksi
Vaivaako haluttomuus? Oleellista voikin olla juuri se, että seksiä harrastaa säännöllisesti.
Muistatko pariskunnan, joka päätti harrastaa seksiä joka päivä kuukauden ajan? Tulokset olivat mullistavat. Seksin lisääntyminen paransi sekä parisuhdetta että kumppaneiden seksuaalista itseluottamusta.

Toinen pariskunta kertoo Guardianissa lopettaneensa pitkän kuivan kauden seksuaaliterapeutilta saamansa ajatuksen pohjalta: ”Et voi pakottaa halua, mutta voit edesauttaa haluun vaikuttavan tunnelman luomista”. Seksielämä oli kuivahtanut lapsiperhe-elämän ja työkiireiden jalkoihin.

Eräänä iltana pariskunta aloitti kymmenen minuutin suutelusessiolla ilman painetta edetä pidemmälle. Seuraavaksi oli hierontaa, sitten lapset laitettiin nukkumaan aikaisemmin ja älylaitteet pistettiin ajoissa kiinni.

Isoin asia oli kuitenkin parin päätös harrastaa seksiä viikon ajan joka päivä. Kynnys seksin harrastamiseen madaltui sen myötä, ja seksielämä sai uuden säkenöivän alun. Nyt he harrastavat seksiä säännöllisesti ainakin kerran viikossa.


Hankala haluttomuus

Olemme aiemmin kertoneet useita suomalaisten tarinoita siitä, miten ei vain tee mieli. Monessa tarinassa toistuu se, ettei parisuhteessa ole ainakaan noudatettu edellä mainitun seksuaaliterapeutin ohjetta edesauttaa haluun vaikuttavan tunnelman luomista.

– En anna. Miksikö? Siksi että mieheni kanssa seksi olisi sitä, että ensin lauantaina tuijotetaan telkkaria, ukko kaljaa siemaillen ja sitten yhtäkkiä, kun on ilta tuppisuuna istuttu, pitäisi olla salamana valmiina jyystöön, joka muistuttaa tulpattoman mopon polkemista. Ei puhu eikä pussaa milloinkaan, eräs suomalaisnainen kertoi jutussamme.

Eikä haluttomuutta todellakaan esiinny vain naisilla. Moni nainen kärvistelee parisuhteessa, jossa miestä ei huvita. Syitä haluttomuuden takana voi olla monia, mutta joskus kyse on vain eritahtisista haluista: toinen haluaa joka päivä, toiselle riittäisi kerran kuukaudessa – tai vain parin kuukauden välein, kuten tässä tarinassa.

– Olen 45-vuotias sporttinen ja kivannäköinen nainen. Haluaisin seksiä pari kertaa viikossa, mutta miesystäväni haluaa noin parin kuukauden välein. Olemme olleet 4 vuotta yhdessä ja seksi on vähentynyt vuosi vuodelta, aluksi sitä oli enemmän, vaikkei silloinkaan tarpeeksi. Miesystäväni on minulle tosi tärkeä ja rakastan häntä, mutta kärsin todella tästä tilanteesta. Alussa kävin pari kertaa vieraissa, mutta nyt kun kiintymys on syventynyt seksittömyydestä huolimatta, en pysty enää häntä pettämään, vaikka kärsinkin puutteesta koko ajan, eräs nainen kirjoitti.

Just do it!

Stressi, väsymys, parisuhdeongelmat, huono seksuaalinen itsetunto tai sairaudet voivat kaikki vaikuttaa siihen, että ei vain haluta. Pattitilanteeseen ei silti tarvitse ajautua, kuten jutun alussa mainittujen pariskuntien esimerkit osoittavat.

Seksin suunnittelun ei tarvitse olla stressiä aiheuttava tunnelmantappaja. Sen todistaa myös tämä juttu, jossa mies kertoo harrastavansa kumppaninsa kanssa aina sunnuntaisin seksiä. Seksi on kalenteroitu samaan malliin kuin muutkin menot.

Seksistä sopiminen toimii kiireisessä arjessa, etenkin lapsiperheiden apuna, kun spontaanille seksille ole tilaa, on myös tutkimusprofessori Osmo Kontula todennut.

Yksi keino seksin ja onnellisuuden lisäämiseksi on Kontulan mukaan nimenomaan seksistä sopiminen ja sen säännöllinen harrastaminen.

– Halut kyllä yleensä kasvavat, kun päästään vauhtiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt