Netissä nousi esiin kuuma vinkki – näin voit saada aivan ennen kokemattoman voimakkaita orgasmeja - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Netissä nousi esiin kuuma vinkki – näin voit saada aivan ennen kokemattoman voimakkaita orgasmeja

Yhtä ja samaa nappulaa ei aina tarvitse painella orgasmin saamiseksi.

Rentoutumisella on iso painoarvo orgasmin saamisessa.

7.11.2019 19:00

Kuka nainen ei haluaisi tietää, miten voisi saada kerrassaan järisyttävän orgasmin?

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen hiljattain esiin tuoman trendin idea oli se, että klitorista stimuloidaan sivuttain. Tuo vinkki keskittyi nimenomaan suuseksiin.

– Yksinkertaisuudessaan kysymys on siitä, että nainen tai vulvallinen ihminen makaa selällään ja hänelle suuseksiä antava henkilö on ikään kuin poikittain sen sijaan, että hän olisi asettunut perinteisesti kumppaninsa jalkojen väliin. Toisin sanoen kielellä stimuloidaan klitorista sivuttain. Asentoa voi varioida, kunhan suuseksiä antavan suu ja suuseksiä vastaanottavan vulva pysyvät asemissaan, Tanskanen kirjoitti.

Nyt esiin on noussut kikka, joka kannustaa jättämään klitoriksen rauhaan kokonaiseksi kuukaudeksi. Seksologi Juliet Allen lupaa tällaisen ”pidättäytymisen” johtavan aivan ennen kokemattomiin orgasmeihin. Hän jakaa vinkkinsä Body+Soul -julkaisussa.

Kuukauden tauon aikana Allen kannustaa tutustumaan muihin kehon erogeenisiin alueisiin. Ne ovat kohtia, joiden koskettelu saa aikaan seksuaalista mielihyvää. Klitoriksenkin koskettelu on tauon aikana ihan ookoo, kunhan sitä ei stimuloi orgasmin saamiseen saakka.

Paussin tarkoituksena on etenkin tutkia omaa nautintoa ja opetella saamaan orgasmeja muillakin tavoin kuin vain klitorikseen keskittymällä.

Mikä parasta, tähän metodiin ei tarvita edes kumppania.

Kaikille ei käy sama ohje

Osa naisista saa orgasmeja hyvin helposti, toiset useimmiten, jotkut satunnaisesti, ja loput eivät sitä ole koskaan kokeneet.

Väestöliiton FINSEX-tutkimuksen mukaan klitoris ei ole naisten orgasmeissa niin hallitseva asia kuin ehkä on ajateltu. Sillä saako orgasmin yhdynnässä tavallisesti kiihottamalla klitorista vai emätintä ei esimerkiksi ole kovin suurta yhteyttä siihen, saako nainen orgasmeja yhdynnöissään. Klitoriksen kiihottamiseen keskittyneillä yhdyntäorgasmien saaminen on ollut keskimäärin hieman muita vaikeampaa.

Mitään kaiken kattavaa käyttöohjetta orgasmeihin ei ole. Rentoutumisella ja luottamuksellisella ilmapiirillä on iso painoarvo. Väsymys, stressi ja työpaineet haittaavat puolestaan orgasmin saamista, kertoi Ilta-Sanomien seksikysely.

– Lähes kaikki naiset ovat fyysisesti orgasmikykyisiä, toivottomia tapauksia ei olekaan, muistutti erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström jutussamme.

Se, mikä toimii parhaiten, on selvitettävä itse. Jokainen on sekä anatomisesti että tarpeiltaan ja mieltymyksiltään erilainen, mikä pätee niin seksin vastaanottajaan kuin antajaan.

Tiesitkö, että orgasmin voi saada myös tilanteessa, joka ei ole millään tavalla seksuaalinen? Niin kutsuttu coregasmi on mahdollista saavuttaa vaikka joogassa, juostessa tai kuntosalilla. Niin kävi myös Jaanalle, joka treenasi salilla takareisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?